(Nettavisen)

Glimt har gjort Aspmyra til et fort. Sist sesong vant de samtlige 15 hjemmekamper, og denne sesongen har de også åpnet bra.

Fredag er det ca. 483 millioner i Eurojackpot-potten.

De har vunnet fire av fem hjemmekamper så langt. Det eneste poengtapet til Glimt denne sesongen kom mot Rosenborg (2-2). Rosenborg er faktisk det eneste laget som har reist hjem fra Aspmyra med poeng, siden Haugesund klarte det samme i november 2019.

Vi tror Molde får problemer i Bodø torsdag.

Bodø/Glimt - Molde 2.25 - 3.55 - 2.90 H (spillestopp torsdag kl. 17.59. Kampen vises på Discovery +/Eurosport player)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Glimt topper tabellen i Eliteserien med 20 poeng. Molde har like mange poeng som nordlendingene, men har svakere målforskjell.

Ubeseiret på bortebane i år

Bodø/Glimt spilte 1-1 borte mot Vålerenga på søndag. Det var et resultat de regjerende mesterne hadde størst grunn til å være fornøyd. Glimt klarte ikke å følge opp storspillet fra 7-2-seieren mot Strømsgodset i den foregående kampen.

Molde var gode de første 45 minuttene på Aker stadion mot Stabæk på søndag og de gikk til pause med 2-0-ledelse. I andre omgang kom bæringene mer med i kampen, og Kosuke Kinoshita reduserte til 1-2 etter 65 minutter. Det var likevel fortjent at alle tre poengene ble igjen i Molde.

Lørdag er det Supertrekning i Lotto. Lever kupongen her!

Bortelaget har dermed vunnet de tre siste kampene, og de står uten tap på fremmed gress denne sesongen. Bortestatistikken viser 2-2-0.

Molde tapte seks av 15 bortekamper sist sesong, og ett av tapene kom i Bodø. Der tapte de 1-3.

Men de er ikke de eneste som har fått trøbbel mot Kjetil Knutsens menn på Aspmyra.

Vanvittig statistikk

Hjemmestatistikken til Glimt er nemlig oppsiktsvekkende god. De helgule har nå kun tapt én av de siste 37 hjemmekampene, og de har vunnet 19 av de siste 20 kampene her.

Her finner du hele torsdagens oddsprogram

Men det er flere grunner til å tro på Glimt-seier:

  • Glimt er det beste hjemmelaget i Eliteserien så langt denne sesongen. De har tatt 13 av 15 mulige poeng.
  • Kjetil Knudsens lag har kun tapt én av de siste 35 hjemmekampene. De tapte 1-2 mot Brann på Aspmyra i mai 2019.
  • Glimt har vunnet de to siste hjemmekampene mot Molde. De vant 3-2 i 2019-sesongen, og sist sesong slo de moldenserne 3-1.

Molde har en lang skadeliste. Linde, Haraldseid, Sjølstad, Knudtzon, Ellingsen og Sigurdarson er alle ute med skader, mens Wolff Eikrem er usikker. Stortalentet Marcus Holmgren Pedersen er solgt til Feyenoord.

Her kan du skrape Flax på nett

De helgule har flere ting å glede seg over før toppkampen. Det er svært positivt at 2000 tilskuere slipper inn stadionportene på Aspmyra. Enda viktigere for det sportslige er det at stjernestopperne Brede Moe og Marius Lode nå er friskmeldt, ifølge lokalavisen Avisa Nordland.

Dette ligger an til å bli en tett og jevnspilt match, men vi tror hjemmebanefordelen blir avgjørende. 2,25 i odds på Glimt-seier er brukbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset