(Nettavisen)

Ukens midtukekupong består av fire kamper fra Eliteserien, tre kamper fra Premier League, to kamper fra La Liga, to kamper fra Serie A og avsluttes med finalen i den tyske cupen. Sju av kampene spilles onsdag, mens de resterende fem spilles torsdag kveld. Bonuspotten er på ca 1,7 mill. Innleveringsfristen er onsdag kl 17.55.

Onsdag er det ca 249 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

1. Kristiansund - Bodø/Glimt
Denne kampen spilles onsdag kveld. Kristiansund fikk det som ventet tøft borte mot Molde i seriepremieren og skal være fornøyd med at de kun tapte 0-2. Skapte svært lite fremover og savnet av Amahl Pellegrino var synlig allerede i første seriekamp. To 5. plasser, en 6. plass og en 7.plass på de fire foregående sesongene i Eliteserien og fine 7-4-4 på hjemmebane forrige sesong.

Et effektivt Bodø-Glimt med 3-0 seier hjemme mot Tromsø i seriepremieren, men det resultatet var nok misvisende. Nysignerte Eirik Botheim med sin første scoring, men blir spennende å se hvordan laget klarer seg uten Zinckernagel og Juncker. Bunnsolide 11-3-1 på bortebane forrige sesong.

Det står 0-1-3 i tilsvarende kamp de fire foregående sesongene. Vi gir hjemmelaget en viss poengsjanse. UB.

2. Brann - Vålerenga
Denne kampen spilles onsdag kveld. Personlige feil ødela for Brann i seriepremieren borte mot Viking. Nå skal det sies at Brann var heldige med 1-1 til pause i den kampen, men bergenserne hevet seg i andre omgang, men forsvarsfeil førte til to Viking-scoringer og 1-3 tap. Kaptein Daniel Pedersen var ikke med mot Viking og rekker heller ikke onsdagens hjemmekamp. Kasper Skaanes hadde coronakarantene søndag og selv om han testet negativt tirsdag, vil Skaanes fortsatt være i karantene.

Det er stilt store forventninger til Vålerenga denne sesongen. Gjorde en bra kamp hjemme mot Rosenborg i seriepremieren og var nærmest seieren i kampen som endte 1-1. Dag Eilev Fagermo har stort sett skadefritt mannskap med unntak av Odin Thiago Holm.

Det står 1-3-1 på de fem siste tilsvarende på Brann stadion. Vålerenga er klare favoritter i kveld, men Brann er kapable til å ta poeng. UB.

3. Tromsø - Molde
Denne kampen spilles torsdag kveld. Prestasjonsmessig gjorde Tromsø en sterk seriepremiere borte mot Bodø/Glimt, men ett meget effektivt Glimt vant kampen 3-0. Simen Wangberg reiste til Stabæk like før seriestart. Leverte solide 12-2-1 på Alfheim i fjorårets opprykkssesong fra OBOS-ligaen, men mer moderate 5-5-5 og 7-2-6 på hjemmebane de to foregående sesongene i Eliteserien. Viktige Runar Espejord måtte ut med skade mot Glimt, og blir borte et par uker.

Molde er den største gullfavoritten og selv uten en skadet Magnus Wolff Eikrem leverte Molde en solid seriepremiere med 2-0 hjemme mot Kristiansund. De seierssifrene burde vært større. Var gode i to tredjedeler av forrige sesong, men en svak periode midtveis spolerte gullsjansene og tapte også seks av 15 bortekamper. Wolff Eikrem kan være tilbake, ellers har Molde skadefritt mannskap.

Det står 2-0-4 på de seks siste tilsvarene på Alfheim og vi merker oss at Tromsø vant 2-1 i 2019 til tross for at de rykket ned den sesongen. Vi tror klart mest på Molde nå og lar seriefavorittene stå ugardert. B.

4. Rosenborg - Viking
Denne kampen spilles torsdag kveld. Åge Hareide har gjort store utskiftninger i RBK-stallen etter forrige sesong og profiler som Tore Reginussen og Pål Andre Helland er borte. Gjorde en klart godkjent seriepremiere borte mot Vålerenga og fikk med seg ett poeng fra Intility. Sterke 10-3-2 hjemme på Lerkendal forrige sesong. Har ingen spesielle fravær.

Viking innfridde sitt favorittstempel med 3-1 seier hjemme mot Brann i seriepremieren og imponerte tidvis. Zlatko Tripic er hentet hjem igjen fra tyrkisk fotball, men ikke spilleklar før tidligst til 16. mai runden. Jonny Furdal og Yann-Erik de Lanlay er ute med skader. Moderate 5-4-6 på bortebane i forrige sesong og svake 4-4-7 på bortebane i 19-sesongen.

5-1 og 3-0 seier til Rosenborg i de to foregående sesongene på Lerkendal. Vi gir Rosenborg full tillit på midtukekupongen. H.

5. Chelsea - Arsenal
Denne kampen spilles onsdag kveld. De viktige kampene står i kø for Chelsea om dagen. Lørdag venter FA-cupfinale mot Leicester og om et par uker er det Champions League-finale mot Manchester City. I tillegg venter tre viktige kamper i Premier League. Meget sterk 2-1 seier borte mot Manchester City lørdag gjør at laget har et klart grep om topp fire-plassering. Seier onsdag vil langt på vei sikre topp fire. Men har ikke bedre enn 8-6-3 hjemme på Stamford Bridge denne sesongen. Mateo Kovacic og Anders Christensen mister kveldens kamp.

Sesongen er stort sett over for Arsenal. Måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Villarreal i torsdagens hjemmeretur i semifinalen i Europa League og dermed blir det ingen finale. 3-1 seier hjemme mot West Bromwich i Premier League søndag kveld. Ligger på 9. plass med 52 poeng og er ute av kampen om Europa. Forholdsvis brukbare 8-3-6 på bortebane. Mikel Arteta må fortsatt unnvære skadde David Luiz, ellers skal det ikke være noen problemer.

Det står 6-3-0 på de ni siste tilsvarende oppgjørene på Stamford Bridge. Chelsea er en solid favoritt i kveld og blir en av våre sikre på midtukekupongen. B.

6. Aston Villa - Everton
Denne kampen spilles torsdag kveld. Svake 2-3-5 på de ti siste seriekampene for Aston Villa som ikke har klart å følge opp den solide innsatsen i første halvdel av sesongen. Skaden på playmaker Jack Grealish har vist seg kostbar. Totalt 6-3-8 hjemme på Villa Park. Ollie Watkins ble utvist mot Manchester United og soner karantene. Grealish kan være aktuell for en plass på benken.

Ustabile Everton svikter hjemme på Goodison Park (5-4-8), men fortsetter å imponere på bortebane. Tok sesongens ellevte borteseier (11-3-3), da de slo West Ham 1-0 på London Stadium søndag kveld. Ligger på 8. plass med 55 poeng og har en kamp tilgode på de fleste lagene foran seg på tabellen. Har et ganske overkommelig program igjen og med maksimale 12 poeng, er det fortsatt et ørlite håp om topp fire. Abdoulaye Doucouré var endelig tilbake mot West Ham, ellers har Carlo Ancelotti stort sett skadefritt mannskap til disposisjon.

Aston Villa har kollapset og Everton har vært knallsterke på bortebane denne sesongen. B.

7. Manchester United - Liverpool
Denne kampen spilles torsdag kveld. Denne kampen skulle som kjent blitt spilt forrige søndag, men ble til slutt utsatt etter at United-supporterne hadde barrikadert Old Trafford.

United med ny sterk bortekamp søndag mot Aston Villa der laget snudde 0-1 til 3-1 seier og er dermed fortsatt ubeseiret på bortebane denne sesongen (11-7-0). Er inne i et steintøft program nå med hjemmekamp mot Leicester tirsdag kveld og altså dette prestisjeoppgjøret to dager senere. Ole Gunnar Solskjær valgte å skifte ut nærmest hele førsteelleveren mot Leicester og tapte ikke uventet 1-2. Har levert en meget solid sesong og kommer til å ende på 2. plass. Men har faktisk tapt fire kamper hjemme på Old Trafford (9-3-4). Manchester United kommer til å stille med sitt beste lag mot Liverpool torsdag kveld.

Liverpool gjorde jobben hjemme mot Southampton lørdag kveld, men ikke så mye mer. Thiagos 2-0 scoring kom først i det 90 minutt. Ligger på 6. plass med 57 poeng og i og med at Leicester tok tre poeng mot United tirsdag kveld på 4. plass, må Liverpool trolig vinne sine fire siste, for å kunne ta 4. plassen fra Leicester. Nat Phillips er fortsatt skadet, dermed blir det nok Fabinho og Ozan Kabak som danner midtstopperpar også mot United.

Det står 1-3-0 på de fire siste tilsvarende på Old Trafford. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Sevilla - Valencia
Denne kampen spilles onsdag kveld. Sevilla stod med 7-1-0 på åtte kamper, og var fortsatt en liten outsider i gullkampen inntil de tapte 0-1 hjemme mot Athletic Bilbao forrige mandag. Hevet seg borte mot Real Madrid søndag kveld og ledet både 1-0 og 2-1 i den kampen, men fire minutter på overtid utlignet Eden Hazard for Real Madrid. Ligger en trygg 4. plass med 71 poeng, men med tre serierunder igjen å spille er det seks poeng opp til serieleder Atletico Madrid. Solide 12-1-4 hjemme i Sevilla.

Med 3-0 seier hjemme mot Valladolid søndag kveld, er nedrykksfaren over for Valencia. Solgte flere av sine beste spillere før sesongen og var ventet å få inn sesong på det jevne og har således innfridd de "forventningene". Nede på 13. plass med 39 poeng og har vært spesielt svake på bortebane (2-5-10). Valencia kan stort sett stille skadefritt.

2-0-2 på de fire siste tilsvarende i Sevilla. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Atletico Madrid - Real Sociedad
Denne kampen spilles onsdag kveld. Helgens serierunde kom bra ut for serieleder Atletico Madrid. De fikk med seg ett poeng i den tøffe bortekampen mot Barcelona lørdag ettermiddag og søndag kveld kunne de konstatere at Real Madrid kun klarte 2-2 hjemme mot Sevilla. Tre serierunde før slutt topper dermed Atletico fortsatt La Liga med sine 77 poeng og har to poeng ned til Real Madrid og Barcelona på plassene bak. Har således alt i egne hender og vinner de sine tre siste kamper, blir de seriemestre. Solide 13-3-1 på hjemmebane. Thomas Lemar er ute med skade, mens Jose Gimenez er usikker.

Real Sociedad med forventet seier hjemme mot nedrykkstruede Elche fredag kveld og slo dermed tilbake etter det skuffende 0-1 tapet borte mot Huesca seks dager tidligere. Holder den viktige 5. plassen som gir Europa League, men kun to poeng skiller ned til Real Betis på plassen bak. Brukbare 7-5-5 på bortebane.

Atletico Madrid med seks strake hjemmeseire mot Real Sociedad før det ble 1-1 i fjorårssesongen. HU.

10. Inter - Roma
Det er midtukerunde også i Italia denne uken og de to neste kampene på midtukekupongen er hentet fra Serie A og begge spilles onsdag kveld.

Litt overraskende er det at Norsk Tipping har tatt med denne betydningsløse kampen. Inter har allerede vunnet serien, men slo likefullt Sampdoria hele 5-1 hjemme lørdag. Det var den fjortende strake hjemmeseieren i Serie A. Aleksander Kolarov og Vidal er eneste spillere ute med skader.

Roma kom seg til semifinalen i Europa League, men selv om de vant 3-2 i returkampen hjemme mot Manchester United forrige torsdag, endte det med exit all den tid United vant 6-2 på Old Trafford i den første semifinalen. Er avhengt også i serien i kampen om Europa og ligger på 7. plass med 58 poeng. Har sviktet spesielt på bortebane der tallene er svake 5-3-9. Har en del skader i troppen.

Inter står altså med oppsiktsvekkende 14 strake hjemmeseire i Serie A. H.

11. Torino - AC Milan
Nedrykksfaren er ikke over for Torino til tross for fire poeng på de to siste seriekampene. De har fem lag bak seg med sine 35 poeng, men det er ikke mer enn fire poeng ned til Benevento under streken. Torino har dog en kamp mindre spilt, mens Benevento kun har tre kamper igjen å spille. Svært moderate 3-8-6 hjemme i Torino. Nicolas Nkoulou soner karantene.

Kruttsterk 3-0 for Milan borte mot Juventus søndag kveld og Milan er dermed i en flott posisjon til å sikre topp fire når det gjenstår tre serierunder. Ligger på 3. plass med 72 poeng, men har ikke mer enn tre poeng ned til Juventus på 5. plass, så de trenger flere poeng. Svært solide 14-1-2 på bortebane, det er best i Serie A denne sesongen. Alexis Saelemakers soner karantene, mens Zlatan Ibrahimovic er skadet.

Milan er dog uten seier i Torino de fire foregående sesongene (2-2-0), og med tanke på at Torino fortsatt trenger flere poeng, er dette ingen walkover for Milan. UB.

12. RB Leipzig - Borussia Dortmund
Cupfinale som spilles på Olympiastadion i Berlin og denne spilles torsdag kveld.. Pussig nok møttes lagene så sent som lørdag i Dortmund til seriekamp, den kampen vant Borussia Dortmund med 3-2. Ikke så overraskende det med tanke på at Dortmund også hadde klart mest å spille for med tanke på å ende topp fire.

RB Leipzig kan stort sett stille skadefritt. Erling Braut Haaland var ikke med i lørdagens seriekamp, men er ventet klar til finalen. Axel Witsel er ellers det mest betydningsfulle fraværet for Borussia Dortmund.

Finalen på nøytral grunn i Berlin føles vidåpen. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Kristiansund - Bodø/Glimt UB

2. Brann - Vålerenga UB

3. Tromsø - Molde B

4. Rosenborg - Viking H

5. Chelsea - Arsenal H

6. Aston Villa - Everton B

7. Manchester United - Liverpool U

8. Sevilla - Valencia HU

9. Atletico Madrid - Real Sociedad HU

10. Inter - Roma H

11. Torino - Milan UB

12. RB Leipzig - Borussia Dortmund HUB

432-rekker:
1. Kristiansund - Bodø/Glimt UB

2. Brann - Vålerenga UB

3. Tromsø - Molde B

4. Rosenborg - Viking H

5. Chelsea - Arsenal H

6. Aston Villa - Everton B

7. Manchester United - Liverpool HUB

8. Sevilla - Valencia HUB

9. Atletico Madrid - Real Sociedad HU

10. Inter - Roma H

11. Torino - Milan UB

12. RB Leipzig - Borussia Dortmund HUB