(Nettavisen)

Lørdagens tippekupong byr på tre kamper fra EM-sluttspillet, en kamp fra Eliteserien, fire kamper fra serieåpningen i PostNord-ligaen og avskuttes med fire kamper fra Superettan i Sverige. Bonuspotten er på ca 2 mill kr. Innleveringsfristen er kl 14.55.

Lørdag er det 14 millioner i Lotto-potten. Lever kupongen her!

1. Ungarn - Frankrike
Andre gruppespillrunde i gruppe F spilles lørdag. Over 60 000 entusiatiske ungarere var på plass i tirsdagens åpningskamp for Ungarn mot Portugal og de fikk se sitt lag holde stand i over 80 minutter, men tilslutt vant Portugal 3-0. Med Frankrike og Tyskland som de to øvrige lagene i denne gruppa, synes åttedelsfinale fortsatt som svært usannsynlig.

Regjerende verdensmester Frankrike briljerte ikke i sin åpningskamp mot Tyskland på Allianz Arena i München, men var bunnsolide og vant fortjent 1-0. Den største EM-favoritten innfridde og skal ha svært gode vinnersjanser også mot Ungarn.

Vi bruker Frankrike som en våre sikre på lørdagens tippekupong. B.

2. Portugal - Tyskland
Andre gruppespillrunde i gruppe F. Merk at kampen spilles på Allianz Arena i München, ergo er det "bortelaget" Tyskland som har hjemmekamp.

Regjerende europamester sleit lenge med å få hull på byllen i sin åpningskamp mot Ungarn og det stod faktisk 0-0 fem minutter før slutt. Men to scoringer av Cristiano Ronaldo og en scoring av Guerrero sørget for overbevisende 3-0.

Tyskland var en skuffelse i sin åpningskamp hjemme mot Frankrike og det er åpenbart bra for dette stjernespekkede mannskapet at Joachim Löw gir seg som landslagssjef etter EM. Kanskje Timo Werner får sjansen fra start lørdag, han burde starte slik vi ser det.

Det blir garantert tett og jevnt og Portugal lever trolig godt med ett poeng. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Spania - Polen
Spania leverte egentlig en meget solid kamp i sin åpningskamp hjemme mot Sverige i Sevilla, men sleit med å omsatte det voldsomme overtaket i mål og måtte nøye seg med 0-0. Ineffektivteten var total, men Polen er neppe like defensivt strukturerte som Sverige.

Polen hadde Slovakia i kne på stillingen 1-1 i sin åpningskamp, men fikk midtbanespilleren Grzegorz Krychowiak utvist etter 62 minutter og det ødela kampen for Polen, som like etter fikk 1-2 i fleisen. Klarte likevel å mobilisere en viss sluttspurt og hadde fortjent poeng i den kampen.

Spania blir store favoritter her, men ikke helt utenkelig at Polen kan få med seg ett poeng. HU.

4. Sandefjord - Viking
Fire tap og en meget overraskende 3-1 seier borte mot Tromsø i andre serierunde er fasiten for Sandefjord etter at de har spilt fem kamper. Hang godt med hjemme mot Molde i første omgang lørdag og det stod 1-1 til pause. I andre omgang var imidlertid Molde klart best og vant fortjent 3-1. Tre hjemmekamper for Sandefjord har dermed gitt null poeng og tre tap.

Viking var effektive hjemme mot Vålerenga søndag kveld og vant 4-1. Det resultatet gjenspeiler nok ikke helt hva som skjedde ute på banen, men ett opplagt Viking-lag vant uansett fortjent. Står med 12 poeng på sju kamper, men har tapt to av sine tre spilte bortekamper og faktisk sluppet inn hele ti mål på disse tre kampene.

Det endte 2-2 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

5. Eidsvold Turn - Florø
Det er endelig klart for seriestart i PostNord-ligaen denne helgen og fire av kampene er med på lørdagens tippekupong. Samtlige fire kamper kan du se på www.direktesport.no.

Forrige sesong ble som kjent veldig amputert og det ble spilt kun 13 serierunder i den ordinære serien. I år er det lagt opp til vanlig serie med 26 serierunder. Eidsvold Turn endte på 9. plass med 16 poeng etter 3-0-3 på seks spilte hjemmekamper.

Florø endte på 10. plass med 14 poeng og presterte da 2-1-4 på sju bortekamper, men vant faktisk 6-1 hjemme mot Eidsvold Turn. Det var også eneste møtet mellom lagene i fjorårssesongen.

Eidsvold Turn må uansett få et ganske klart tips i seriepremieren på hjemmebane. HU.

6. Alta - Moss
PostNord avdeling 1. Forrige sesong ble som kjent veldig amputert og det ble spilt kun 13 serierunder i den ordinære serien. I år er det lagt opp til vanlig serie med 26 serierunder.

Alta endte tilslutt på 4. plass i fjorårssesongen og leverte da 4-2-2 på åtte spilte hjemmekamper. Endte på 6. plass i 2019-sesongen, da med sterke 9-2-2 på hjemmebane. Det er fortsatt mye rutine i troppen og Alta er blant lagene som skal være med på øvre halvdel denne sesongen.

Moss endte helt nede på 12. plass forrige sesong med kun 11 poeng på 13 spilte kamper. Borte leverte laget 2-1-3 på seks spilte. I 2019-sesongen endte Moss på 8. plass, hele 26 poeng bak vinneren Stjørdals Blink. Da var bortetallene 5-3-5. Har en svært ung tropp denne sesongen og er forventet på nedre halvdel.

Lagene var også i samme avdeling forrige sesong. Den ene kampen mellom lagene da ble spilt på Melløs og Alta vant den kampen 2-0. Alta må ha gode vinnersjanser i seriepremieren hjemme og blir en av våre sikre på lørdagens tippekupong. H.

7. Vard Haugesund - Kjelsås
PostNord avdeling 2. Forrige sesong ble som kjent veldig amputert og det ble spilt kun 13 serierunder i den ordinære serien. I år er det lagt opp til vanlig serie med 26 serierunder.

Vard Haugesund endte på 4. plass forrige sesong, men hadde ikke bedre enn 4-1-5 på ti spilte hjemmekamper, men oppsiktsvekkende sterke 7-0-2 på bortebane. Var da nyopprykkede til PostNord. Er forventet å få det litt tøffere denne sesongen.

Kjelsås skuffet stort med 11. plass forrige sesong, og endte opp med svake 1-3-2 på bortebane da. Var med i opprykkskampen helt inn i 2019-sesongen, da laget endte på 3. plass, kun fire poeng bak vinneren Grorud. Da var bortetallene 5-4-4. Har signert flere spennende unge spillere denne sesongen og vil trolig gjøre det bedre enn forrige sesong.

Åpningsrunde og denne kan bikke begge veier. HB.

8. Skeid - Arendal
PostNord avdeling 2. Forrige sesong ble som kjent veldig amputert og det ble spilt kun 13 serierunder i den ordinære serien. I år er det lagt opp til vanlig serie med 26 serierunder.

Skeid endte på en flott 2. plass forrige sesong, men var likevel hele 14 poeng bak suverene Fredrikstad som rykket opp. Sterke 7-1-1 på hjemmebane da. I opprykkskvalifiseringen mot Asker ble det tap etter straffer. Troppen ser like solid ut denne sesongen og Skeid er forventet å være med i opprykkskampen.

Arendal på 5. plass forrige sesong og hadde 12 poeng opp til bryne som vant serien og fem poeng opp til Asker på kvalikplassen. Rykket som kjent ned fra OBOS-ligaen etter 2017-sesongen og satser mindre nå med lavere budsjett og fortrinnsvis lokale spillere. Ustabile 4-2-4 på bortebane forrige sesong.

1-0 til Skeid i tilsvarende kamp i 2018-sesongen. H.

9. Norrby - Värnamo
Lørdagens tippekupong avsluttes med fire kamper fra Superettan i Sverige, tilsvarende OBOS-ligaen i Norge. Her har de fleste lagene spilte 10 seriekamper, det skal spilles 30 serierunder. De to øverste rykker direkte opp, mens tredjeplassen gir playoff.

Overraskende bra start på sesongen for Norrby som ligger på 4. plass med 17 poeng på sine ti første seriekamper. Men tapte 0-2 hjemme for GAIS nest sist og 0-0 borte mot Öster for 14 dager siden. 2-1-1 på fire spilte hjemmekamper.

Nyopprykkede Värnamo helt oppe på 3. plass med 17 poeng etter 5-2-2 på sine ni første seriekamper. 12 av poengen er tatt hjemme. borte viser tallene 1-2-1 på fire spilte. 0-0 borte mot Ørgryte nest sist og 0-1 tap hjemme mot Trelleborg sist.

To lag som har prestert over forventning hittil, men begge med litt nedadgående formkurve. Vi tror ikke Norrby taper denne. HU.

10. Öster - AFC Eskilstuna
Flott 4. plass for Öster forrige sesong, men var likevel åtte poeng bak Jönköpings Södra på 3. plass. Flotte 9-2-4 på hjemmebane da. Har innledet svakere denne sesongen og står med 12 poeng på sine 10 første seriekamper og totalt 3-3-4 på disse. Hjemme i Växjö står laget med moderate 1-2-2 på fem spilte. Kommer senest fra to strake 0-0 kamper.

AFC Eskilstuna endte på 9. plass forrige sesong og totalt med 37 poeng. Var klart best hjemme da (7-2-6), ikke bedre enn 4-2-9 på bortebane. Er ubeseiret på hjemmebane hittil denne sesongen (3-2-0), men vært meget svake på bortebane med kun en scoring og kun ett poeng (0-1-4).

2-1 til Öster i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi gir hjemmelaget full tillit. H.

11. Jönköpings Södra - GAIS
Jönköpings Södra med 4. plass i 2019-sesongen og 3. plass forrige sesong. Tok seg da til playoff mot Kalmar, men måtte gi tapt over to kamper mot laget fra Allsvenskan. Ligger på 6. plass etter ti spilte med 15 poeng, det er kun fire poeng opp til serieleder Landskrona. Har vært sterke på hjemmebane (3-2-0 og 13-4 i målforskjell), men ditto svake borte der kun en kamp er vunnet hittil (1-1-3).

GAIS endte på 10. plass forrige sesong og leverte meget svake 3-3-9 på bortebane da. Ligger på 8. plass nå etter ti spilte seriekamper med ustabile 2-1-2 på fem spilte bortekamper.

2-0-1 i de tre siste tilsvarende i Jönköping. Vi lar Jönköpings Södra stå ugardert. H.

12. Vasalund - Landskrona
Lørdagens tippekupong avsluttes med ett oppgjør mellom to lag som begge rykket opp til Superettan før denne sesongen.

Vasalund vant 1. divisjon Norra overlegent med 69 poeng på 30 spilte kamper og leverte meget sterke 12-2-1 på hjemmebane da. Har innledet helt greit i Superettan med 10 poeng på sine ni første seriekamper. Etter en sterk 3-0 seier borte mot Falkenberg tredje sist og deretter 1-0 seier hjemme mot Öster, ble det 2-3 tap borte mot Akropolis sist lørdag.

Landskrona topper meget overraskende tabellen med sine 19 poeng. 14 av disse er tatt hjemme i Skåne der laget fortsatt er ubeseiret (4-2-0). Ikke like overbevisende borte med 1-2-1 på fire spilte så langt. Hadde 6-6-3 som nyopprykket på bortebane i Divisjon 1 Södra forrige sesong.

Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Ungarn - Frankrike B

2. Portugal - Tyskland U

3. Spania - Polen H

4. Sandefjord - Viking HUB

5. Eidsvold Turn - Florø HU

6. Alta - Moss H

7. Vard Haugesund - Kjelsås HB

8. Skeid - Arendal H

9. Norrby IF - IFK Värnamo HU

10. Öster - AFC Eskilstuna H

11. Jönköpings Södra - GAIS H

12. Vasalund - Landskrona HU

432-rekker:
1. Ungarn - Frankrike B

2. Portugal - Tyskland HUB

3. Spania - Polen H

4. Sandefjord - Viking HUB

5. Eidsvold Turn - Florø HU

6. Alta - Moss H

7. Vard Haugesund - Kjelsås HB

8. Skeid - Arendal H

9. Norrby IF - IFK Värnamo HU

10. Öster - AFC Eskilstuna H

11. Jönköpings Södra - GAIS H

12. Vasalund - Landskrona HUB