(Nettavisen)

Ukens midtukekupong består av seks kamper fra gruppespillet i Champions League og seks kamper fra midtukerunden i engelsk Championship. Bonuspotten er kommet opp i ca 1,4 mill kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.40 og samtlige kamper spilles onsdag kveld.

Onsdag er det ca. 84 millioner kroner i Vikinglotto-potten

1. Manchester United - Atalanta
Tredje runde i gruppespillet dette og det er vidåpent i gruppe F, der Atalanta topper med fire poeng, mens Young Boys og Manchester United har tre poeng. Villarreal er sist med ett poeng.

Det har ikke gått på skinner for Manchester United i det siste og lørdag ble det et fortjent 2-4 tap borte mot Leicester i Premier League. Det betyr at United kun har tatt ett poeng på de tre siste seriekampene. Innledet gruppespillet med 1-2 tap borte mot Young Boys og var heldige som vant 2-1 hjemme mot Villarreal for tre uker siden. Fred og Edinson Cavani er tilgjengelig igjen etter landslagsoppdrag, mens Anthony Martial og Raphael Varane fortsatt er ute med skader.

Atalanta innledet med kun fire poeng på de tre første seriekampene i Serie A, men står med 10 på de fem siste. Hadde fortjent poeng hjemme mot AC Milan nest sist, men tapte 2-3. Solid 4-1 seier borte mot Empoli i helgen. 2-2 borte mot Villarreal i åpningsrunden, mens de innfridde som favoritter hjemme mot Young Boys for tre uker siden og vant 1-0. Matteo Pessina, Rafael Toloi, Robin Gosens, Hans Hateboer og Berat Djimsit er alle uaktuelle for Atalanta.

Manchester United har ikke imponert i det siste og Atalanta er som kjent et meget kapabelt fotballag. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

2. Chelsea - Malmö
Chelsea hadde marginene med seg borte mot Brentford i Premier League og tok en litt heldig 1-0 seier. Det var uansett nok til at Chelsea beholdt serieledelsen i Premier League. Fikk det tøffere enn forventet hjemme mot Zenit i den første gruppespillkampen, men sikret 1-0 seier. For tre uker siden ble det 0-1 tap borte mot Juventus. Thiago Silva og Antonio Rudiger misset begge søndagens kamp mot Brentford, men er klare igjen. Så får vi hvilken ellever Thomas Tuchel velger å sende ut i det som skal være en grei match for Chelsea.

Malmö har som ventet fått det tøft i gruppespillet. Innledet med 0-3 tap hjemme mot Juventus i den første gruppespillkampen og røk hele 0-4 borte mot Zenit St. Petersburg for tre uker siden. Søren Rieks er ute for Malmö.

Chelsea blir midtukekupongens største favoritt og dette skal ende med hjemmeseier. H.

3. Benfica - Bayern München
Etter å ha innledet den hjemlige sesongen med sju strake seire, gikk, Benfica på et meget overraskende 0-1 tap hjemme mot Portimonense i helgen. Topper fortsatt med sine 21 poeng. Moste Barcelona med 3-0 hjemme i den første gruppespillkampen, mens det endte 0-0 borte mot Dynamo Kiev for for tre uker siden. Spissen Haris Seferovic er fortsatt skadet, i tillegg mangler Benfica Valentino Lazaro.

Bayern München med en voldsom maktdemonstrasjon borte mot serietoer Bayer Leverkusen søndag. Ledet da 5-0 til pause og vant tilslutt 5-1. Innledet gruppespillet med 5-0 seier hjemme mot Dynamo Kiev og fulgte opp med en overbevisende 3-0 seier borte mot Barcelona for tre uker siden. Leon Goretzka og Corentin Tolisso er de eneste fraværene av betydning for Bayern.

Bayern München lar seg neppe stoppe og vi lar det tyske mesterlaget stå ugardert på midtukekupongen. B.

4. Lille - Sevilla
Det er vidåpent etter de to første rundene i gruppespillet i Gruppe G. Salzburg topper med fire poeng, Sevilla og Wolfsburg har to poeng, mens Lille står med ett poeng.

Lille tok et svært overraskende seriegull i Ligue 1 forrige sesong, men har ikke vært i nærheten av de taktene innledningsvis denne sesongen. Lørdag ble det 0-1 tap borte for nyopprykkede Clermont Foot og etter 10 serierunder er Lille helt nede på 11. plass i Ligue med 14 poeng. Innledet gruppespillet med 0-0 hjemme mot Wolfsburg, mens det ble 1-2 tap borte mot Salzburg for tre uker siden. Reinildo and Burak Yilmaz var begge ute med karantene mot Clermont Foot lørdag, men er tilbake her. Leo Jardim og Sven Botman er skadet.

Sevilla oppe på 3. plass i La Liga etter søndagens 1-0 seier borte mot Celta Vigo. Har tre poeng opp til serieleder Real Sociedad, men med en kamp mindre spilt. Innledet gruppespillet med 1-1 hjemme mot RB Salzburg, mens det 1-1 borte mot Wolfsburg for tre uker siden. Toppscorer Youssef En-Nesyri er fortsatt ute med skade. Joan Jordan pådro seg en smell mot Celta Vigo og er trolig ute.

Ingen enkel kamp dette, Sevilla har spilt uavgjort i sine to første kamper i gruppespillet og det lukter litt poengdeling også i kveld. UB.

5. Zenit St. Petersburg - Juventus
Zenit St. Petersburg har dominert i Russland de siste sesongene, men lørdag kom sesongens andre tap da det ble 1-2 borte for Arsenal Tula. Topper uansett serien etter 11 serierunder og står med 23 poeng. Hang veldig godt med borte mot Chelsea i åpningsrunden og tapte kun 0-1. Tok seg som ventet av Malmö sist og vant hele 4-0. Magomed Ozdoev er eneste fravær for Zenit.

Juventus er faktisk det eneste laget med full pott i gruppe H. Slo Malmö 3-0 borte i åpningsrunden og slo Chelsea 1-0 hjemme for tre uker siden. Har også fått opp dampen i Serie A og tok sin fjerde strake seier søndag med 1-0 hjemme mot Roma. Matthis de Ligt og Adrien Rabiot er skadet, mens Paulo Dybala er usikker.

Zenit imponerte mot Chelsea og var solide mot Malmø. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

6. Young Boys - Villarreal
Tredje runde i gruppespillet dette og det er vidåpent i gruppe F, der Atalanta topper med fire poeng, mens Young Boys og Manchester United har tre poeng. Villarreal er sist med ett poeng.

Young Boys innledet gruppespillet med en knallsterk 2-1 seier hjemme mot Manchester United, men måtte tåle 0-1 tap borte mot Atalanta i den andre runden. Var 29 poeng foran toeren Basel i sveitsisk Super League forrige sesong, men har ikke innledet like sterkt denne sesongen og ligger på 3. plass med 18 poeng på sine ni første seriekamper. Har fortsatt noen skader i troppen, men stiller stort sett uforandret fra kampen mot Atalanta

Villarreal imponerte borte mot Manchester United for tre uker siden, men satte ikke sjansene sine og ble nådeløst straffet av United da Cristiano Ronaldo sørget for 2-1 seier til hjemmelaget på overtid. Innledet gruppespillet med 2-2 hjemme mot Atalanta og må nok ha poeng med fra Sveits om de skal holder liv i håpet om å ende blant de to beste i gruppa. Skuffet stort med 1-2 tap hjemme for Osasuna i La Liga søndag, det var faktisk lagets første tap i serien denne sesongen. Manager Unai Emery kan velge fra en skadefri tropp.

Vrien kamp dette. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Fulham - Cardiff
De seks siste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra midtukerunden i Championship.

Fulham slo kraftig tilbake etter 1-4 tapet borte mot Coventry nest sist og vant hele 4-1 hjemme mot Queens Park Rangers lørdag. Aleksandr Mitrovic fortsetter å pøse inn mål og stod for to av scoringene. Avanserte til 3. plass med den seieren og står med totalt 23 poeng etter 12 spilte seriekamper. Klart godkjent 4-1-1 hjemme på Craven Cottage. Ivan Cavaleiro ble skadet mot QPR og spiller ikke kveldens kamp, ellers er fortsatt Tom Cairney, Terence Kongolo og Kenny Tete ute.

Cardiff er i fritt fall og tapte hele 0-3 borte mot Swansea i søndagens wailisiske derby. Det var lagets sjette strake tap og de har falt helt ned til 20. plass med totalt 11 poeng. Anstendige 2-1-3 på bortebane. Tross den meget svake formen, kan manager Mick McCarthy glede seg over helt skadefri tropp.

Det endte 2-0 i tilsvarende kamp i Championship for to sesonger siden. Godtgående Fulham får vår fulle tillit. H.

8. Huddersfield - Birmingham
Med sju poeng på de tre siste seriekampene og 6-2-4 totalt, har Huddersfield tatt seg opp på 6. plass og den siste playoffplassen med sine 20 poeng. Fire av de fem siste hjemmekampene er vunnet, lørdag ble det 2-0 seier hjemme mot Hull. Har noen skader i sin tropp.

Birmingham innledet sesongen bra, men står nå med kun ett poeng på de seks siste seriekampene. Det har sendt laget helt ned på 19. plass med totalt 12 poeng. Vant sine to første bortekamper denne sesongen, men står med tap på de tre siste bortekampene. Manager Lee Bowyer har Ivan Snachez, Neil Etheridge og Adan George ute med skade.

Det har endt 1-1 i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Vi tror ikke Huddersfield taper. HU.

9. Middlesbrough - Barnsley
Ustabile 3-0-3 på de seks siste seriekampene, men lørdag innfridde de som favoritt hjemme mot Peterborough med 2-0 seier. Ligger på 12. plass med 15 poeng og står med 3-1-2 totalt på seks kamper hjemme på Riverside Stadium. Lee Peltier er tilbake etter endt karantene.

Barnsley tok seg sensasjonelt til playoff forrige sesong, men har ikke vært i nærheten av de nivået hittil. Kun en av de tolv første seriekampene er vunnet (1-5-6) og ligger tredje sist med kun åtte poeng. Røk 0-1 borte mot Reading lørdag og det var lagets fjerde strake tap, tre av dem faktisk med 0-1. Beskjedne 0-3-3 på bortebane. Midtbanespillerne Josh Benson og Callum Styles er blant flere spillere som er ute med skader.

De tre siste tilsvarende har alle endt med hjemmeseier. Vi tror den fjerde strake seieren kommer for Middlesbrough i kveld. H.

10. Preston - Coventry
Ingen lag har flere uavgjorte enn Preston i Championship hittil og lørdagens 0-0 kamp hjemme mot Derby, var den sjette poengdelingen for Preston denne sesongen. Står med totalt 2-6-4 og 12 poeng og ligger helt nede på 12. plass. Moderate 2-3-1 hjemme på Deepdale. Veteranspissen Ched Evans er en av fem spillere ute med skade for hjemmelaget.

Coventry med flott opphenting borte mot Blackburn lørdag. Lå under 0-2 til pause da, men kom tilbake i 2. omgang og fikset 2-2 og ett poeng. Ligger helt oppe på 4. plass med 23 poeng, hele 18 av de poengene er tatt på hjemmebane. Borte er det kun blitt en seier foreløpig (1-2-3). Ian Mattsen er tilbake etter karantene, mens Matt Godden soner den andre av sin to kampers karantene.

Preston vant 2-0 i tilsvarende kamp forrige sesong. Coventry rader ikke opp med seire på bortebane og fikser maks ett poeng? HU.

11. Swansea - West Bromwich
Swansea endte på en flott 4. plass forrige sesong, men stod med kun 11 poeng før søndagens walisiske derby hjemme mot Cardiff. Der ble en flott 3-0 seier og Swansea avanserte dermed til 17. plass. Kun ett hjemmetap hittil (2-3-1). Manager Russell Martin har stort sett skadefritt mannskap å velge fra.

West Bromwich med 1-0 seier hjemme mot Birmingham fredag kveld og henger veldig godt med i toppen. Ligger på 2. plass med 25 poeng og har tre poeng opp til serieleder Bournemouth før midtukerunden. Klart godkjente 3-2-1 på bortebane. Forsvarsspilleren Dara O'Shea er eneste fravær for West Bromwich.

0-0 og 1-2 i de to siste tilsvarende i Championship. UB.

12. Reading - Blackpool
Reading endte såvidt utenfor playoff forrige sesong og på 7. plass. Etter de 12 første serierundenen denne sesongen, er Reading også på 7. plass. Formen er meget solid med fem seire på de seks siste seriekampene og hjemme står Reading med solide 4-1-1. Har en god del skader i sin tropp.

Nyopprykkede Blackpool har klart seg brukbart og ligger på 15. plass med 15 poeng, og har kun fire poeng opp til Reading på 7. plass. Står med fine 3-1-1 på sine fem siste seriekamper, men måtte se seg slått 1-2 borte mot formsterke Nottingham Forest lørdag ettermiddag. To av seks bortekamper er tapt, tre har endt med poengdeling. Manager Neil Critchley har en lang skadeliste å hanskes med.

Reading må finne seg i et ganske klart favorittstempel i denne. H.

96-rekker:
1. Manchester United - Atalanta HUB

2. Chelsea - Malmö H

3. Benfica - Bayern München B

4. Lille - Sevilla UB

5. Zenit St. Petersburg - Juventus HU

6. Young Boys - Villarreal U

7. Fulham - Cardiff H

8. Huddersfield - Birmingham HU

9. Middlesbrough - Barnsley H

10. Preston - Coventry HU

11. Swansea - West Bromwich UB

12. Reading - Blackpool H

432-rekker:
1. Manchester United - Atalanta HUB

2. Chelsea - Malmö H

3. Benfica - Bayern München B

4. Lille - Sevilla UB

5. Zenit St. Petersburg - Juventus HUB

6. Young Boys - Villarreal HUB

7. Fulham - Cardiff H

8. Huddersfield - Birmingham HU

9. Middlesbrough - Barnsley H

10. Preston - Coventry HU

11. Swansea - West Bromwich UB

12. Reading - Blackpool H