(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong består av to åttendedelsfinaler i Fotball-VM, sju kamper fra italiensk Serie B og tre fra spansk La Liga 2. Bonuspotten har økt til ca. 1,45 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

1. England - Senegal
England startet VM praktfullt med hele 6-2 over Iran i deres første kamp. Det stilnet en del kritikere etter en svak periode, og ga laget den roen de trengte. Men så trøblet de voldsomt med å bryte ned USA i den andre kampen, og det endte målløst 0-0. I siste kamp mot Wales var de igjen mer på hugget, men det gikk likevel en hel omgang før de klarte å sette inn 1-0 ved Rashford. Da åpnet det seg mer, og minuttet etter satt også 2-0 ved Foden. Etter enda en scoring av Rashford var seieren aldri truet, og alt i alt har England hatt et ganske så bra gruppespill med sju av ni mulige poeng, selv om de ikke har klart å få i gang Harry Kane som fortsatt står uten scoring.

Nå møter de Senegal som virkelig måtte kjempe. For etter at Senegal styrte mye av den første kampen mot Nederland var det likevel Nederland som til slutt vant kampen 2-0. Dermed måtte Senegal slå Qatar, noe de også enkelt gjorde med 3-1. Alt skulle bli avgjort i den siste runden, hvor det var enten Senegal eller Ecuador som skulle følge Nederland videre. Senegal måtte vinne over Ecuador, og de gikk ut i et hardt tempo fra start av. Like før pause kom den viktige 1-0 scoringen på en straffe, og det var fullt fortjent. Men Ecuador skulle utligne halvveis ute i den andre omgangen, før sersjanten i forsvaret, Koulibaly avgjorde kampen til Senegals fordel med 2-1 rett etter. Alt i alt var det fortjent, for Senegal var det klart beste laget i kampen. Dermed knep de andreplassen med sine seks poeng.

England har mesterskapsrutinen som kan bli avgjørende. Senegal viser seg frem med ujevne mellomrom, men vi har klart mest tro på England her. H.

2. Frankrike - Polen
Frankrike er blant lagene som har imponert mest så langt i VM. De havnet tidlig under 0-1 for Australia i den første kampen de spilte, men etter det var det enveiskjøring og franskmennene vant til slutt enkelt 4-1 etter blant annet to mål av Giroud. I andre kamp mot Danmark fikk de noe mer motstand, men de tok ledelsen etter timen ved Mbappe. Danmark klarte å utligne med tjue minutter igjen å spille, men godeste Mbappe avgjorde kampen til slutt med en fortjent 2-1 scoring på slutten. Dermed var Frankrike videre, og de valgte å spare så å si hele laget i deres siste kamp mot Tunisia. Den kampen tapte de også 0-1, men det var et B-lag på banen som ikke hadde noe å spille for. Totalt har Frankrike sett gode ut, mye takket være spissene Giroud og Mbappe som til sammen har scoret hele fem mål.

Polen har nær sagt flakset seg til 1/8-delsfinalen. De var tamme og defensive i deres første kamp mot Mexico, en kjedelig kamp som endte målløst 0-0. Deretter to de mer sjanser mot Saudi-Arabia, og vant til slutt 2-0 i en kamp som lett kunne gått den andre veien med blant annet en straffebom fra Saudi-Arabia. I deres siste kamp møtte de Argentina, og der hadde ikke Polen noe som helst å stille opp med. Argentina sprang rundt de, og det kunne endt med mye mer enn de 0-2 det endte opp med. Men, som flaks var klarte heller ikke Mexico å slå Saudi-Arabia med mer enn 3-1, og dermed endte Polen opp med å gå videre på bedre målforskjell. Dog har Polen langt fra imponert noe særlig, hvor Lewandowski har vist ganske så lite.

Polen har ikke vist all verdens, og Frankrike bør være en klasse eller to over de med det mannskapet de har til rådighet. H.

3. Ascoli - Como
De sju neste kampene på kupongen er hentet fra italiensk Serie B hvor det er Frosinone på 31 poeng og Reggina på 26 poeng som har tatt opprykksplassene enn så lenge.

Ascoli for sin del ligger like under playoff med 20 poeng. De har bare poenget opp til Südtirol som akkurat nå har den siste playoffplassen, og Ascoli har nok lyst til å kopiere forrige sesongs sterke sjetteplass. 2-2-1 siste fem er helt ok, men de har kun tatt to poeng nå på de tre siste kampene etter 1-1 og 2-2 borte mot Brescia og Südtirol samt tap hjemme mot serieleder Frosinone. Med kun åtte poeng på sju hjemmekamper har de levert klart bedre på bortebane denne sesongen.

Como kommer med veldig varierende spill og 3-2-3 siste åtte. Begge de to siste har endt med poengdeling og 1-1 mot Genoa og Bari, og det er egentlig ganske bra for Como som sliter under streken med 14 poeng. Men etter at de begynte med sju kamper uten seier har de tatt seg noe opp, selv om borteformen fortsatt er begredelig med 0-2-4 og 14 baklengs på seks kamper.

Como har fortsatt ikke vunnet på bortebane, og selv om Ascoli heller ikke spiller på sitt aller beste skal det kunne holde med HU her.

4. Bari - Pisa
Seks kamper uten seier for Bari nå. 0-4-2 viser nemlig raden, hvor alle de fire siste kampene deres har endt med poengdeling. Motstanden har ikke vær sånn all verden, og dermed bør de kunne forvente mer enn fire poeng på de fire kampene. Men det fikk de altså ikke, og dermed har Bari falt noen små plasser nedover på tabellen, hvor de fortsatt er med helt der opp på en 6.plass med 22 poeng. Men nå kommer lagene fort bakfra, og med kun to poeng å gå på med tanke på playoff har de ikke råd til å gå særlig mange flere kamper uten seier. De sliter mest her på eget gress, hvor de bare har klart å fange sju poeng på seks kamper.

Pisa var nære å rykke opp i fjor, men tapte den avgjørende playoffduellen mot Monza. I år er de tilbake til en mer anonym tilværelse på tabellen, hvor de ligger midt i haugen med en 11.plass og 18 poeng. Det er tre poeng både til playoff og nedrykk, så får man se hvilken vei de velger i andre halvdel av sesongen. Formen akkurat nå viser dog at de har planer om å være med der oppe, for seieren 3-1 over Ternana sist var deres niende kamp på rad uten tap (4-5-0). Borte har det vært helt på det jevne med sju poeng på like mange kamper.

Meget vrien kamp. Bari ligger best an på tabellen, men har ikke vunnet på de seks siste. Pisa har på sin side ikke tapt på hele ni kamper. Begge lagene spiller mye uavgjort, men vi ender opp med HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Brescia - Reggina
Det spilles mye uavgjort i Serie B, og Brescia har gjort sitt for å bidra til den statistikken i det siste. 1-4-0 siste fem er helt kurant det, iallfall etter at de endelig vant igjen sist med 2-0 over Spal. Det var deres første trepoenger på åtte kamper, men Brescia beholder likevel femteplassen med 23 poeng. De har bare tre poeng opp til dagens motstander Reggina på opprykksplass, og med en seier her vil de ta seg opp a poeng. De trives bra her på hjemmebane, hvor de har fine 15 poeng og 10-4 i målforskjell på sju kamper så langt.

Reggina har fått en pangstart på sesongen, og klubben som sist var oppe i Serie A tilbake i 2009. Etter det havnet de i mye utenomsportslig trøbbel, og de har vært nede i de lavere divisjoner de siste årene. Men de rykket opp igjen til Serie B i 2020, og nå ligger de altså an til å ta steget opp igjen til Serie A. For de ligger akkurat nå på en 2.plass, og med 26 poeng har de tre poeng ned til lagene som kommer kjempende bakfra. Etter fem seire på de seks første kampene har de spilt noe mer frynsete i det siste, selv om 2-2-0 på de fire siste viser at de nok en gang er på vei oppover formmessig. Ti poeng på sju bortekamper er fullt godkjent.

Brescia er sterke hjemme, mens Reggina kjører på i kampen om en retur til Serie A. Her kan egentlig alt skje, og HUB blir vår sikre utvei.

6. Cosenza - Perugia
Fæl rad og 1-1-5 siste sju for Cosenza, men med 3-2 hjemme over Palermo og 1-1 borte mot Cittadella i de to siste er de fortsatt med. De befinner seg langt nede på tabellen, hvor de kun har Como og Perugia bak seg under streken med sine 15 poeng. Ni av poengene har kommet her på hjemmebane, hvor de tross alt har en positiv målforskjell med 10-9.

Perugia er bunnlaget, og de ligger dønn nederst med svake 11 poeng. Men de fikk en enorm opptur sist når de slo Genoa med 1-0 på hjemmebane. Kanskje kan det hjelpe på selvtilliten, som etter 2-1-6 siste ni nok er noe frynsete. Men med 1-1 mot Modena, 0-1 for Frosinone og 3-2 over Reggina i sine tre siste bortekamper har faktisk Perugia vist at de kan hamle opp med de aller beste også på bortebane selv om de bare sitter med fire poeng på sju kamper.

Cosenza leverer tross alt greit her på eget gress, men også Perugia har vist solid forbedring nå i de siste kampene. Vrien og åpen kamp, hvor vi ender opp med HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Genoa - Cittadella
Genoa fikk en relativt fin start på sesongen, men i det siste har det kladdet litt mer. For etter 0-2-2 siste fire har de falt ned til en fjerdeplass med 23 poeng, og nå er det tre poeng opp til Reggina på den andre opprykksplassen. Begge de nylige tapene har kommet på bortebane, hvor særlig 0-1 for bunnproppen Perugia sist var en skikkelig nedtur. Trøblet har det også gjort på hjemmebane hvor de bare har åtte poeng på seks kamper, og her må de skjerpe seg om de har tanker om en hurtig retur til Serie A.

Cittadella er på en ganske svak 13.plass. 16 poeng er nemlig bare poeng unna nedrykksstreken, og dermed høres plasseringen mye bedre ut enn den egentlig er i virkeligheten. 1-5-3 siste ni er langt unna hvor de ønsker å være, og etter 1-1 hjemme mot Cosenza og 1-3 borte mot Parma i de to siste er det nok fare på ferde her. Seks poeng på sju bortekamper er middels.

Skal Genoa rykke rett tilbake til Serie A må de vinne slike kamper. Vi gir de tilliten her. H.

8. Südtirol - Frosinone
Den gode formen fortsetter for Südtirol som nå står med elleve kamper uten tap etter at de røk de tre første etter opprykket fra Serie C. De fire siste har alle riktignok endt med poengdeling, hvor de tre siste har endt med 2-2 mot Cagliari, Bari og Ascoli. En 8.plass og 21 poeng er de nok fornøyde med, mens ti poeng på sju hjemmekamper er mer middels.

Frosinone er tetlaget med 31 poeng. De har vært det klart best laget denne sesongen, og de har nå hele fem poeng ned til Reggina på andre. Etter seks strake seire ble det stopp på seiersrekka sist når det endte 2-2 hjemme mot Cagliari etter en overtidsscoring av Cagliari. Det var også deres første poengtap på hjemmebane, mens de her på fremmed gress står med mer jevne tolv poeng etter sju kamper.

Frosinone leder tabellen klart og får utgangstipset her. Men de er ikke like overlegne på bortebane, og Südtirol har ikke tapt på hele elleve kamper. Dermed blir det B på 96-rekkeren og UB på 432-rekkeren.

9. Benevento - Palermo
Bare en seier på de ti siste nå for Benevento som kjemper for tilværelsen rett over nedrykksstreken med sine 15 poeng. Det er utrolig jevnt akkurat rundt streken der, hvor det er hele fem lag som alle har 15 poeng. 1-3-0 på de fire siste viser en liten stigning i formen, hvor 2-1 borte over Spal og 2-2 borte mot Reggina i de to siste klart er positivt. Men de har slitt mer her hjemme, hvor seks poeng på sju kamper er langt unna pari.

Palermo har tapt fem av siste ni, hvor 2-2-5 gjør at også de ligger blant lagene på 15 poeng. I motsetning til Benevento ligger de dog på feil side av nedrykksstreken akkurat nå, selv om det som nevnt ikke skiller noen ting mellom lagene. 0-1 hjemme for Venezia sist var noe svakt, og det går meget langt mellom oppturene på bortebane hvor de bare står med fire poeng på seks forsøk denne sesongen.

Benevento vinner sjelden, og sliter også litt hjemme. Men Palermo ligger enda verre til, og her lukter det egentlig 0-0. Vi må dekke opp litt , og spiller HU.

10. Racing Santander - Lugo
Racing Santander spiller meget tett og defensivt, noe man klart ser i resultatene. Nå er riktignok de to siste begge tapt med 0-1 og 1-2, men 3-5-2 siste ti er likevel ikke så verst. Målforskjellen på de ti kampene er 6-5, og det viser en veldig defensiv innstilling. Med en 18.plass og 18 poeng er det kun poenget ned til lagene under streken, og med bare sju poeng på åtte hjemmekamper har de den dårligste hjemmestatistikken i serien.

Lugo gjør det enda verre. For de ligger under streken med 15 poeng. Kun en seier på de 13 siste er meget svakt, hvor de kommer fra 1-1 hjemme mot Levante i sin siste kamp. Her borte ble det hele 0-4 for Andorra sist de prøvde seg på fremmed gress, og fem poeng og hele 17 baklengs etter åtte bortekamper er langt ifra en fin rad.

To lag i svak form. Racing Santander spiller tight og jevnt med alle, og vi tror det kan holde med HU.

11. Eibar - Huesca
Eibar misset opprykket i siste kamp forrige sesong, og dermed prøver de på nytt denne gang. Og sesongen begynte riktig så bra den, men etter bare to poeng på de tre siste har de falt noe nedover på tabellen. Det ble bortetap 1-2 for Cartagena sist, og selv om Eibar ikke er mer enn sju poeng unna opprykk er de nå helt nede på en 8.plass med 27 poeng i en meget jevn serie. Her hjemme på Ipurua holder de dog koken, hvor de kun har sluppet inn tre mål og står med 18 poeng på åtte kamper.

Noe svak form er det også på Huesca nå. 0-0 hjemme mot Gijon sist var ikke særlig positivt, og de har røket på tap i begge siste siste bortekamper mot Ponferradina (0-1) og Tenerife (0-2) uten å score. Nå er de tre plasser under Eibar på 11.plass med 24 poeng, hvor de har fire poeng opp til Cartagena på den viktige sjetteplassen som gir playoff. Kun fire scoringer på bortebane har ikke gitt mer enn seks poeng på åtte kamper.

Eibar er sterke her på hjemmebane. og bør være motiverte favoritter mot Huesca som sliter med å score på fremmed gress. H.

12. Levante - Malaga
Levante har blant de beste radene i La Liga 2 nå, og selv om det "bare" ble 1-1 borte mot Lugo sist har de fine 5-3-0 på de åtte siste kampene. Sist hjemmekamp endte 1-1 mot topplaget Las Palmas, og Levante selv har nå klatret opp til en ganske kurant femteplass med 28 poeng, seks poeng bak opprykksplass. Dermed kan det gå mot en snarlig retur til La Liga for klubben som rykket ned derifra etter sist sesong. De har ikke sluppet inn mer enn fem mål her på hjemmebane, men likevel er ikke 14 poeng på åtte hjemmekamper mer enn middels.

Malaga sliter veldig. Det har vært veldig mye trøbbel for Malaga de siste årene, og nå er de på vei til å rykke ned til nivå tre. For med bare 14 poeng ligger de nest nederst, og nå har de tre poeng opp til lagene over streken. Det er trist for klubben som spilte kvartfinale i Champions League tilbake i 2013. De fikk seg en etterlengtet og viktig seier sist med 1-0 hjemme over Ponferradina, men fem poeng på ni bortekamper skremmer ikke akkurat vannet av folk.

Levante har den klart beste formen og får et soleklart tips. H.

Sportspills 96-rekker:
1. England - Senegal H

2. Frankrike - Polen H

3. Ascoli - Como HU

4. Bari - Pisa HU

5. Brescia - Reggina HUB

6. Cosenza - Perugia HU

7. Genoa - Cittadella H

8. Südtirol - Frosinone B

9. Benevento - Palermo HU

10. Racing Santander - Lugo HU

11. Eibar - Huesca H

12. Levante - Malaga H

Sportspills 432-rekker:
1. England - Senegal H

2. Frankrike - Polen H

3. Ascoli - Como HU

4. Bari - Pisa HUB

5. Brescia - Reggina HUB

6. Cosenza - Perugia HUB

7. Genoa - Cittadella H

8. Südtirol - Frosinone UB

9. Benevento - Palermo HU

10. Racing Santander - Lugo HU

11. Eibar - Huesca H

12. Levante - Malaga H