(Nettavisen)

Børven skrev i september i fjor - etter kun tre måneder i Rosenborg - under en toårskontrakt med tyrkiske Ankaragücü.

29-åringen fra Øystese i Hardanger har vært på banen i 15 av de 16 kampene Ankaragücü har spilt etter at han kom til klubben i slutten av september i fjor. Han har ikke scoret like mye som han gjorde i Eliteserien.

Børven, som var toppscorer i Eliteserien med 21 mål i 2019-sesongen for Odd, har bare scoret fem mål på 15 kamper i Tyrkia. Det gjør ham likevel til toppscorer i den nedrykkstruede klubben.

Det er to andre langt mer kjente spillere som figurerer med like mange mål som Børven på toppscorerlisten i Tyrkia. De to tidligere Manchester United-spissene Radamel Falcao og Mame Biram Diouf har begge fem mål.

Fredag er det ca. 103 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Klikk her for å levere kupong.

Den tidligere Molde- og Manchester United-angriperen Diouf har i likhet med Børven fem scoringer i Süper Lig denne sesongen. Han har spilt 18 kamper for nyopprykkede Hatayspor, som ligger oppe på en overraskende femteplass i den tyrkiske toppdivisjonen.

Falcao, som spiller for Galatasaray, står også med fem mål denne sesongen, men han har bare spilt åtte kamper så langt på grunn av skader. Det betyr at han har et langt bedre snitt enn nordmannen.

Ankaragücu - Kasimpasa 2,20 - 3,10 - 2,70 H (spillestopp torsdag kl. 16.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Tyrkisk, Süper Lig. Torgeir Børven kom inn i det 58. minutt mot Fenerbahce i mandagens kamp, men klarte ikke å forhindre et nytt Ankaragücü-tap. Ankaragücü tapte 1-3 mot serietoer Fenerbahce på bortebane, og det var lagets tredje strake tap.

Det begynner å haste for den tyrkiske hovedstadsklubben å ta poeng om de skal overleve i toppdivisjonen. Torgeir Børvens klubb ligger på nest sisteplass i Süper Lig, med skuffenende 15 poeng på de 18 første kampene, men det er fortsatt håp. Det er nemlig kun fire poeng opp til Kayserispor som ligger over nedrykksstreken.

Fredag er det ca. 103 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Klikk her for å levere kupong.

Ankaragücü er brukbare hjemme i Ankara, hvor de har vunnet tre av de siste fem kampene. Børven har scoret i to av kampene.

Torsdag møter de Kasimpasa, som ligger syv poeng foran dem på tabellen. Dette er en nøkkelkamp for Ankaragücü. Med seier vil Ankara-klubben ha kontakt med lagene over nedrykksstreken, men et tap vil bety at de synker dypere ned i nedrykksgjørmen.

Låner Chelsea-spiller

Kasimpasa viser elendig form. De har kun vunnet én av de siste seks kampene. Den kom i forrige bortekamp da de slo topplaget Alanyaspor. Laget har vært svake på bortebane, hvor de har tapt fire av de seks siste kampene.

Istanbul-klubben har forsterket laget i januarvinduet med Chelsea-spilleren Danny Drinkwater som er kommet på lån fra Premier League-klubben. Kasimpasa har to tidligere Eliteserie-spillere i stallen, Sarpsborg 08-spilleren Tobias Heintz og den tidligere Brann- og Sogndal-spilleren Gilbert Koomson. Heintz var tilbake i klubben i desember etter å ha vært utlånt til Sarpsborg 08 i høst, og Koomson har bare spilt fire kamper etter overgangen fra Brann. Han er nå ute med skade.

Ankaragücü har ikke tapt mot Kasimpasa i de tre siste kampene. De har to seire og én uavgjort. Da lagene møttes på Ankara 19 Mayis stadion i februar i fjor endte kampen 1-1.

Ny midtstopper ble utvist

Ankaragucu tapte 1-3 mot Fenerbahce mandag. De kjempet hardt, men kvalitetsforskjellen på lagene var rett og slett for stor. Det positive fra den kampen var likevel at de la ned en enorm innsats og var aggressiv i presset over hele banen. Spiller de på samme måte mot Kasimpasa, og hvis Bolingi og Paintsil løpe i bak Kasimpasa skjøre forsvar, vil vertene ta tre poeng i denne kampen.

Fredag er det ca. 103 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Klikk her for å levere kupong.

Kasimpasa tapte 1-2 hjemme mot Erzurumspor i forrige serierunde. Istanbul-laget er så ustabile at det er umulig å vite hvordan de kommer til å spille. Det vi vet er likevel at de har vært rufsete bakover. De hentet derfor inn en ny midtstopper i Luckassen, men han ble utvist i sin andre kamp for klubben. Nå må de sete sammen et nytt forsvar igjen. Vi tror Torgeir Børven og Ankaragucu kan ta alle tre poengene i denne kampen. 2,20 i odds på hjemmeseier er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset