(Nettavisen)

Everton - West ham

Odds: 2.55 - 3.15 - 2.75

Kampstart søndag 17.oktober kl 15.00

Spillestopp kl 14.59. Live odds etter kampstart

Goodison Park

Kampen kan sees på TV2 Sport Premium og TV2 Play

Vi tror Everton vinner. Det kan du spille på her til 2.55 i odds

Everton kommer fra en god opplevelse i siste Premier League-kamp der de holdt Manchester United til 1-1 på Old Trafford. Dette var et meget sterkt resultat i og med at Everton stilte noe redusert.

De manglet blant annet Dominic Calvert-Lewin og Richarlison som begge var ute med skade. Begge to nærmer seg nå et comeback, men søndagens kamp mot West Ham kommer for tidlig.

Nå er det andre spillere som har stått frem i stjernenes fravær, og spesielt nysignerte Andros Townsend og Demarai Gray har bidratt med glitrende spill. Så langt står Townsend med tre mål og to assist og Gray med tre mål og en assist på de syv kampene denne sesongen.

Evertons nye manager Rafa Benitez bekreftet på fredagens pressekonferanse at kaptein og høyreback Seamus Coleman og venstreback Lucas Digne begge er klare igjen etter sine skader. Midtstopper Yerry Mina er kommet tilbake til England etter sine landskamper for Colombia, og han skal også være aktuell for kamp.

Everton har vunnet sine tre første hjemmekamper med 3-1 mot Southampton, 3-1 mot Burnley og 2-0 mot Norwich og har mulighet til å starte en Premier League-sesong med fire hjemmeseire på rad for første gang i historien.

Det er ca. 70 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

Det har stoppet litt for West Ham

Etter en glitrende start på sesongen der West Ham først slo Newcastle 4-2 borte før de feide Leicester av banen med en sterk 4-1 seier hjemme, har det stoppet litt opp for London-laget.

På de fem siste kampene har de kun vunnet en, og har ellers to uavgjorte og to tap. Spesielt den siste kampen hjemme mot Brentford var brutal. Brentford tok ledelsen i det 20. minutt ved Bryan Mbeumo, og etter flere store sjanser fikk West Ham omsider presset inn den fortjente utligningen ved Jarrod Bowen i det 80. minutt.

Når Yoane Wissa hamret inn seiersmålet til Brentford i det dommeren var i ferd med å blåse av kampen var det tungt å svelge for The Hammers, som hadde produsert nok sjanser til i hvertfall å berge uavgjort.

Manager David Moyes gikk i garderoben etter kampen og lurte på hvordan de hadde klart å tape kampen. Prestasjonene har variert for mye gjennom kampene i det siste, og laget har manglet skarpheten foran motstanderens mål i forhold til i starten av sesongen.

Effektiviteten vil svinge litt gjennom en lang sesong, men skal West Ham ta med seg noe fra Goodison Park må nok radarparet Michail Antonio og Said Benrahma fortsette i det sporet de har startet sesongen i. De har skapt 14 sjanser for hverandre i Premier League denne sesongen(syv hver), og det er mer enn noen annet duo har klart.

Everton tar seieren

Hjemmelaget er vanskelige å knekke hjemme på Goodison Park, og West Ham er det laget som Everton har vunnet flest kamper mot(27), og scoret fleste mål mot(87) i Premier League-historien. I tillegg har West Ham hatt åtte spillere ute på landslagsoppdrag, og Moyes må ta vareopptelling på hele troppen for å finne ut av hvem som er klare. Han tror at en eller to spillere er uaktuelle uten å nevne navn, og vi tror poengene blir igjen på Goodison Park.

Seier til Everton spiller du på her til 2.55 i odds

Everton har 13-8 i målforskjell og West Ham har 14-10 på de syv kampene de har spilt. Det er mange scoringer begge veier, og vi tror det blir over 3,5 mål totalt i oppgjøret på Goodison Park.

Det spiller du på her til 3.30 i odds