(Nettavisen)

Sist gang Brann spilte på nest øverste nivå var i 2015-sesongen. Den gangen høvlet de over Fredrikstad hjemme på Staddaen.

De helrøde sendte aristokratene hjem med 1-5-tap. Den sesongen rykket Brann opp, mens FFK så vidt overlevde i førstedivisjon.

Dette spillet gir 2,65 i odds på Brann-seier mot Fredrikstad

Brann har spilt 13 kamper mot Fredrikstad hjemme i Bergen siden 1973, og de har vunnet ni av dem.

Klikk her for å se Brann - Fredrikstad på Strim - du får 7 dager gratis her

Det eneste tapet i denne perioden kom i 2011. Da vant Fredrikstad 1-0. Celso Borges scoret den gangen kampens eneste mål. Vi tror ikke Brann taper lørdagens kamp.

Brann - Fredrikstad

Odds: HUB og begge lag scorer - Brann vinner og nei - 2,65 i odds

Kampstart lørdag 21. mai kl 20.00

Spillestopp kl 19.59 Live odds etter kampstart

Brann Stadion

Kampen vises på TV2 Play Det får du tilgang til her.

Du kan også se den på Strim - du får 7 dager gratis her

Vi tror Brann vinner og holder nullen. Det kan du spille på her til 2,65 i odds

Det virket som det har løsnet for alvor for Brann. De har scoret 15 mål og kun sluppet inn ett på de tre siste kampene.

Trener Eirik Horneland stilte med et B-preget Brann-lag i onsdagens cupkamp, men Brann-reservene hadde ingen problemer med å feie over 4. divisjonslaget Voss i 1. runden. De vant kampen 7-0.

Ubeseiret i Obos-ligaen

På 16. mai viste rødtrøyene at de har tenkt å være med i kampen om en direkte opprykksplass, da de banket Sandnes Ulf hele 3-0 foran over 16.000 tilskuere på Brann Stadion.

Bergenserne fikk en drømmestart da Frederik Børsting satte inn 1-0 etter kun fem minutter. Fire minutter senere økte Mathias Rasmussen til 2-0. Niklas Castro satte punktum da han satte inn Branns tredje for dagen etter 75 minutter.

Gulltrekning i Lotto med 30 millioner i 1. premie-potten. Klikk her for å spille før lørdag kl. 18.00

Før helgens kamper ligger Brann på andreplass i Obos-ligaen, fem poeng bak serieleder Mjøndalen (som har én kamp mer spilt). Brann er sammen med Mjøndalen det eneste laget i Obos-ligaen som er ubeseiret så langt denne sesongen.

Fredrik Pallesen Knudsen er eneste Brann-spilleren som er ute. Han sliter med en muskelskade, og Brann-trener Eirik Horneland håper å ha ham tilbake til Mjøndalen-kampen 30. mai. Det har også vært usikkert om Pallesen-vikaren, Ruben Kristensen, kunne spille mot Fredrikstad, men han trente fredag, og alt tyder på at han er klar til kamp.

Klikk her for å se Brann - Fredrikstad på Strim - du får 7 dager gratis her

Lørdag kommer Fredrikstad til Brann Stadion.

Den gamle fotballstorheten fra Østfold vant i likhet med Brann overbevisende hjemme mot Skeid på 16. mai. Nicolay Solberg ga FFK ledelsen etter 13 minutter. Et kvarter før slutt doblet Ayoub Aleesami til 2–0.

Slet seg videre i cupen

Fredrikstad ligger nå på femteplass på tabellen med elleve poeng, tre poeng bak Brann. På bortebane har FFK vært litt opp og ned.

De skuffet med bare å klare 2-2 mot Grorud i sesongens første bortekamp, deretter tapte de 0-2 mot Mjøndalen på Consto Arena. I den forrige bortekampen imponerte de med å knuse Sandnes Ulf 4-0.

Gulltrekning i Lotto med 30 millioner i 1. premie-potten. Klikk her for å spille før lørdag kl. 18.00

Fredrikstad slet seg imidlertid videre i cupen i midtuken. De måtte ha ekstraomganger for å vinne 1-0 mot 4. divisjonsklubben Råde.

Nicolay Solberg måtte ut med skade i cupbataljen mot Råde i Idrettsparken onsdag kveld, men det rapporteres fra Fredrikstad at han er klar til kampen i Bergen. Det er gode nyheter for FFK-fansen. Solberg har scoret i de to siste kampene, og er med et lagets toppscorer med tre fulltreffere hittil.

Det blir derimot ikke noe gjensyn med Brann Stadion for Henrik Kjelsrud Johansen. Den tidligere Brann-spilleren har operert et avrevet leddbånd og er ute i flere måneder. Også Philip Aukland er uaktuell til oppgjøret på Brann Stadion. Aukland fikk seg en smell i 16. mai-kampen mot Skeid, og er ikke med til Vestlandets hovedstad.

Klikk her for å se Brann - Fredrikstad på Strim - du får 7 dager gratis her

På hjemmebane har det derimot ikke bare gått på skinner for Eirik Horneland & co. Både Åsane og Sogndal har fått med seg poeng fra Brann Stadion denne sesongen.

Men den gamle storheten fra Østfold trives ikke i Bergen. Iallfall ikke om man ser på resultatene. De har kun vunnet én av de siste 13 kampene her.

Seks av de siste ni kampene mellom Brann og Fredrikstad i Bergen har endt med over 3,5 mål, mens tre av de første seks kampene til både Brann og Fredrikstad har endt med fire mål eller flere. 1,40 i odds på hjemmeseier frister ikke særlig, men 3,15 i odds på Brann-seier og at det scores over 3,5 mål er spennende.

Likevel går vi for at Brann vinner og holder nullen. Brann var solide bakover mot Sandnes, mens Fredrikstad var svake offensivt i cupkampen mot Råde.

Vi tror Brann vinner og holder nullen. Det kan du spille på her til 2,65 i odds