(Nettavisen)

Arsenal - West Ham

Odds: 2.10 - 3.50 - 3.20

Kampstart onsdag 15. desember kl 21.00

Spillestopp kl 20.59 Live odds etter kampstart

Emirates Stadium

Kampen kan sees på TV2 Sport Premium og TV2 Play

Vi tror Arsenal vinner. Det spiller du på her til 2.10 i odds

Både Arsenal og West Ham er med i den knalltøffe kampen om å komme topp fire i Premier League, og onsdagens oppgjør blir særdeles viktig for begge lag. Arsenal kommer fra en komfortabel seier mot Southampton, mens West Ham ble holdt til uavgjort borte mot Burnley.

Hjemme mot Southampton så det ut som Arsenals problemer skulle fortsette. I starten av kampen var Southampton farlig frempå, og en som vanlig meget god Aaron Ramsdale måtte jobbe litt.

Etter 20 minutter snudde det totalt. Alexandre Lacazette satte innlegget fra Bukayo Saka glitrende opp i krysset, og fem minutter senere var det Martin Ødegaard sin tur. Luftens baron fra Drammen headet inn 2-0 målet og scoret i sin tredje kamp på rad.

I andre omgang var det bunnsolide Gabriel som headet inn 3-0, og punkterte kampen fullstendig. Resultatet fikk Arsenal tilbake på vinnersporet igjen etter to tunge bortetap mot Everton og Manchester United.

Det er bare to poeng som skiller Arsenal og onsdagens motstander West Ham og med seier over London-rivalen vil Arsenal klatre opp på fjerdeplass, i og med at Manchester Uniteds kamp mot Brentford er utsatt på grunn av korona.

Arsenal tar i mot West Ham som Premier Leagues beste hjemmelag(sammen med Manchester City), og de har vunnet de fire siste på Emirates med 9-1 i målforskjell.

Det er ca. 216 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

Det lugger for West Ham

Mens Arsenal etterhvert kontrollerte inn en enkel seier mot Southampton, fikk West Ham det tøffere borte mot Burnley. Sean Dyches stae Burnley-forvar blokkerte skudd og kriget på sitt vanlig vis, og Declan Rices suser av et langskudd var det nærmeste West Ham kom scoring.

Etter en forrykende periode i oktober og november der de i tur og orden banket Everton, Tottenham, Aston Villa og selveste Liverpool, har det den siste tiden stoppet litt opp.

De slo riktignok Chelsea 3-2 i siste hjemmekamp, men dette er den eneste seieren på de fem siste i Premier League.

De hadde en strålende start på Premier League-sesongen og var spesielt imponerende på bortebane. På de fem første kampene sto de med fire seiere og en uavgjort, men på de siste tre har det snudd. Der er status en uavgjort og to tap.

Som nevnt over trives David Moyes særdeles dårlig borte mot Arsenal. Det gjør også West Ham, med eller uten Moyes. På de siste 14 kampene i alle turneringer har Arsenal vunnet 12, med en målforskjell på 30-7.

West Ham har en seier fra serieåpningen i 2015. Da vant de 2-0 etter mål av Cheikhou Koyaté og Mauro Zárate.

For Arsenal er det kun Bernt Leno og Sead Kolasinac som er ute på grunn av skader. Pierre Emerick Aubameyang var ute mot Southampton på grunn av disiplinærproblemer, og er nå fratatt kapteinsbindet. Han er heller ikke aktuell i onsdagens kamp.

For West Ham ser det verre ut. Kurt Zouma, Angelo Ogbonna, Ben Johnson og Ryan Fredericks er fortsatt uaktuelle på grunn av skader.

Arsenal sniker seg opp på fjerdeplass

Det er noen ganger vanskelig å vite hva som kommer når Arsenal spiller kamp, men på hjemmebane er de stort sett veldig stødige. Det er altså bare Manchester City som har vært like gode på eget gress i årets sesong.

I kombinasjon med at West Ham sliter med skader på sentrale spillere i forsvaret og den elendige statistikken til både David Moyes og West Ham borte mot Arsenal, tror vi på tre poeng for Artetas mannskap.

Det spiller du på her til 2.10 i odds