(Nettavisen)

Mandag møtes Fredrikstad og KFUM i en kvalifisering for andre gang på fire år. I 2018 kjempet lagene om opprykk til OBOS-ligaen. Nå står kampen om en plass i Eliteserien neste sesong.

Ca. 197 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl. 18.00

For fire år siden havnet Fredrikstad og KFUM på andreplass i hver sin avdeling i 2. divisjon. KFUM feide Per-Mathias Høgmos lag av banen med 3-0 i den første kampen i Oslo, og Fredrikstad klarte aldri å slå tilbake på hjemmebane hvor kampen endte 1-1.

Denne gangen er nok Fredrikstad glade for at kampen skal avgjøres på Fredrikstad stadion. De har nemlig aldri tapt mot Oslo-laget hjemme i plankebyen, verken i 1. divisjon eller i treningskamper. Fasiten viser tre uavgjorte og én seier.

Men det har vært jevnspilte kamper, og selv om Fredrikstad vant 2-1 mot KFUM her i juli, så ledet hovedstadslaget etter første omgang. Det er et varsko.

Vi tror likevel at hjemmebanefordelen blir avgjørende i mandagens kamp. Fredrikstad tar et nytt skritt mot Eliteserie-comeback.

Fredrikstad - KFUM

Odds: Fredrikstad vinner og begge lag scorer - 3,10

Kampstart mandag 6. desember 18.00

Spillestopp kl 17.59 Live odds etter kampstart

Nye Fredrikstad Stadion

Kampen kan sees på EurosportNorge

Vi tror at Fredrikstad vinner og at begge lag scorer. Det spiller du på her til 3,10 i odds

Kvalik til Eliteserien. Fredrikstad tok sølv i Eliteserien så sent som i 2008, men så startet nedturen. Bjørn «Bummen» Johansen tok i fjor FFK tilbake OBOS-ligaen etter tre sesonger på nivå tre i norsk fotball.

I år kan han kopiere prestasjonen til Knut Torbjørn Eggen fra 2003. Den legendariske FFK-treneren ledet laget tilbake til Eliteserien med to opprykk på rad.

Skal han klare det, må Fredrikstad først slå KFUM i mandagens kamp.

Og det er enklere sagt enn gjort.

Formsvikt for FFK

Fredrikstad har nemlig opplevd en liten formsvikt mot slutten av sesongen. De vant kun én av de siste fem kampene. Seieren kom hjemme mot Ranheim i den siste kampen i OBOS-ligaen. Aristokratene vant 3-1. De endte til slutt på fjerdeplass på tabellen, seks poeng bak direkte opprykk og åtte poeng foran dagens motstander KFUM.

Ca. 197 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl. 18.00

Den gamle storheten tapte kun to kamper på Nye Fredrikstad Stadion denne sesongen, mot Åsane og serievinner HamKam, og de noterte seg til slutt for solide 9-4-2 på eget gress. Det er en sterk prestasjon av et nyopprykket lag.

Etter fire strake tap i oktober, slo KFUM brutalt tilbake i november. De tok ti av tolv mulige poeng på de fire siste kampene. I den siste serierunden vant KFUM hele 4-1 hjemme mot Jerv som endte på tredjeplass.

De klatret dermed å snike seg forbi Sogndal på tabellen. Det var ikke helt uvesentlig, for det ga dem hjemmebanefordel i den første kvalifiseringskampen, og de vant 1-0 mot Sogndal på Intility Arena i forrige uke. Dermed er Oslo-laget uten tap i de fem siste kampene.

Bedre hjemme enn borte

Men tallenes tale er klar: KFUM har vært markant bedre hjemme enn borte denne sesongen. Fasiten viser at de tok 29 poeng som hjemmelag, mens poengfangsten ble nesten halvert på bortebane, hvor de bare tok 15 poeng.

De vant kun tre av 15 bortekamper denne sesongen. Borteseirene kom mot Start og Ranheim og Ull/Kisa, som rykket ned. Da de besøkte Fredrikstad i juli tapte de 1-2, men ledet 1-0 til pause. Vi tror på en ny spennende kamp mandag.

Her er hele mandagens oddsprogram!

Dette er årets viktigste kamp for FFK, og de har solgt billettene til kampen billig i håp om å fylle Fredrikstad Stadion. Kjenner vi fotballpublikummet i Fredrikstad rett, så møter de opp når laget deres sniffer på Eliteserie-spill neste sesong.

Det ryktes at banen i Fredrikstad kan bli hard og glatt, og det kan prege kampen. Uansett; kampene mellom disse to lagene har vært jevnspilte, men vertene er såpass sterke hjemme i byen ved Glommas utløp at vi tror de vinner mandagens match. Vi går for hjemmeseier, men vi tror begge lag scorer i matchen.

Vi tror at Fredrikstad vinner og at begge lag scorer. Det spiller du på her til 3,10 i odds