(Nettavisen)

Denne ukens midtukekupong spilles torsdag og består av åtte kamper fra italiensk Serie B, tre fra spansk La Liga 2 og en fra den engelske FA-cupen. Bonuspotten er oppe i ca. 1,5 millioner kroner. Innleveringsfristen er torsdag kl. 14.55.

1. Cittadella - Bari
Meget overraskende og sterk seier borte mot Genoa for Cittadella sist når de holdt nullen og vant 1-0. Faktisk har de levert ganske solid en stund nå, for kun ett tap på de åtte siste er sterkt. 2-5-1 viser fortsatt at de ikke alltid klarer å avgjøre kampene til sin fordel, men de er vriene å slå. En 13.plass på tabellen med 19 poeng er helt middels, hvor de er sterke bakover men sliter litt med å score mål selv (kun 13 mål så langt). Ti poeng på sju hjemmekamper er helt ok.

Bari har levert ganske stabilt, og ligger faktisk helt oppe på en 4.plass med sine 23 poeng. Men det er fryktelig jevnt på tabellen, og Bari har faktisk bare fire poeng ned til motstanderne Cittadella på 13.plass. Hele fem poengdelinger på rad har det blitt nå, etter noe skuffende 0-0 hjemme mot formsterke Pisa sist. Og det er hjemme de har skuffet, for når de kommer på bortebane leverer de faktisk best av alle i serien med 15 poeng på åtte kamper.

Bari spiller mye uavgjort, men er faktisk det beste bortelaget i ligaen. Cittadella kommer for sin del fra en fin borteseier over Genoa. Vrien kamp og vi helgarderer. HUB.

2. Cosenza - Brescia
Fæle 1-2-4 siste sju for Cosenza, men de tre siste har gitt kurante fem poeng. 0-0 hjemme mot bunnlaget Perugia var likevel to tapte poeng, og det gjør oss noe skeptiske. Men Cosenza har ikke tapt noen kamper overlegent her på hjemmebane denne sesongen, og ti poeng på sju hjemmekamper er vel helt greit hvor de har hengt fint med i alle sammen. Noe verre er totalen på 16 poeng etter 15 kamper, noe som gir en plassering rett over nedrykk.

Etter fem kamper uten tap (1-4-0) kom tapet for Brescia sist når de møtte topplaget Reggina på hjemmebane. For til tross for en ganske bra hjemmeform (15 poeng på åtte kamper) hadde de ingen muligheter der å tapte 0-2. En 7.plass gir fortsatt playoff med 23 poeng, men det skiller meget lite både opp og ned på tabellen og alt er egentlig helt åpent. Borte er det mye svakere enn på hjemmebane, hvor Brescia bare har åtte poeng på sju kamper.

Ny vrien kamp hvor det skiller ganske lite etter at Cosenza har vist bedre form i det siste. Brescia er klart best hjemme. Det blir HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Genoa - Südtirol
Genoa fortsatte den svake formen sist når de klarte å tap hjemme 0-1 for Cittadella i en kamp de var ganske store favoritter. 0-2-3 siste fem er alt for dårlig, iallfall om de har planer å rykke direkte opp igjen til Serie A. Alle kampene i raden har vært meget jevne med 1-1, 1-2, 1-1, 0-1 og 0-1, men det viser da også at de strever noe voldsomt i den offensive delen av spillet. Med kun åtte poeng på sju hjemmekamper er de blant de svakeste hjemmelagene enn så lenge selv om bare har sluppet inn seks mål. Heldigvis leverer de meget godt på bortebane, og dermed holder de seg fortsatt på en fin 6.plass med 23 poeng.

Südtirol var på vei mot en seier hjemme mot serieleder Frosinone sist, men på kampens siste spark på ballen utlignet Frosinone til 1-1. Det førte istedet til deres femte strake uavgjort, hvor alle kampene har endt 1-1 eller 2-2. Formen holdes enormt bra med tolv kamper uten tap nå etter de faktisk startet sesongen med tre tap på rad. Borteformen er også ganske så fin med 3-2-0 siste fem, og Südtirol har nå kommet seg opp til den siste playoffplassen med 22 poeng.

De fleste vil nok tenke at Genoa skal vinne denne, men det har man tenkt i flere kamper for deres del nå. Südtirol har hele tolv kamper uten tap og dermed må vi iallfall doble opp med HU.

4. Modena - Venezia
Modena viser rett stigning nå, etter at de først startet med to tap for Pisa og Palermo før de fikk seg to uavgjort mot Cittadella og Perugia. Nå har de toppet fremgangen med to fine seire over Parma og Spal i de to siste, og dermed ser man et lag hvor pilen peker klart oppover. Med 20 poeng ligger de på en 10.plass, kun to poeng unna playoff, og ti poeng på sju hjemmekamper er helt greit levert det.

Venezia med nordmennene Leo Kyvik og Dennis Johnsen har ikke hatt det lett etter nedrykket fra Serie A forrige sesong. For med bare 15 poeng på 15 kamper ligger de faktisk helt nede på en 18.plass under streken, og selv om de har bedret seg noe i det siste med seire over Palermo (1-0) og Ternana (2-1) er sesongen sett under ett en gedigen skuffelse. Elleve poeng på sju bortekamper er likevel klart godkjent det, hvor det er hjemmeformen som har vært den verste utfordringen.

Begge viser litt fremgang, men Venezia har likevel skuffet radikalt denne sesongen. HU bør kunne holde mot Johnson & Co.

5. Perugia - Spal
Perugia har kommet seg litt etter en grusom start, og selv om det fortsatt er langt mellom seirene har de vist kurante resultater med 1-1 borte mot Modena, 1-0 hjemme over Genoa og 0-0 borte mot Cosenza i de tre siste. De ligger jo fortsatt klink sist med tolv poeng, og sju poeng på sju hjemmekamper er langt fra bra men de virker altså litt på tur oppover.

Spal er nede på en 16.plass med 15 poeng, og her har raden en helt motsatt retning enn hos hjemmelaget. 0-2-3 siste fem og tre strake tap er svake greier, hvor de kommer fra hjemmetap mot Benevento (1-2) og Modena (2-3) samt bortetap 0-2 for Brescia nå i de tre siste. Her borte har de nok ikke skremt andre enn seg selv med fem poeng på sju kamper.

Spal er svake borte, mens bunnlaget Perugia har begynt å røre litt på seg. Vi tar en sjanse å sier at Perugia tar en viktig trepoenger. H.

6. Reggina - Frosinone
Reggina fortsetter å overraske de, for de kommer fra en veldig fin borteseier med 2-0 over Brescia. Med 3-2-0 siste fem har de inntatt en opprykksplass med 29 poeng, hvor de er mestscorende i serien med 28 scorede mål. Hele 19 av de er kommet her på hjemmebane hvor de har 16 poeng på sju kamper. Dermed kan det gå mot et etterlengtet opprykk for Reggina som har strevd langt nede i divisjonssystemet de siste årene.

Men her får de en seg en tøff kamp, hvor det er serieleder Frosinone som står på den andre siden av banen. Sist var de noe heldige på bortebane når de utlignet til 1-1 på kampens siste spark på ballen borte mot Südtirol, men med 6-2-0 siste åtte er formen fortsatt meget fin og førsteplassen på tabellen er ganske så trygg med 32 poeng. Med tre poeng ned til Reggina kan det tronskifte med et tap her, men Frosinone leverer stadig ganske greit på bortebane med 13 poeng på åtte kamper.

Toppkamp i Serie B hvor Reggina fortsetter å pøse inn mål. Frosinone er klart best når det er på eget gress, og her kan de få trøbbel. H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

7. Pisa - Ascoli
Nydelig form nå på Pisa som holdt på å rykke opp til Serie A i fjor. 0-0 borte mot Bari sist var faktisk deres tiende kamp på rad uten tap (4-6-0), men det blir litt for mange uavgjort til at de klarer å henge med helt der oppe. For med 19 poeng er de fortsatt utenfor playoff på en 11.plass, men med denne formen bør de ha gode muligheter til å avansere videre. Nå har de bare tre poeng opp til 8.plassen, og med en seier her er de helt på vippen. Elleve poeng på sju hjemmekamper er greit nok det, og nå kommer de fra tre strake hjemmeseire over Modena, Cosenza og Ternana.

Ascoli er høyere opp på tabellen med sin 9.plass og 21 poeng, hvor de er første lag under playoff enn så lenge. Men de viser litt nedadgående form, og sist var det klart skuffende at de ikke klarte å slå Como på eget gress (3-3). Med 0-3-1 siste fire er formen svak, men tolv poeng på sju bortekamper er blant de bedre lagene på bortebane.

Pisa med nydelig form nå, og byen med det skjeve tårn får vår tillit denne gang, H.

8. Palermo - Como
Palermo brøt til slutt ned Benevento på bortebane sist, og tok en fin borteseier med 1-0. Tre seire på de fem siste er greit nok nå etter den dårlige perioden de hadde med fem kamper uten seier. Med seieren sist klatret de opp til 18 poeng, og dermed tok de steget bort fra bunnen og opp til en 14.plass. Elleve poeng etter åtte hjemmekamper er helt på det jevne, men de tapte 0-1 for bunnlaget Venezia her sist.

Como er vel mest kjent for fine innsjøer, men nå har også fotballen begynt å bli bedre. Og foran denne sesongen har de hentet inn kjente fjes som Cesc Fabregas og Patrick Cutrone, men ut fra hva de har prestert er det kanskje beliggenheten de er mest interessert av. For Como ligger nest nederst på tabellen med 15 poeng, og selv om de bare har poenget opp til trygg grunn hadde de nok ønsket seg mer fra stjernespillerne. Med 26 baklengs slipper de inn flest mål av alle i serien, men på den positive siden kan man jo ta med at de fire siste alle har endt uten tap med 1-3-0. Med 1-1 og 3-3 i deres to siste bortekamper mot Genoa og Ascoli har de levert ganske bra, selv om de fortsatt står uten borteseier med 0-3-4 på sju forsøk.

Como står uten seier på bortebane og slipper inn alt for mye mål. Palermo er dog ikke den verste motstanderen de har møtt i år. H blir likevel vårt valg på en vrien kupong.

9. Lugo - Sporting Gijon
Lugo sjokket Racing Santander sist på bortebane og vant 1-0. Etter fem kamper uten en trepoenger var det en tiltrengt opptur for Lugo som fortsatt ligger under streken med 18 poeng. For nå har de bare målforskjellen opp til akkurat Racing Santander som de altså slo i deres siste kamp. Her hjemme er det ganske middels med ti poeng på ni kamper, noe som er ganske så lite i en hjemmesterk liga.

Sporting Gijon er for sin del på 13.plass med 23 poeng. Det er godt plassert midt mellom playoff og nedrykk, men ser man på formen så ser man kanskje hvilken vei det bærer. For 0-5-2 siste sju er dundrende svakt, og nå senest kommer de fra et hjemmetap 0-1 for serieleder Las Palmas. Åtte poeng på ni bortekamper er midt på treet, men nå trengs det virkelig en seier for å roe nervene.

Lugo dunket inn en etterlengtet seier på bortebane sist. De kan fortsette stimen her, for Gijon viser langt ifra noen vakker form. Vi må uansett dekke opp litt i en kamp mellom to svake lag, og det blir HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Ibiza - Racing Santander
Bunnlaget i La Liga 2 er Ibiza, og med fryktelige 0-2-8 siste ti er det absolutt ingenting som tilsier at de ikke skal bli liggende der resten av sesongen. Selv om de aldri blir utklasset taper de hver kamp, og alle de tre siste nå er kjipe ettmålstap. Sist ble det 1-2 borte for Zaragoza, mens deres siste hjemmekamp endte 0-1 for Andorra etter at de fikk to spillere utvist på slutten. Med tolv poeng har de allerede seks poeng opp til streken, og det eneste positive her er vel at åtte av de tolv poengene har kommet her på hjemmebane.

Laget som ligger seks poeng over Ibiza rett over streken er Racing Santander. De har 18 poeng, og med kun målforskjellen å gå på til Lugo under streken er de i den verste faresonen. Racing Santander begynte sesongen meget svakt med fire strake tap, før de plutselig hadde en rekke på åtte kamper uten tap. Men nå har de kommet tilbake i en fæl periode med ettmålstap, hvor de står med tre strake tap mot Burgos (0-1), Albacete (1-2) og Lugo (0-1). Et lyspunkt er at de spiller mye bedre borte enn hjemme, for med elleve poeng på ni bortekamper spiller de helt kurant på fremmed gress.

Her lukter det egentlig målfattig og poengdeling lang vei. Vi tar en sprek sjans og spiller U.

11. Levante - Ponferradina
Levante har blitt bare bedre og bedre jo lengre sesongen har gått. Nå har de hele ni kamper uten tap, og sist kom det nok en seier med 1-0 hjemme over Malaga. 6-3-0 siste ni har virkelig gjort sitt. og nå ligger de oppe på en fin fjerdeplass med 31 poeng. Hjemme har de kurante 17 poeng på ni kamper, men det er likevel ikke blant de aller beste i serien.

Ponferradina trøbler desto mer. For 17 poeng holder ikke til å komme seg over streken, og Ponferradina ligger dermed under streken på en 20.plass. Nå er det bare poenget opp til racing Santander over streken, men skal de komme dit må de begynne å ta poeng, For etter tapet 1-2 for Burgos nå sist står de med en seier og 1-5-6 på de tolv siste, og det er altfor labert. Åtte poeng på ni bortekamper er middels.

En av kupongens mer sikre kamper denne. For Levante viser den klart beste formen og skal vært klare favoritter i denne. H.

12. Gillingham - Dagenham & Redbridge
Etter at Gillingham kun klarte 1-1 borte i den første kampen må de nå ut i en omkamp her på hjemmebane. Gillingham er til daglig i League Two hvor de sliter fælt og ligger under streken med 14 poeng. Det er meget enkelt å se hvor problemet ligger, for med meget svake seks scoringer på hele 20 kamper er de nærmest vaksinerte fra å score mål. Bakover er det mye bedre, men det hjelper så lite. I forrige runde spilte de også her hjemme, men da skviset de ut en knepen 1-0 seier over AFC Fylde.

Dagenham & Redbridge er divisjonen under i National League. Der har de en ganske behagelig tilværelse midt på tabellen med en 10.plass og 29 poeng. Med fire poeng opp til playoff er det absolutt et mål de har, men da må den svake borteformen på åtte poeng etter ni kamper bedres. De tok seg av lille Maidenhead på bortebane i forrige runde med seier 1-0. De klarte 1-1 hjemme her i første kamp, og spørsmålet er nok hvor lenge de klarer å holde nullen her.

Gillingham er divisjonen over, men de scorer så å si ikke mål. Dermed kan Dagenham & Redbridge komme et stykke her hvis de holder igjen bakover. HU.

Sportspills 96-rekker:
1. Cittadella - Bari HUB

2. Cosenza - Brescia HB

3. Genoa - Südtirol HU

4. Modena - Venezia HU

5. Perugia - Spal H

6. Reggina - Frosinone H

7. Pisa - Ascoli H

8. Palermo - Como H

9. Lugo - Sporting Gijon HU

10. Ibiza - Racing Santander U

11. Levante - Ponferradina H

12. Gillingham - Dagenham & Redbridge HU

Sportspills 432-rekker:
1. Cittadella - Bari HUB

2. Cosenza - Brescia HUB

3. Genoa - Südtirol HU

4. Modena - Venezia HU

5. Perugia - Spal H

6. Reggina - Frosinone HU

7. Pisa - Ascoli H

8. Palermo - Como H

9. Lugo - Sporting Gijon HUB

10. Ibiza - Racing Santander U

11. Levante - Ponferradina H

12. Gillingham - Dagenham & Redbridge HU