(Nettavisen)

En analyse etter 2017-2018-sesongen viste at Liverpool bare hadde rundt 45 prosent av ballen etter å ha kastet inn i pressede situasjoner. Det var tredje dårligst i Premier League - og det likte selvfølgelig ikke Jürgen Klopp.

Tror du Liverpool scorer fire mål eller mer i kveld Lever kupongen her!

Derfor ringte tyskeren til FC Midtjyllands innkasttrener Thomas Grønnemark. En uke senere var dansken på plass på treningsfeltet til Liverpool på Melwood. Etter at Grønnemark hadde jobbet med laget i én sesong var Liverpool ranket som det beste laget i England og nest beste i Europa på innkast. De hadde nå ballen i 68,4 prosent etter innkast-situasjoner. Liverpool var plutselig det nest beste laget. Kun tirsdagens Champiosn League-motstander FC Midtjylland var bedre enn dem.

Liverpool - FC Midtjylland - Over/Under ant. mål fulltid H-lag 3.5 - Over 2,05 (spillestopp kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Champions League, gruppe D. FC Midtjylland er i gruppespillet i Champions League for aller første gang. De danske underdogene ble fullstendig smadret i åpningskampen, hvor de tapte 0-4 hjemme mot Serie A-laget Atalanta.

Bruker data-analyser

Liverpool har offensive spillere som kan gjøre enda større skade enn italienerne. Selv om Thiago Alcantara, Naby Keita og Joel Matip antakeligvis ikke bli spilleklare til kampen mot FC Midtjylland, tror vi Jürgen Klopps Premier League-mestere kan lage målfest på Anfield tirsdag kveld.

Onsdag er det ca 144 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Keita har stått over tre kamper etter å ha testet positivt for koronaviruset, mens Thiago og Matip pådro seg skader i kampen mot Everton.

FC Midtjylland, som eies av engelskmannen Matthew Benham, som også eier Championship-klubben Brentford, ble stiftet så sent som i 1999. De har klart å spille seg inn i Champions League-gruppespillet for aller første gang, delvis på grunn av klubbens bruk av data-analyser.

Klopp skulle besøke Midtjylland

Liverpool-manager Jürgen Kopp hadde planer om å besøke danskene for å lære mer om metodene deres etter å han forlot Borussia Dortmund i 2015.

- Jeg var interessert i dra dit for å se hva de gjør, men så signerte jegfor Liverpool. Da gjorde jeg det ikke. Men det er en spennende måte å tenke på,sa Klopp til BBC.

- Jeg vet litt om historien til klubben, og ting de har forsøkt, hvor har brukt vitenskap på forskjellige måter.

Liverpool har i løpet av de siste sesongene bygget opp en analyse- og reseach-avdeling, som har fått mye skryt for måten de har rekuttert spillere. De har også skrevet ny avtale med Thomas Grønnemark.

Klopps mannskap har hatt en god uke. Først slo de Ajax 1-0 i Amsterdam, og deretter snudde de 0-1 til 2-1-seier mot Sheffield United hjemme på Anfield i helgen. Liverpool-manageren tar ikke lett på oppgaven.

Liverpool er kjempefavoritter Midtjylland skal være sjanseløse på Anfield, men de kan lage problemer for Merseyside-laget på dødballer. Danskene er ranket som et av de beste dødball-lagene i Europa. 49 prosent av målene til Midtjylland ble scoret på dødballer sist sesong.

Jota fra start?

Vi tror likevel ikke de har en sjanse mot Liverpool. Kampene kommer tett i høst, og Klopp vil sannsynligvis gjøre noen endringer på laget til kampen mot dansken, som i utgangspunktet er det svakeste laget i gruppen. James Milner kan komme inn i startelleveren som han gjorde mot Ajax. Også Diogo Jota og Xherdan Shaqiri kan få muligheten fra start.

Onsdag er det ca 144 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Ifølge thisisanfield kan dette bli laget i kveldens kamp: Alisson; Trent, Fabinho, Gomez, Robertson; Wijnaldum, Milner; Shaqiri, Firmino, Jota; Salah. Det beyr i så fall at Mané får en pust i bakken. Men Jota har vist at han vet hvor målet står.

Liverpool er sterke hjemme på Anfield. Sist sesong scoret de fire må mot Salzburg hjemme, og året før fikk Røde Stjerne fire i fleisen da de besøkte Merseyside. Vi tror Midtjylland er svakere enn begge disse lagene, og vi tror Klopps menn kan score fire mål eller mer mot danskene i kveld. At Liverpool scorer over 3,5 mål i kampen gir 2,05 i odds. Det er spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset