(Nettavisen)

Cavani ble historisk i Europa League da han for andre gang på én uke scoret to mål mot Roma, og sørget for at Manchester United tok seg til finalen i turneringen. Ole Gunnar Solskjærs menn tok seg til finalen, til tross for at de tapte 2-3 på Stadio Olimpico etter å ha vunnet 6-2 på Old Trafford.

34-åringen fra Uruguay har nå scoret 16 mål på de siste 15 Europa League-kampene. 15 av scoringene har kommet på de ti siste kampene han har startet i turneringen. At Edison Cavani scorer i Europa League-finalen gir 2,50 i odds Cavani ble den første spilleren som scoret to mål eller mer i begge semifinalene i Europa siden Klaus Allofs gjorde det for FC Köln tilbake i 1985-1986-sesongen i UEFA-cupen mot belgiske KSV Waregem.

Villarreal - Manchester Utd - Edison Cavani scorer og Manchester United vinner - 3,20 (spillestopp onsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Villarreals angrepstrio - Moreno, Alcacer og Bacca - har fått velfortjent skryt denne sesongen, men det er en mann som virkelig har trådt frem de siste månedene, og han spiller ikke i gul drakt. Edinson Cavanis arbeidsinnsats og bevegelser har pustet nytt liv inn i Manchester United-angrepet, og den fantastiske chippen han hadde foran Stretford End mot Fulham har bare gjort mannen enda mer populær blant fansen.

Uruguayeren har gitt Manchester United-angrepet en ekstra dimensjon etter at han kom til Old Trafford. Det var også tydelig i semifinale-kampene mot Roma.

Onsdag er det ca 291 millioner kroner i Vikinglotto-potten

United lå under 1-2 etter første omgang, men Cavani scoret to ganger og hadde to målgivende pasninger da De røde djevlene vant 6-2 på hjemmebane. Det gjorde at de allerede etter første kampen hadde minst et bein i finalen.

Mangler et Europa-trofé på CV-en

Den 34 år gamle uruguayeren har scoret ni mål på de ti siste kampene, og det er tall som ikke vil overraske dem som har fulgt karrieren hans. Cavani har tross alt scoret over 300 mål for Palermo, Napoli, PSG, United og Uruguay.

Selv om han har fylt 34 år, virker det ikke som ferdighetene hans er blitt noe dårligere eller entusiasmen er svekket, men en ting han mangler på CV-en er et stort europeisk klubbtrofé. Han har nemlig aldri vunnet Europa League eller Champions League. Det kan han gjøre noe med i onsdagens kamp.

Her kan du skrape Flax på nett

Han starter etter all sannsynlighet på topp hos Ole Gunnar Solskjærs lag onsdag, og med fem mål på fire Europa League-kamper og ni på de siste ti i alle turneringer er han en god kandidat som målscorer i Europa League-finalen. Vi tror Edison Cavani gjør sitt til for å vinne Europa League-pokalen med å score.

Oddsen på Cavani-scoring og at United vinner i Gdansk er småpene 3,20 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset