(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong består av åtte privatlandskamper og fire kamper fra brasiliansk Serie A. Bonuspotten har steget til ca. 950.000 kroner og innleveringsfristen er kl. 17.25.

Onsdag er det ca 254 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Tolv rette på lørdagskupongen
Undertegnede traff fint på lørdagskupongen 5. juni. Forslaget på 432-rekker denne dagen traff nemlig full blink. Det ga oss tolveren, og i tillegg ble det 10 ellevere og 42 tiere som til sammen ga 3370 kroner tilbake for de som fulgte spillforslagene våre denne dagen.

1. Norge - Hellas
Denne kampen spilles på nøytral bane i Malaga, Spania. Norge slet seg til 1-0 over Luxembourg sist, og spillet gled fryktelig dårlig for Ståle Solbakkens disipler. Det var rett og slett en ganske slapp kamp, der angrepsspillet overhodet ikke satt som det skulle. Likevel ble det seier, og slik sett har vel ikke året startet så aller verst, ihvertfall ikke resultatmessig. Det begynte ganske ok i VM-kvaliken med en forventet seier 3-0 over Gibraltar, før Tyrkia ga oss en real kalddusj når de vant 3-0 på nøytral bane i Malaga. Vi slo deretter tilbake med nok en seier når vi tok tre viktige poeng borte mot Montenegro (1-0). Det gir oss seks poeng etter tre spilte kamper i VM-kvaliken som er vårt største fokus ettersom vi ikke klarte å spille oss inn i EM.

Her møter vi Hellas, og heller ikke de har noe EM å se frem til denne sommeren. Likevel har grekerne nå samlet opp en ganske så fin statistikk som viser ni landskamper på rad uten tap. 4-5-0 er tallene, men det skal sies at de aller fleste kampene her kommer mot svakere motstand. Årets fire kamper viser 1-3-0, etter to poengdelinger i VM-kvaliken mot Spania (1-1) og Georgia (1-1) i tillegg til en seier mot Honduras (2-1) og sterke 1-1 borte mot Belgia nå sist.

Hellas har klart noen fine resultater i det siste med blant annet uavgjort mot både Spania og Belgia. Likevel tror vi Norge kan ha muligheter her og vi ender på HU.

2. Østerrike - Slovakia
Østerrike fant virkelig formen her i 2019, og lastet opp seire utover året. Det ga en plass i sommerens EM. Den formen fortsatte utover i 2020, og slik sett ser raden til hjemmelaget meget pen ut med 6-2-2 siste ti. Den kunne sett enda bedre ut hvis de ikke hadde fått en liten formdupp nå i 2021. De har nemlig innledet VM-kvaliken litt tvilsomt med 1-1-1 og fire poeng etter ar de slo Færøyene med 4-0, spilte uavgjort 2-2 mot Skottland og tapte 0-4 mot Danmark. Senest ble det tap med 0-1 mot England tidligere denne uken.

Slovakia skal også ut i EM, og man kan vel si at året har startet akkurat på snittet for Slovakia. Fem poeng på tre kamper i VM-kvaliken er ok, med tanke på at de klarte 0-0 borte mot Kypros og slo Russland i Moskva med 2-1. På den andre siden klarte de bare skuffende 2-2 hjemme mot Malta, og totalinntrykket blir helt på det jevne. Helt på det jevne var også denne ukens privatlandskamp hjemme mot Bulgaria som endte med 1-1.

Begge lag har litt nedadgående form, men Østerrike har vist klart mest over tid. Det blir H på 96-rekkeren, mens vi dobler opp med HU på 432-rekkeren.

3. England - Romania
England viser knallform, og står nå med fem strake seire foran dette møtet som spilles på Riverside Stadium i Middlesbrough. Full pott har det blitt hittil i 2021 etter at de har innledet VM-kvaliken med tre strake seire og pene 9-1 i målforskjell. 5-0 hjemme mot San Marion ble etterfulgt av 2-0 borte mot Albania før Polen ble slått med 2-1 på Wembley. Etter at Østerrike ble slått 1-0 nå denne uken har de fått et meget bra utgangspunkt foran sommerens store mål som er EM.

Her møter de Romania, som er på den andre siden av skalaen. De klarte nemlig ikke å kvalifisere seg for EM, og resultatene trender nedover på alle måter. Innledningen i VM-kvaliken har vært dårlig med tap for både Tyskland (0-1) og Armenia (2-3) etter at de åpnet med en fin seier over Nord-Makedonia (3-2). Nå kommer de fra nok et meget skuffende hjemmetap mot Georgia (1-2) i den siste treningskampen, og selvtilliten er nok ikke helt på topp.

England på hjemmebane mot rumenere i svak form. Det skal være H.

4. Danmark - Bosnia-Hercegovina
Fire kamper på rad uten tap nå for danskene som virkelig har funnet tonen. Tre strake seire i VM-kvaliken over Israel (2-0), Moldova (8-0) og Østerrike (4-0). Det gir meget vakre 14-0 og ni poeng på tre kamper, og spørsmålet er hvor langt dette kan gå. Det fikk vi kanskje et lite svar på denne uken, når de holdt Tyskland til 1-1 i Innsbruck. Danskene står nå med veldig solide 8-1-1 på sine ti siste landskamper, og hjemmestatistikken viser nøyaktig det samme.

Bosnia-Hercegovina derimot, de sliter kraftig nå. Tolv kamper uten seier, og 0-6-6 er ikke betryggende tall for Edin Dzeko og hans lagkamerater. Tre kamper uten scoring nå, og VM-kvaliken startet heller ikke særlig bra med 2-2 borte mor Finland før de tapte 0-1 hjemme for Frankrike. To treningskamper har de også hatt i 2021, men etter at begge har endt med 0-0 mot relativt svak mostand i Costa Rica og Montenegro kan man jo diskutere hva de fikk utav de.

To klart forskjellige formkurver her. og vi lander på en klar H for danskene.

5. Nederland - Georgia
Nederland klare for EM, og bør få en fin generalprøve her. Fikk seg en trøkk i starten av VM-kvaliken når Tyrkia slo til og vant med 4-2 i den første kampen for året. Heldigvis slo hollenderne tilbake og vant ganske lett de to neste med 2-0 over Latvia og hele 7-0 mot Gibraltar. Etter at de trøblet litt og kun klarte 2-2 mot Skottland i den første privatlandskampen foran EM bør de være godt sugne på en skikkelig utblåsning her når de møter Georgia.

Georgia er ingen stormakt i fotballens verden, men tar av og til noen fine skalper. Slik som de gjorde denne uken når de slo til og tok en fin seier mot Romania på bortebane med 2-1. Etter 0-4-4 og åtte kamper uten seier smakte den garantert godt for de røde og hvite. VM-kvaliken startet litt som forventet med to tap mot Sverige (0-1) og Spania (1-2) før de tok et noe overraskende poeng borte mot Hellas (1-1) i den siste kvalikkampen i Mars.

Tror Nederland ønsker å finne godformen her før EM, og setter en ganske trygg H.

6. Luxembourg - Skottland
Luxembourg gjorde en kurant jobb mot Norge tidligere denne uken. De la seg bakpå, og viste hvorfor de har blitt bedre og bedre de siste årene. Det glapp riktignok helt på slutten når Haaland puttet til 1-0, men de gjorde likevel en god innsats defensivt. 1-1-7 på de siste sju landskampene har de nå, men de store kalassifrene uteblir. I VM-kvaliken har de faktisk begynt ganske så bra der de overraskende slo Irland på bortebane med 1-0 før det ble tap 1-3 mot Portugal i hjemmekampen noen dager etter.'

Skottland skal ut i sitt første mesterskap på over 20 år, og er nok veldig giret på å få en fin feeling her i den siste kampen før EM starter. Året har begynt ganske så bra for skottene etter at de har samlet opp fem poeng på de tre første kampene i VM-kvaliken. Seier over Færøyene har det blitt (4-0), mens de har klart å ta med seg poeng fra kampene mot Østerrike (2-2) og Israel (1-1). I den siste privatlandskampen tidligere denne uken klarte de også å holde Nederland til sterke 2-2 på nøytral bane i Portugal.

Skottland er rettmessige favoritter her, og selv om Luxembourg gjorde det vrient for Norge blir det B.

7. Moldova - Aserbajdsjan
Moldova i forferdelig form, og man lurer litt på hvor lang tid det skal ta før de tar en seier igjen. Nå har det gått 20 kamper siden sist seier mot Andorra (1-0) i Juni 2019, og 0-3-17 er meget dystert. De fikk dog med seg et poeng i den første av årets VM-kvalikkamper, når det ble 1-1 hjemme mot Færøyene. Foruten det har det kun blitt tap mot Danmark, Israel og nå sist Tyrkia.

Aserbajdsjan hadde heller ikke den beste rekka når de gikk inn i denne uken. De sto nemlig med 0-4-5 sist ni før de plutselig slo til å vant 2-1 borte mot Hviterussland nå på onsdag. I VM-kvaliken har de begynt med to strake tap mot Portugal og Serbia, men det var forventet. Ser man på innbyrdes oppgjør så ser man faktisk at Aserbajdsjan sliter mot akkurat Moldova, der tallene viser hele fem uavgjorte, to seire for Moldova og kun en seier for Aserbajdsjan de siste tjue år.

Kan det være at Moldova klarer noe her da? Vi vil iallfall ikke ryke på det, og prøver UB på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får HUB.

8. Belgia - Kroatia
Belgia går inn i sommerens EM med medalje i sikte. De fikk et lite tilbakeslag når Kevin De Bruyne ble skadet, men de stiller uansett meget slagkraftig. De er pr nå ranket som nummer 1 av FIFA, og det skal bli artig å følge de denne sommeren. I VM-kvaliken står de med sju poeng av ni mulige etter at de slo Wales (3-1) og Hviterussland (8-0) før Tsjekkia klarte å holde de til 1-1 på hjemmebane. I sin første treningskamp før EM skuffet de dog noe når det bare ble 1-1 hjemme mot Hellas, men vi regner med de er tilbake i fullt slag foran denne. 18-2-1 siste 21 kampene er uansett fantastiske tall.

Kroatia er enda et lag som ruster opp foran sommerens EM, og med 2-1-1 i årets kamper er de vel sånn halvveis fornøyd. Det startet ganske krise i VM-kvaliken når de tapte 0-1 borte mot Slovenia, men etter to strake seire mot Kypros (1-0) og Malta (3-0) i Rijeka trodde man kanskje at tingene hadde snudd. Det var derfor litt skummelt å se at de ikke klarte å slå Armenia nå på tirsdag, der de kun klarte 1-1.

Det virker som Kroatia ikke helt finner flyten, og da bør Belgia ta denne ganske greit. Det blir H på 96-rekkeren, mens vi dobler med HU på 432-rekkeren som en forsikring.

9. America Mineiro - Corinthians
Søndagskupongen avsluttes med fire kamper fra brasiliansk Serie A. America Mineiro er nyopprykket fra Serie B denne sesongen, etter at de endte på en 2.plass der i fjor. I sin første kamp i den øverste divisjonen ble det til slutt tap 0-1 mot Athletico PR etter at de slapp inn et mål helt på slutten. Nå står de uten seier og 0-3-1 på sine fire siste kamper uten en eneste scoring så selvtilliten er kanskje ikke helt på topp. Disse lagene har ikke møttes i seriespill siden 2018, men de møttes i cupen over to kamper forrige sesong, der America Mineiro tilslutt vant med 2-1 sammenlagt.

Corinthians er en av de store lagene i brasiliansk fotball, men de endte nede på en 12.plass i fjorårets serie etter en litt skuffende sesong. Det startet ikke særlig bra denne sesongen heller når de tapte 0-1 hjemme mot Atletico GO i en kamp de attpåtil misset en straffe. Formen er på det jevne, men 2-0-4 på de siste seks er godt under pari.

En av kupongens mest vriene kamper, og helgardering er påkrevd. HUB.

10. Fortaleza - Internacional
Fortaleza avsluttet forrige sesong med tre strake tap, men klarte seg likevel med nød og neppe fra et nedrykk når de slo Vasco på målforskjell. Denne sesongen fikk de en fin start når de slo Atletico MG på bortebane med 2-1 i første kamp. Selve formen deres er upåklagelig med 6-4-0 siste ti, men nå skal de møte en helt annen motstand. Fortaleza vant dog akkurat dette oppgjøret i fjor med 1-0, og det er nok noe man kan ha på minnet.

Internacional er et sterkt lag nede i Brasil. Det er dog særlig på hjemmebane de gjør sine beste kamper, men de endte likevel helt oppe på en 2.plass forrige sesong, kun slått av Flamengo. De innledet denne sesongen med litt svake 2-2 hjemme mot Recife, og nå er de dog ganske så giret på en trepoenger. De har vært ute i Copa Libertadores den siste tiden og der tok de seg nettopp videre til sluttspillet etter at de endte på en 1.plass i sin gruppe med ti poeng, til tross for at det bare ble 0-0 mot bunnlaget Always Ready i den siste kampen.

Hjemmelaget i fin form, men Internacional spiller på et høyere nivå. Vi dobler opp med UB.

11. Palmeiras - Chapecoense
Palmeiras er nok et av de tradisjonelt store lagene i Brasil, men de hadde en sesong litt mer på det jevne i fjor når de endte opp med en 7.plass. Det ga likevel en plass i Copa Libertadores, slik at de har nok av kamper å spille for tiden. De vant sin gruppe der ganske så overlegent med femten poeng på seks kamper, og er med det klare for sluttspill. I sin første seriekamp ble det et knepent bortetap med 0-1 mot fjorårsvinneren Flamengo, men nå får de sin hjemmedebut og en fin mulighet til å ta tre poeng.

De møter nemlig nyopprykkede Chapecoense, som kanskje for folk flest er kjent for den tragiske flyulykken der nærmest hele laget og teamet rundt mistet livet i 2016. De har dog klart å bygge opp igjen klubben, og etter at de vant Serie B i fjor er de atter igjen oppe å prøver seg i Serie A. Det ble likevel et hardt comeback til eliten når de i sin første kamp fikk en skikkelig smell med 0-3 hjemme for Bragantino. Formen er ujevn med 1-2-2 siste fem, og det blir nok vanskelig å ta med seg noe herifra.

Palmeiras er et bra lag, og bør allerede være i bra kampform etter å ha spilt Copa Libertadores. De skal kunne ta seg av opprykkerne fra Chape. H.

12. Juventude - Athletico PR
Nok et nyopprykket lag finner vi i Juventude, som tok 3.plassen i Serie B sist sesong der de fire beste lagene rykker opp. De gjorde det ganske bra på hjemmebane i fjor, og det blir spennende å se hvor langt laget kan rekke denne sesongen. Det startet ihvertfall ganske bra når de klarte 2-2 på bortebane mot et annet nyopprykket lag, nemlig Cuiaba Esporte. Formen viser helt kurante 2-2-1 siste fem.

Athletico PR hadde en sesong helt på det jevne i fjor. De endte på 9.plass med 53 poeng, det sure poenget under de som fikk mulighet til å spille i Copa Libertadores. De var også helt på det jevne på bortestatistikken, og det er vrient å spå noe særlig annet enn en sesong på midten også i år. I serieåpningen slo de America Mineiro med 1-0 på hjemmebane, og laget har også vært ute å spilt Copa Sudamericana, som er et godt nivå under Libertadores, men som uansett gir bra matchtrening. Der vant de nettopp sin gruppe ganske klart med femten poeng og 8-1 i målforskjell på sine seks kamper.

Ganske tøff kamp dette, som fort lukter poengdeling. Athletico viser dog meget bra form, og vi ender på UB på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får HUB.

Sportspills 96-rekker:
1. Norge - Hellas HU

2. Østerrike - Slovakia HU

3. England - Romania H

4. Danmark - Bosnia-Hercegovina H

5. Nederland - Georgia H

6. Luxembourg - Skottland B

7. Moldova - Aserbajdsjan UB

8. Belgia - Kroatia H

9. America Mineiro - Corinthians HUB

10. Fortaleza - Internacional UB

11. Palmeiras - Chapecoense H

12. Juventude - Athletico PR UB

Sportspills 432-rekker:
1. Norge - Hellas HU

2. Østerrike - Slovakia HU

3. England - Romania H

4. Danmark - Bosnia-Hercegovina H

5. Nederland - Georgia H

6. Luxembourg - Skottland B

7. Moldova - Aserbajdsjan HUB

8. Belgia - Kroatia HU

9. America Mineiro - Corinthians HUB

10. Fortaleza - Internacional UB

11. Palmeiras - Chapecoense H

12. Juventude - Athletico PR HUB