(Nettavisen)

Erling Braut Haaland er den første tenåringen som har scoret ti Champions League-mål i løpet av samme sesong. Kylian Mbappe er den eneste andre tenåringen som har scoret like mange mål, men franskmannen brukte to sesonger.

Lazio - Borussia Dortmund - Erling Braut Haaland scorer og Dortmund vinner 3,00 (spillestopp tirsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Champions League, gruppe F. Lionel Messi klarte det ikke. Heller ikke Cristiano Ronaldo. Og ikke Robert Lewandowski. Neymar klarte det heller ikke.

Men Erling Braut Haaland.

Jærbuen scoret ti mål i sin første sesong i Champions League. Det er en prestasjon bare Liverpools Roberto Firmino og Sadio Mane har klart.

20-åringen er også den yngste gjennom alle tider som har scoret tre mål i en Champions League-kamp før pause, helt siden turneringen og dens forgjenger startet i 1955.

Champions League er tilbake tirsdag. Forventningspresset er større på ham denne sesongen, og det ble ikke mindre etter innsatsen i helgen.

Nøkkelspiller hos Dortmund

Borussia Dortmund slet med å score i bortemøtet med Hoffenheim lørdag. Da Erling Braut Haaland kom inn i det 64 minutt snudde det. Ti minutter etter at han var kommet på banen spilte nordmannen ballen gjennom til Marco Reus, som enkelt kunne plassere ballen i mål. Kampen viste hvor viktig spisskjempen fra Jæren er for den tyske storklubben, og vi tror også han blir avgjørende i tirsdagens Champions League-match mot Lazio.

Onsdag er det ca. 122 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Frist onsdag klokken 18.00.

Vi mener Erling Braut Haaland vinner spissduellen mot den tidligere Dortmund-angriperen Ciro Immobile. Italieneren ble aldri noen stor suksess i Bundesliga-klubben. Han scoret kun ti mål på 34 kamper, men han har senere vist hvorfor den tyske klubben hentet ham fra Torino i 2014. Immobile har scoret 126 mål på 181 kamper for Lazio.

Vinner spissduellen

Braut Haaland har til sammenligning 17 mål på de første 19 kampene hos Dortmund, og han er i form. Det er ikke Immobile.

Den norske 20-åringen har allerede scoret fire mål for Dortmund denne sesongen og har scoret hat-trick for det norske A-landslaget.

Det norske spissbeistet har også gode minner fra Champions League, hvor han scoret ti mål på bare syv kamper sist sesong. Det gjør ham til den spilleren som raskest har nådd et tosifret antall mål i turneringens historie.

Dortmund møter et Lazio-lag som er i elendig form, og som mangler selvtillit etter å ha tapt 0-3 mot Sampdoria lørdag. Roma-klubben har vanligvis også hatt problemer mot tyske lag. Vi tror Haaland er mannen som kan bli tungen på vektskålen i denne kampen. Oddsen på at Braut Haaland scorer og Dortmund vinner er 3,00. Det er greit som singeltips.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset