(Nettavisen)

Ukens midtukekupong består seks kamper fra gruppespillet i Champions League og seks kamper fra midtukerunden i engelsk Championship. Bonuspotten nærmer seg taket og er på ca 2,9 mill kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.40.

Det er ca. 99 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

1. Liverpool - Atletico Madrid
Fjerde runde i gruppespillet i Champions League og Liverpool står med full pott på sine tre første, etter 3-2 seieren borte mot Atletico Madrid for 14 dager siden.
Total maktdemonstrasjon på Old Trafford forrige søndag og ga seg ikke før det Både 5-0. Men skuslet vekk en 2-0 ledelse hjemme mot Brighton lørdag og måtte nøye seg med 2-2. Ligger på andreplass i PL med 22 poeng, men har faktisk ikke bedre enn 2-3-0 på fem spilte hjemmekamper. Naby Keita og James Milner er ute for Liverpool. Både Fabinho og Thiago er friskmeldt.

Atletico Madrid med komfortabel 3-0 seier hjemme mot Real Betis i La Liga søndag, men ligger kun på 4. plass med 22 poeng etter rekken 6-4-1 på de elleve første seriekampene. Innledet gruppespillet med 0-0 hjemme mot Porto, før det ble 2-1 seier borte mot AC Milan i andre runden og altså 2-3 tap hjemme mot Liverpool for 14 dager siden. Antoine Griezman ble utvist mot Liverpool sist og soner følgelig karantene her. Også Stefan Savic soner karantene.

Liverpool stod med to tap og to uavgjorte mot Atletico Madrid i Champions League, før 3-2 seieren i Madrid sist. Liverpool taper neppe hjemme på Anfield, selv om de gjorde en middels hjemmekamp mot Brighton lørdag. HU.

2. Borussia Dortmund - Ajax
Dortmund innledet gruppespillet med 2-1 seier borte mot Besiktas og fulgte opp med 1-0 seier hjemme mot Sporting Lisboa, men røk hele 0-4 borte mot Ajax i Amsterdam for 14 dager siden. Full pott på seks hjemmekamper og 18 poeng i Bundesliga, men to seire og to tap på fire spilte bortekamper. Erling Braut Haaland er ute i lang tid, Raphael Guerreiro, Emra Can og Nico Schulz er også på skadelisten.

Ajax med imponerende ni poeng på sine tre første kamper i gruppespillet. Hele 5-1 seier borte mot Sporting Lisboa i første kamp, dernest 2-0 hjemme mot Besiktas og 4-0 hjemme mot Borussia Dortmund. Topper hjemlig Eredivisie med 26 poeng etter 11 spilte serierunder, men måtte nøye seg med 0-0 borte mot Heracles i helgens serierunde.

Borussia Dortmund har en del skader, men er knallsterke hjemme. HU.

3. Manchester City - Club Brügge
Manchester City kjørte over Brügge i Belgia for 14 dager siden og vant hele 5-1. Innledet gruppespillet med 6-3 seier hjemme mot RB Leipzig, men tapte 0-2 borte mot PSG i den andre runden. Sjokktap hjemme mot Crystal Palace i Premier League lørdag. Fikk Ruben Diaz utvist på stillingen 0-1, men uansett svært skuffende med tap. Ferran Torres er eneste spiller på skadelisten for Manchester City.

Club Brügge overrasket mange med en sterk hjemmekamp mot PSG i åpningskampen i gruppespillet og fikk med seg ett poeng (1-1). Tok deretter en meget overraskende 2-1 seier borte mot RB leipzig, men ble altså satt til veggs av Manchester City for 14 dager siden og tapte 1-5. Ligger på andreplass i hjemlig liga etter 13 spilte serierunder. Eder Balanta soner karantene for Club Brügge.

Manchester City blir nok midtukekupongens aller største favoritt og vinner nok komfortabelt. H.

4. RB Leipzig - Paris Saint-Germain
Hardtsatsende RB Leipzig står uten poeng i gruppespillet, etter 3-6 tap borte mot Manchester City i den første runden. Sjokktap med 1-2 hjemme mot Club Brügge i den andre runden og 2-3 tap borte mot PSG for 14 dager siden. Men hang veldig godt med i den kampen. Også innledet skuffende svakt i hjemlig Bundesliga og er nede på 8. plass etter 10 serierunder.

Paris Saint-Germain har ikke imponert veldig spillemessig denne sesongen, men står uansett med sju poeng i denne gruppa etter de tre første. Var ikke veldig gode i bortekampen mot Club Brügge i åpningsrunden og kunne utmerket ha tapt den kampen. Ikke sprudlet i hjemlig Ligua 1 i det siste heller, selv om de topper overlegent. Lionel Messi, Marco Veratti, Sergio Ramos og Leandro Paredes er alle uaktuelle til onsdagens kamp.

Tunge fravær for PSG og hjemmelaget er i fremgang. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

5. Sheriff Tiraspol - Inter
Moldovske Sheriff Tiraspol topper sensasjonelt nok gruppe D etter de tre første gruppespillerundene. Står sammen med Real Madrid på seks poeng, mens Inter har fire poeng.

Sheriff Tiraspol innledet gruppespillet med 2-0 seier hjemme mot Shaktar Donetsk, og fulgte opp med en sensasjonell 2-1 seier borte mot Real Madrid. Men tapte fortjent 1-3 borte mot Inter for 14 dager siden. Boban Nikolov, Lovro Bizjak og Momo Yansane er ute for hjemmelaget.

Inter på sin side innledet gruppespillet med et ufortjent 0-1 tap borte mot Real Madrid og måtte nøye seg med 0-0 borte mot Shaktar Donetsk. Siden innbyrdes oppgjør teller ved poenglikhet, har Inter fordel kontra Sheriff før onsdagens kamp. Inter kan stort sett stille skadefritt.

Inter har ikke lyktes med å ta seg videre fra gruppespillet de foregeående sesongene, men bør kunne unngå tap i Moldova onsdag kveld. UB.

6. Sporting Lisboa - Besiktas
Sporting Lisboa innledet gruppespillet med et fryktelig 1-5 tap hjemme mot Ajax. Hevet seg til bortekampen mot Borussia Dortmund i andre runde, men måtte reise poengløse hjem fra Tyskland med 0-1 tap. Råsterkt med 4-1 seier borte mot Besiktas for 14 dager siden, men må nok minst vinne to av de sine tre siste, for å ende blant de to første. Tiago Tomas er eneste uaktuelle spiller for hjemmelaget.

Besiktas er uten poeng og leverte altså en elendig hjemmekamp mot Sporting Lisboa for 14 dager siden med 1-4 tap. Slapp unna med 0-2 i sin hittil eneste bortekamp mot Ajax for tre uker siden, men er sjanseløse på avansement. Michy Batshuayi gikk ut med skade i søndagens seriekamp og er usikker. Velkjente Miralem Pjanic er fortsatt ute for Besiktas.

Sporting Lisboa må være en sterk favoritt her og blir en av våre sikre på midtukekupongen. H.

7. Barnsley - Derby
De seks siste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra midtukerunden i engelsk Championship. Det er spilt 15 serierunder.

Barnsley tok seg sensasjonelt til playoff forrige sesong, men har ikke vært i nærheten av de nivået hittil. Kun en av de femten første seriekampene er vunnet (1-5-9) og ligger tredje sist med kun åtte poeng. Står faktisk med sju strake tap og ikke bedre enn 1-2-4 på hjemmebane.

Derby er fratrukket tolv poeng og ligger helt sist med sine fem poeng. Står med 3-8-4 totalt og har således prestert litt bedre enn Barnsley. Stod med fire strake poengdelinger før det ble 1-2 tap borte mot Blackburn i lørdagens serierunde. Beskjedne 1-3-3 på bortebane. Midtbaneduoen Jason Knight og Krystian Bielik er eneste fravær for Derby.

0-0 og 2-2 i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Blackburn - Fulham
Etter kun ett poeng på fire kamper, har Blackburn nå slått tilbake med to strake seire. 2-0 seier hjemme mot Reading for halvannen uke siden og sterk 2-1 seier borte mot Derby lørdag. Er faktisk helt oppe på 7. plass med 23 poeng, men det skiller hele ni poeng opp til Fulham på andreplass og hele 14 poeng opp til serieleder Bournemouth før midtukerunden. Fine 4-2-1 på sju spilte hjemmekamper. Tony Mowbray kan stille med uforandret mannskap.

Aleksandr Mitrovic har hatt en kanonstart på sesongen for Fulham og stod for samtlige tre mål for Fulham i lørdagens 3-0 seier hjemme mot West Bromwich. Scoret også to av målene for Fulham i 4-0 seieren borte mot godtgående Nottingham Forest nest sist og Mitrovic har faktisk åtte scoringer på Fulhams fire siste seriekamper, som alle er vunnet. Ligger på 2. plass med 32 poeng og har fire poeng ned til West Bromwich på 3. plass. Godkjente 4-1-2 på bortebane. Tosin Adarabioyo ble utvist mot WBA og soner karantene.

Fulham har vunnet 1-0 sine to siste besøk til Blackburn. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Blackpool - Stoke
Bookmakerne fortsetter å undervurdere nyopprykkede Blackpool. "Alle" skulle sette pengene på Sheffield United hjemme mot Blackpool lørdag, men bortelaget vant 1-0 og tok sin tredje strake seier. Helt oppe på 6. plass med 24 poeng. Variable 4-0-3 på sju spilte hjemmekamper. Manager Neil Critchley har noen skader i troppen, men kan stille uforandret mannskap fra lørdagens seriekamp mot Sheffield United.

Stoke ledet 3-0 hjemme mot Cardiff midtveis ut i andre omgang lørdag, men klarte på uforklarlig vis å rote bort seieren til 3-3 og kun ett poeng. Etter en oppløftende start på sesongen, står Stoke nå med kun ett poeng på de fire siste seriekampene. Har falt ned til 9. plass, men med 22 poeng totalt er det kort vei opp til 5. plassen på 24 poeng. Har vært klart best hjemme hittil (5-2-1), kun en av sju bortekamper er vunnet (1-2-4). Nick Powell og Morgan Fox er eneste fravær for Stoke.

Det vrimler ikke av sikkeralternativer på midtukekupongen. Vi tar sjansen og gir godtgående Blackpool full tillit mot bortesvake og formløse Stoke. H.

10. Bournemouth - Preston
Det er sjelden kost å se at et lag skaffer seg luke tidlig i sesongen i Championship. Ubeseirede Bournemouth (11-4-0) er et unntak. Med 37 poeng totalt, har de allerede ni poeng til tredjeplassen (West Bromwich). Scott Parker har levert en strålende trenerjobb. Står med fem strake seire og er uten baklengsmål på de fire siste. 5-2-0 totalt hjemme på Vitality stadium. Junior Stanislas er ute, mens Lewis Cook for første gang på nesten ett år var på benken for Bournemouth i lørdagens kamp mot Reading.

Preston har ikke vært i nærheten av de samme taktene og ligger helt nede på 19. plass med 18 poeng. Har som vanlig levert solid hjemme på Deepdale (4-3-1), men er uten seier på sju spilte bortekamper (0-3-4).

Bournemouth går nok på ett tap før eller siden, men ikke veldig trolig at det skjer mot bortesvake Preston. H.

11. Cardiff - Queens Park Rangers
Etter åtte strake tap, ble som ventet omstridte Mick McCarthy sparket som manager for Cardiff. Ingenting tydet på at tapstrenden ville snu borte mot Stoke lørdag, i og med at Stoke ledet 3-0 midtveis i andre omgang. I løpet av en hektisk seksminuttersperiode hentet man imidlertid inn Stokes forsprang og det endte 3-3. Cardiff ligger fjerde sist med kun tolv poeng, og har meget svake 1-1-5 hjemme i Wales. Interim manager Steve Morison har ingen nye fravær eller karantener.

Queens Park Rangers var blant kandidatene til direkte opprykk før sesongen, men foreløpig har bare Stefan Johansens og hans lagkamerater delvis innfridd. Rotet bort tre tilsynelatende sikre poeng på overtid hjemme mot Nottingham Forest fredag kveld og måtte nøye seg med 1-1. Kun fire poeng på de fire siste seriekampene. Ligger på 8. plass med 22 poeng og har hele ti poeng opp til Fulham på andreplass. Ikke levert spesielt bra på bortebane hittil, fire av de sju første er endt med tap (2-1-4). Sam McCallum og Jordy de Wijs pådro seg begge skader mot Forest og er uaktuelle i kveld.

Det står 2-0-2 på de fire siste tilsvarende i Cardiff. Vi tror på en vinner også denne gang. HB.

12. West Bromwich - Hull
West Bromwich endte nest sist i Premier League i vår og måtte ta den tunge turen ned til Championship. Har ambisjoner om å ta seg tilbake på første forsøk og har innledet sterkt og står med 28 poeng på de 15 første seriekampene. Røk 0-3 borte mot serietoer Fulham lørdag, men hjemme på the Hawthorns står laget med solide 5-2-0 på de sju første. Høyreback Darnell Furlong soner karantene.

Nyopprykkede Hull har som ventet lagt seg til på nedre halvdel og ligger tredje sist med kun ni poeng. Sliter spesielt offensivt og kun scoret ni ganger hittil, det er færrest i Championship. Etter 2-0 seieren hjemme mot Middlesbrough for en måned siden, er det blitt fire strake tap. Fem av sju bortekamper er tapt.

West Bromwich blir en av våre sikre på midtukekupongen. H.

96-rekker:
1. Liverpool - Atletico Madrid HU

2. Borussia Dortmund - Ajax HU

3. Manchester City - Club Brugge H

4. RB Leipzig - Paris Saint-Germain HUB

5. Sheriff Tiraspol - Inter UB

6. Sporting Lisboa - Besiktas Istanbul H

7. Barnsley - Derby U

8. Blackburn - Fulham UB

9. Blackpool - Stoke H

10. Bournemouth - Preston H

11. Cardiff - Queens PR HB

12. West Bromwich - Hull H

432-rekker:
1. Liverpool - Atletico Madrid HU

2. Borussia Dortmund - Ajax HU

3. Manchester City - Club Brugge H

4. RB Leipzig - Paris Saint-Germain HUB

5. Sheriff Tiraspol - Inter UB

6. Sporting Lisboa - Besiktas Istanbul H

7. Barnsley - Derby HUB

8. Blackburn - Fulham HUB

9. Blackpool - Stoke H

10. Bournemouth - Preston H

11. Cardiff - Queens PR HB

12. West Bromwich - Hull H