(Nettavisen)

Denne ukens lørdagskupong består av ni kamper fra den avsluttende runden i Bundesliga, to playoff-kamper fra League One og Championship i tillegg til en kamp fra engelsk National League. Bonuspotten er steget til 2,8 millioner kroner, og innleveringsfristen er klokken 15.25.

1. Swansea - Barnsley
Etter at Swansea vant det første møtet med 1-0 på bortebane har de festet et kraftig grep om denne playoffsemifinalen der vinneren over to kamper møter vinneren av Brentford-Bournemouth til kamp om en plass i Premier League. Som sagt tok Swansea hjem den første kampen etter en ganske jevnspilt affære. De vant også det tilsvarende oppgjøret i serien med 2-0 på hjemmebane, og har et flott utgangspunkt foran denne. Hjemmeformen er dog litt laber med 1-1-3 siste fem. Benda, Cooper og Morris er skadet.

Barnsley må frem her, for de må score mål. Da passer det kanskje litt dårlig at formen er på vikende front med tre kamper uten seier og 2-1-2 siste fem. Borteformen er dog fantastisk med flotte 7-0-2 siste ni, og finner de tilbake til den formen er ingenting avgjort. Her må de klare seg uten Kane og Williams som er skadet.

Swansea har et meget godt tak på Barnsley, og de ti siste oppgjørene lagene mellom viser sju seire til Swansea og tre uavgjorte kamper. Med dagens utgangspunkt der det holder med uavgjort for Swansea spiller vi derfor HU i denne.

2. Sunderland - Lincoln
Det første oppgjøret endte med seier 2-0 for Lincoln på onsdag, og dermed har Sunderland et ganske vanskelig utgangspunkt her foran returoppgjøret i denne playoffsemifinalen der vinneren altså møter vinneren av Blackpool-Oxford om en plass i Championship neste sesong. Det ble en ganske jevn kamp spillemessig i den første kampen, der Sunderland hadde mest ball mens det var Lincoln som scoret målene. Med 0-2 i sekken har Sunderland kun et mål for øyet, og det er å gå ut offensivt her. Da burde de kanskje hatt litt bedre form, for siste fem viser 1-2-2, mens siste ti er veldig dårlig med 1-4-5.

Lincoln på sin side kan slippe seg litt mer løs, og med 2-0 fra første kamp har de nesten en fot i finalen. Formen deres var også en del bedre i serieavslutningen, og nå har de 5-3-2 på sine siste ti spilte kamper. De tapte sin siste bortekamp med 1-3 mot Charlton, men har likevel kurante 3-1-1 på sine fem siste reiser.

Vi er litt usikre her, da Lincoln viser best form, men har ingen behov for seier her. De kommer nok til å ligge litt bakpå siden de er videre med både uavgjort og ettmålsseier for Sunderland. Sunderland må gå all-in, og vi prøver en HU.

3. Sutton - Hartlepool
Dette kampen er flyttet til søndag, og trekkes derfor på kupongen ved tendenstrekning. Anbefaler å ta en titt på folkerekka før dere velger deres markeringer.

Akkurat nå er det ganske så jevnt på tallene, slik at vi ender på en HB på 96-rekkeren, og HUB på 432-rekkeren.

4. Bayern München - Augsburg
Vi får ni kamper fra den avsluttende runden i Bundesliga på kupongen, og den første kampen er en helt betydningsløs kamp der seriemesterne Bayern München tar i mot Augsburg. Bayern München er med sine ti poeng ned til Leipzig klare seriemestere for lengst, og denne kampen blir en spasertur i parken for begge lag. Formen til Bayern München er ganske så bra, men 1-1-1 på de tre siste kampene og 2-2 sist borte mot Freiburg kan vise tegn på at motivasjonen ikke er helt hundre. Hjemme er de likevel trygge med 5-1-0 siste seks. Costa og Goretzka er skadet, mens Nianzou er ute med karantene.

Augsburg er vel helt greit fornøyde med sesongen etter at de havner på en 12-14.plass. De vant 2-0 hjemme sist over Werder Bremen, men totalt var sesongavslutningen ganske så svak med 1-1-4 på de seks siste kampene. Det er særlig på bortebane Augsburg sliter denne sesongen, der de med sine fjorten poeng på seksten bortekamper er det tredje dårligste laget på reisefot i hele serien. Jensen, Sarenhen-Bazee og Oduokhai er ute med skader, mens Vargas er ute etter rødt kort sist.

Det skal være en klar hjemmeseier i avslutningen her. H.

5. Union Berlin - Leipzig
Union Berlin har en flott sesong, og foran siste kamp har de fortsatt mulighet til å nå europacupspill fra sin 7.plass og 47 poeng. Det er meget jevnt, og selv om Union Berlin ikke har mulighet til å ta igjen noen av lagene lenger opp på tabellen så kan både Mönchengladbach (46), Stuttgart (45) og Freiburg (45) på plassene under knipe den siste E-cup-plassen på målstreken. Former til Union er meget varierende med 2-2-2 siste seks, og sist ble det 1-1 borte mot Leverkusen. Union har dog hatt veldig tøff motstand i de fire kampene de har avgitt poeng her på slutten (Leverkusen, Wolfsburg, Dortmund, Bayern München) så man skal kanskje ikke legge så mye i akkurat det. Hjemme er de en del bedre med 3-1-1 siste fem, og motivasjonen bør være på topp her. De har en del fravær med Busk, Dajaku, Hubner, Promel, Ujah og Teuchert alle skadet, mens Andrich er suspendert.

Leipzig hadde også en nydelig sesong, og ender opp med å ta sølvet bak Bayern München. Det gir Champions League, og det må sies å være meget godkjent for de hvite og røde. Foran denne har de veldig lite å spille om, og det kan kanskje hende at noen spillere spares. Sist ble det 2-2 hjemme mot Wolfsburg, i en kamp de kom tilbake etter å ha ligget under med 0-2 halvveis. Nest sist var de ute i finalen i den tyske cupen, men der ble Dortmund for sterke (1-4) og det ble derfor er sesong uten pokaler i skapet for Leipzig. 2-2-2 siste seks i serien er ikke mer enn ok. Her må Adams, Olmo, Gulacsi, Samardzic og Halstenberg står over, mens Szoboszlai er usikker.

Leipzig er nok det beste laget her, men kommer helt uten motivasjon mot et hjemmelag som kjemper for E-cup. Vi tror motivasjonen kan holde og prøver en frekk HU på 96-rekkeren, mens det blir HUB på 432-rekkeren.

6. Wolfsburg - Mainz
Hjemmelaget har en bra sesong, og foran siste serierunde ligger de som nummer fire på tabellen med 61 poeng, kun målforskjellen bak Dortmund som innehar bronseplassen. Plassen i Champions League er sikret, og det var nok det store målet foran seriestart. Særlig bakover har de vært veldig solide, og med 34 baklengs er det kun Leipzig som har hentet færre baller utav eget nett. Det ble litt skuffende 2-2 borte mot Leipzig sist, i en kamp de lenge ledet 2-0. Det gjorde at de ikke har mulighet på sølvet, men bronsen er fortsatt innenfor rekkevidde. Formmessig er det litt under pari med 2-1-3 siste seks, men på hjemmebane er de sterke med 6-2-2 siste ti i serien. Bialek, Brekalo, Casteels og Steffen er fortsatt skadet.

Mainz er vårens store formlag i Bundesliga, der hjemmetapet 1-3 mot Dortmund sist var deres første på elleve kamper. 5-5-1 der har gjort ar de har hoppet bort fra bunnstriden og opp på en 13.plass foran denne. Det er fem poeng ned til kvalik, slik at kampen er ganske ubetydelig for Mainz sin del. Borte har de likevel hatt en flott avslutning på sesongen med fine 4-3-0 siste sju. Burkardt og Zentner er ute.

Wolfsburg er sterke hjemme, og de har vunnet de to siste tilsvarende med 4-0 og 3-0. De kan fortsatt knipe bronsen, og det gjør sitt til at vi prøver en H her, selv om borteformen til et Mainz uten motivasjon er et faresignal.

7. Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Etter er knallsterk avslutning på sesongen med fem strake seire har Dortmund knivet seg helt opp på 3.plass og bronse foran siste runde. Humøret i laget ble nok ikke noe mindre etter at de i tillegg slo Leipzig med 4-1 i cupfinalen forrige uke. Ser man på alle turneringer så står Haaland & co nå med 7-0-0 og 22-5 i målforskjell. Foran siste runde puster riktignok Wolfsburg de kraftig i nakken med samme poengsum, så her har man fortsatt mye å spille for. Hitz, Morey, Moukoko, Schmelzer, Witsel og Zagadou er alle ute.

Bayer Leverkusen er så å si ferdigspilte for sesongen da de ender på en 6.plass uansett utfall her. Det berger europacup, og det gjør at sesongen blir helt middels+. De kommer nå senest fra to poengdelinger på 0-0 og 1-1 mot Werder Bremen og Union Berlin, men borteformen deres er ikke mye å skryte av for øyeblikket med 2-3-5 siste ti. Leverkusen sliter tungt med avbrekk og Alario, Arias, Bailey, Baumgartlinger, Bender, Fosu-Mensah, Palacios og Sinkgraven er ute.

Dortmund har vunnet de fem siste oppgjørene mot Leverkusen her på Signal Iduna Park, og bør klare den sjette her mot et ferdigspilt Leverkusen. H.

8. Eintracht Frankfurt - Freiburg
Med en skuffende avslutning og kun fire poeng på de fem siste kampene har Eintracht Frankfurt rotet seg ut av kampen om noe Champions League. Nå ender de tilslutt på en 5.plass i serien, og det er så klart meget skuffende når man ser at de har tapt fire poeng på de to siste kampene mot lag som Schalke og Mainz. Sist floppet de som store favoritter borte mot Schalke der de tapte 3-4, men på hjemmebane har de vært ganske solide i lag tid. Übersterke 8-2-0 på de ti siste hjemmekampene er nemlig meget solid, og når de ser tilbake vil nok sesongen stå som godkjent. Foran dette oppgjøret mangler de Makanda og Sow, men ellers ser det bra ut.

Freiburg er dog ikke helt ferdigspilt for sesongen, for etter at de klarte 2-2 hjemme mot seriemester Bayern München sist har de fortsatt teoretiske muligheter til å klare E-cup. De ligger akkurat nå på 10.plass med 45 poeng, og med to poeng opp til Union Berlin på 7.plass skal det veldig mye til, men ballen er fortsatt rund. Formen er ujevn, men med 2-2-1 siste fem er de uansett med helt inn. Her kommer de skadefritt, men Sallai er ute med suspensjon.

Selv om Freiburg har en ørliten mulighet på E-cup er det vanskelig å gå imot et Frankfurt uten hjemmetap på tretten kamper. HU.

9. Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach
Werder Bremen har slitt denne sesongen, og før siste runde kjenner de pusten av nedrykk i nakken. De ligger akkurat nå på 16.plassen med 31 poeng. Det betyr kvalik, og det skiller kun et ørlite poeng ned til Köln på nedrykksplassen under. Det er ganske så jevnt, for et poeng over igjen ligger Arminia Bielefeld på trygg grunn med sine 32 poeng. Da hadde det vært greit å komme inn med litt selvtillit foran denne, men med 0-1-7 på de siste åtte ser alt bare bekmørkt ut. Sist ble det tap 0-2 borte for Augsburg, og heller ikke innbyrdes ser dette lyst ut der Borussia Mönchengladbach har vunnet tre av de fire siste. Her er Gross suspendert, mens Plogmann, Veljkovic og Woltermade er skadet.

Borussia Mönchengladbach kommer inn i denne med alt å vinne når de akkurat nå ligger på en 8.plass rett under E-cup med sine 46 poeng. Det er kun ett poeng opp til Union Berlin, og en seier her kan altså gi de en plass i Europa helt på målstreken. Like bak puster også Stuttgart og Freiburg de i nakken, slik at det blir nok å gå all-in for tre poeng her for de hvite og grønne. Formmessig var de på god tur oppover, men med tre tap på de fire siste har det stoppet litt opp. Senest ble det et veldig skuffende hjemmetap med 1-2 for Stuttgart. Likevel er 4-1-3 siste åtte helt ok foran denne. Ikke mange fravær her, men Musel og Doucoure må stå over med skader.

Werder Bremen virker helt ute av det, og på en litt vrien lørdagskupong må man ta noen harde valg. Vi tror Mönchengladbach fikser biffen, og prøver en skarp B.

10. Stuttgart - Arminia Bielefeld
Denne blir jevn, for her har begge lag noe å spille for fortsatt. Hjemmelaget Stuttgart har hatt en bra sesong, og sittende på sin 9.plass og 45 poeng har de ikke gitt opp kampen om europacup neste år. Det skiller to poeng opp til Union Berlin, noe som betyr at det eneste som gjelder her er seier og tre poeng. De kommer hit med bra form og to strake seire, senest en imponerende 2-1 seier borte mot Borussia Mönchengladbach. De to seirene smakte garantert godt etter fire tap på rappen, og nå har de alt å vinne, og ingenting å tape. Hjemmeformen er også fin med 5-0-2 siste sju. De sliter dog veldig med fravær, og Cisse, Coulibaly, Egloff, Endo, Gonzalez, Kaminski, Klimovicz, Mangala, Mavropanos og Wamangituka er alle ute.

Arminia Bielefeld er også i hetluften for tiden. De ligger nemlig på den utsatte 15.plassen rett over kvalik med sine 32 poeng. Det er kun ett og to poeng over hhv. Werder Bremen på kvalik og Köln på nedrykk, og her blir de rundens skyteskive. De kjemper med nebb og klør, noe vi kan se på de siste kampene deres der de sjelden vinner, men enda sjeldnere taper. 2-4-1 på siste sju er ganske bra, og nå har det blitt to poengdelinger på rappen mot Hertha Berlin og Hoffenheim. Her kommer de med nesten full stall der kun Lucoqui står over med gule kort.

Dette er to lag med mye å kjempe for, og selv om Stuttgart har fin form, så nekter også Arminia Bielefeld å tape kamper for øyeblikket. HUB er det eneste sikre her.

11. Hoffenheim- Hertha Berlin
Hoffenheim på 11.plass med 40 poeng, og de kan verken komme opp eller ned på tabellen. Med andre ord en helt ubetydelig kamp for deres del. Formen er kurant med 2-4-0 på de siste seks, og hjemme står de med 3-1-1 siste fem. Her kan fort noen reserver få prøve seg litt. De har masse skader, og Akpoguma, Baumann, Baumgartner, Bikakcic, Belfodil, Dabbur, Nordtveit, Geiger, Hubner, Richards og Stafyladis er ute foran denne, mens Gacinovic står over med karantene.

Hertha Berlin har heller ingenting å spille for etter at de beholdt plassen sin i Bundesliga med en fin sluttspurt og 3-5-0 på de åtte siste. Nå ligger de på en 14.plass, og med fire poeng ned til kvalik er de altså sikret en ny sesong. De kan spille seg opp en eller to plasser, men en borteform som viser 1-4-5 siste ti gir ikke mye håp om akkurat det. Også de sliter med fravær, og her må de klare seg uten Cordoba, Cunha, Guendouzi, Jarstein, Khedira, Mittelstadt, Netz og Piatek som alle er ute.

En kamp mellom to lag uten noe å spille for. Bortesvake Hertha Berlin er nok mest fornøyd med å ha beholdt plassen, og vi spiller derfor H på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får HU.

12. Köln - Schalke
Dette blir sesongens kamp for Köln. De ligger nemlig nest nederst før siste runde med sine 30 poeng, men med kun ett poeng opp til kvalik og to poeng opp til trygg grunn har de på alle måter ALT å spille for når de møter allerede ferdige Schalke på hjemmebane. Etter en fryktelig periode med sju tap på ni kamper har de nå klart å få inn sju poeng på de fire siste kampene, og plutselig er alt mulig likevel. Det ble et viktig bortepoeng mot Hertha Berlin sist med 1-1, men hjemme sliter de litt med 1-2-2 siste fem. Her mangler de Dennis, Schmitz, Rexhbecaj og Hector med skader, mens Skhiri og Jakobs står over etter å ha sanket litt for mange gule kort.

Schalke har rykket ned for lengst etter en forferdelig sesong, og 16 poeng på 33 kamper er bare helt under all kritikk. De tok dog en meget overraskende seier hjemme mot Eintracht Frankfurt nå sist med 4-3, men 2-1-7 på de ti siste kampene sier likevel sitt. Borte er de klart verst i ligaen med skarve fire poeng på seksten bortekamper, og alt ligger an til et nytt tap her. Bentaleb, Boujellab, Huntelaar, Mascarell, Mendyl, Nastasic, Rønnøw, Stambouli og William er alle borte foran denne.

Et heltent Köln med alt å vinne skal ikke tape her mot seriens klart dårligste bortelag. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Swansea - Barnsley HU

2. Sunderland - Lincoln HU

3. Sutton - Hartlepool HB

4. Bayern München - Augsburg H

5. Union Berlin - Leipzig HU

6. Wolfsburg - Mainz H

7. Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen H

8. Eintracht Frankfurt - Freiburg HU

9. Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach B

10. Stuttgart - Arminia Bielefeld HUB

11. Hoffenheim- Hertha Berlin H

12. Köln - Schalke H

Sportspills 432-rekker:
1. Swansea - Barnsley HU

2. Sunderland - Lincoln HU

3. Sutton - Hartlepool HUB

4. Bayern München - Augsburg H

5. Union Berlin - Leipzig HUB

6. Wolfsburg - Mainz H

7. Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen H

8. Eintracht Frankfurt - Freiburg HU

9. Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach B

10. Stuttgart - Arminia Bielefeld HUB

11. Hoffenheim- Hertha Berlin HU

12. Köln - Schalke H