(Nettavisen)

Ukens midtukekupong består av seks kamper fra den femte runden av gruppespillet i Champions League og seks kamper fra midtukerunden i engelsk Championship. Bonuspotten er på vei oppover igjen og er på ca en million kroner. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.40.

Det er ca. 197 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

1. Club Brügge - RB Leipzig
Vi innleder i gruppe A som toppes av Manchester City på ni poeng, tett fulgt av Paris Saint-Germain på åtte poeng. Club Brügge står med fire poeng og kan fortsatt ende topp to. Skal det skje, må de vinne de to siste (har bortekamp mot PSG i siste runde). Bortsett fra to stygge tap mot Manchester City, har Club Brügge klart seg flott. Sensasjonell 2-1 seier borte mot nettopp RB Leipzig og 1-1 hjemme mot PSG i åpningsrunden.

Klikk her for å levere denne dobbelen

RB Leipzig har vært en gedige skuffelse i gruppespillet og er ute av kampen om å ende topp to. Kan i beste fall ta tredjeplassen, men skal de ta tredjeplassen er kun seier som gjelder i kveld. Har også slitt i Bundesliga, ikke minst på bortebane der det ble 0-2 tap mot Hoffenheim lørdag. Uten seier på seks bortekamper i Bundesliga (0-3-3).

Club Brügge sikrer tredjeplassen med seier eller uavgjort og de har altså allerede slått Leipzig borte. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

2. Manchester City - Paris Saint-Germain
Gruppe A toppes av Manchester City på ni poeng, tett fulgt av Paris Saint-Germain på åtte poeng.

Regnestykket er altså enkelt før onsdagens kamp på Etihad stadium. Vinner Manchester City så sikrer de også gruppeseieren. Har slått tilbake etter 0-2 tapet hjemme mot Crystal Palace i slutten av oktober, med 2-0 seier borte mot Manchester United og søndag ble det 3-0 seier hjemme mot Everton. Tapte 0-2 borte mot PSG 29. september, de tre øvrige gruppekampene er vunnet med en samlet målforskjell på 15-5.

Paris Saint-Germain var solide i hjemmemøtet mot Manchester Cityog de vant 3-2 hjemme mot RB Leipzig i forrige runde. Men har vært variable og klarte kun 1-1 borte mot Club Brügge i åpningsrunden og kun 2-2 borte mot RB Leipzig. Har ingen konkurranse i hjemlig Ligue 1 og har 11 poeng ned til Nice på andreplass etter kun 14 serierunder. Julian Draxler og Rafinha er de eneste bekreftede fraværene til onsdagens kamp.

PSG har kapasiteten, ingen tvil om det. Men Manchester City skal uansett stå som klar favoritt hjemme på Etihad. H.

3. Atletico Madrid - Milan
Liverpool er allerede gruppevinner i gruppe B med full pott og tolv poeng på de fire første rundene. Porto og Atletico Madrid kjemper i første rekke om andreplassen.

Atletico Madrid har kun tatt fire poeng på de fire første rundene og har en lei bortekamp mot Porto i siste runde. De har tapt begge kampene mot Liverpool, i tillegg har de vunnet 2-1 borte mot Milan og spilt 0-0 hjemme mot Porto. Ligger kun på 4. plass i la Liga med 26 poeng etter rekken 7-5-1. Felipe soner karantene.

Milan med kun ett poeng på sine fire første kamper, men skulle de slå Atletico Madrid onsdag og Liverpool hjemme i siste runde, kan de fortsatt ende opp som toer i gruppa. Det ene poenget tok de hjemme mot Porto for tre uker siden. Gikk på sesongens første tap i Serie A lørdag, da de tapte 3-4 borte mot Fiorentina. Ante Rebic er lagets mest sentrale fravær.

Atletico Madrid får full tillit på midtukekupongen. H.

4. Liverpool - Porto
Liverpool er allerede gruppevinner i gruppe B med full pott og tolv poeng på de fire første rundene. Porto og Atletico Madrid kjemper i første rekke om andreplassen.

Jürgen Klopp kommer nok til å rotere en god del på sitt lag foran denne betydningsløse kampen. Roberto Firmino, Joe Gomez og Curtis Jones er uansett ute med skader. Spillere som Diogo Jota, Virgil van Dijk, Joel Matip, Sadio Mane, Naby Keita og James Milner er heller ikke ventet i startoppstillingen.

Porto ligger på 2. plass i gruppa og uansett utfall av denne kampen, vil de ha alt i egne hender i og med at de har hjemmekamp mot Atletico Madrid i siste runde. Tapte hele 1-5 hjemme mot Liverpool, men har Milan 1-0 hjemme og spilt 1-1 borte mot dem. Innledet gruppespillet med 0-0 borte mot Atletico Madrid.

Liverpool stiller med redusert lag, mens Porto har alt å spille for. HU.

5. Sporting Lisboa - Borussia Dortmund
Gruppe C der Ajax allerede er gruppevinner med sine maksimale tolv poeng. Sporting Lisboa og Borussia Dortmund har begge seks poeng, men i og med at Borussia Dortmund slo Sporting 1-0 hjemme er de foran på innbyrdes.

Sporting Lisboa avslutter borte mot Ajax, men har seks mål bedre målforskjell enn Dortmund, så vinner de onsdagens hjemmekamp sikrer de mer eller mindre andreplassen. 4-1 borte og 4-0 hjemme mot Besiktas, men har ellers tapt 1-5 hjemme mot Ajax og altså 0-1 borte mot Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund avslutter gruppespillet med en tilsynelatende enkel hjemmekamp mot Besiktas, men siden de har tapt begge kampene mot Ajax er de i en utsatt posisjon foran denne bortekampen. Har fortsatt Erling Braut Haaland ute med skade, Mats Hummels soner i tillegg karantene og Thorgan Hazard har testet positivt for corona. I tillegg er flere andre spillere ute.

Sporting Lisboa bør kunne utnytte dette mot bortesvake Borussia Dortmund. HU.

6. Sheriff Tiraspol - Real Madrid
Gruppe D som toppes av Real Madrid på ni poeng, mens Inter på andreplass har sju poeng. Sheriff Tiraspol har seks poeng, mens Shaktar Donetsk har ett poeng.

Sheriff Tiraspol sjokkerte fotball-Europa med 2-0 seier hjemme mot Shaktar Donetsk i første gruppespillrunde og fulgte opp med en sensasjonell 2-1 seier borte mot Real Madrid. Men har deretter tapt 1-3 både hjemme og borte mot Inter.

Real Madrid kom seg over sjokktapet hjemme mot Sheriff Tiraspol med dobbeltseire mot Shaktar Donetsk og vil med seier her, sikre videre avansement. Har også fått opp farten i hjemlig La Liga med 13 poeng på de fem siste seriekampene.

Sheriff Tiraspol skapte ingenting hjemme mot Inter for tre uker siden og tapte meget fortjent 1-3. Real Madrid får nok sin revansje onsdag kveld. B.

7. Barnsley - Swansea
De seks siste kampene på ukens midtukekupong er alle hentet fra midtukerunden i engelsk Championship.

Poya Agbashi fikk ingen pangstart på karrieren som ny Barnsley-manager med 1-4 tap borte mot sterke Fulham lørdag. Barnsley som sensasjonelt tok seg til playoff forrige sesong, kjemper må en intens kamp i bunnstriden. Ligger nest sist med 11 poeng og har fire poeng opp til Hull på sikker plass. Ni tap på de ti siste seriekampene, eneste seieren i denne perioden kom hjemme mot Derby tredje sist (2-1).

Swansea ligger ganske mye bedre an på 12. plass med 24 poeng. Påførte Coventry deres første hjemmetap tredje sist med 2-1 seier, men røk hele 0-4 borte mot Bournemouth i siste seriekamp før landslagsoppholdet. Skuffet litt med kun 1-1 hjemme mot Blackpool lørdag. Moderate 2-2-5 på ni spilte bortekamper.

1-1 og 0-1 i de to siste tilsvarende. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Blackburn - Peterborough
Hjemmelaget oppe på en flott åttendeplass med 27 poeng og kun to poeng opp til Queens Park Rangers på den siste playoffplassen. Det er på hjemmebane Blackburn har prestert best og 5-2-2 er bra hjemmesifre. Røk hele 0-7 hjemme mot Fulham tredje sist, men slo tilbake på direkten med 3-1 seier hjemme mot Sheffield United. Lørdag ble det 1-1 borte mot Bristol City.

Nyopprykkede Peterborough ligger tredje sist med 15 poeng. Har klart seg ganske bra på eget gress med 3-3-3 på ni spilte. Borte har det gått veldig mye tyngre med hele åtte tap og kun en seier på ni spilte. Lørdag ble det 0-2 tap borte mot Stoke.

Hjemmesolide Blackburn blir en av våre sikre på midtukekupongen. H.

9. Bristol City - Stoke
Normalt hjemmesterke Bristol City med kun en seier på ni spilte hjemmekamper på Ashton Gate (1-5-3), mens de faktisk har vunnet fire av ni spilte bortekamper (4-0-5). Ligger nede på en skuffende 18. plass med sine 20 poeng. Lørdag ble det 1-1 hjemme mot Blackburn, fjerde sist den eneste hjemmeseieren hittil med 2-1 over Barnsley.

Stoke med 2-0 seier hjemme mot meget bortesvake Peterborough lørdag og ligger på en flott 4. plass med 31 poeng. Likevel er det hele ni poeng opp til Bournemouth på andreplass. Solide 6-2-1 på hjemmebane, mer beskjedne 3-2-4 på ni spilte bortekamper.

Vi merker oss uansett 0-2, 1-1 og 0-1 i de tre siste tilsvarende i Bristol. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Fulham - Derby
Aleksandar Mitrovic med åtte scoringer for Serbia i VM-kvalifiseringen og allerede 21 seriemål for Fulham i Championship denne sesongen. Fulham som topper tabellen med 41 poeng og allerede har ni poeng ned til West Bromwich på 3. plass. Fulham la på til sju strake seire med overbevisende 4-1 seier hjemme mot Barnsley lørdag. Står med smått sensasjonelle 25-2 i målforskjell på de sju kampene.

Derby er fratrukket hele 21 poeng, men Wayne Rooneys menn har ikke gitt for det. Snudde 1-2 til 3-2 seier hjemme mot andreplasserte Bournemouth lørdag, men har tross 4-9-5 totalt, fortsatt 15 poeng opp til sikker plass. Som vanlig ikke sin største styrke på bortebane (1-4-4).

Fulham ser fantastisk sterke ut for tiden og vi ser ingen grunn til å spekulere i denne. H.

11. Millwall - Bournemouth
Til tross for kun fire tap hittil, er Millwall nede på 9. plass med sine 26 poeng. De har spilt uavgjort i nesten halvparten av seriekampene hittil (6-8-4), og naturligvis ble også uavgjort i helgens bortekamp mot Middlesbrough (1-1). 4-3-2 totalt på ni spilte hjemmekamper på The Den.

Bournemouth måtte gi fra seg tabelltoppen lørdag ettersom de tapte 2-3 borte mot Derby og Fulham som ventet slo Barnsley hjemme. Med sine 40 poeng, har de likevel hele åtte poeng ned til West Bromwich på tredjeplass. Etter en lang seiersperiode, har de nå to tap på de tre siste. Men 6-2-1 er sterke bortetall.

Det endte 1-4 i tilsvarende kamp forrige sesong. UB.

12. Queens Park Rangers - Huddersfield
Stefan Johansen og Queens Park Rangers med 2-0 seier hjemme mot Luton fredag kveld og ligger på 6. plass (den siste playoffplassen) med totalt 29 poeng. Formen er fin med 3-2-1 på de seks siste seriekampene. Klart godkjente 5-3-1 på hjemmebane, ikke like patente på bortebane der kun tre av ni spilte er vunnet (3-2-4).

Huddersfield henger også med i toppen og ligger på 7. plass med 28 poeng. Sterk 1-0 seier hjemme mot topplaget West Bromwich lørdag. I likhet med Queens Park Rangers har de vært klart best hjemme hittil (6-1-2). Borte har de svake 2-3-4.

Men Huddersfield slo QPR 1-0 borte forrige sesong, det endte 1-1 i tilsvarende kamp sesongen før der igjen. HB.

96-rekker:
1. Club Brugge - RB Leipzig HUB

2. Manchester City - Paris Saint-Germain H

3. Atletico Madrid - Milan H

4. Liverpool - FC Porto HU

5. Sporting Lisboa - Borussia Dortmund HU

6. Sheriff Tiraspol - Real Madrid B

7. Barnsley - Swansea HU

8. Blackburn - Peterborough H

9. Bristol City - Stoke U

10. Fulham - Derby H

11. Millwall - Bournemouth UB

12. Queens Park Rangers - Huddersfield HB

432-rekker:
1. Club Brugge - RB Leipzig HUB

2. Manchester City - Paris Saint-Germain H

3. Atletico Madrid - Milan H

4. Liverpool - FC Porto HU

5. Sporting Lisboa - Borussia Dortmund HU

6. Sheriff Tiraspol - Real Madrid B

7. Barnsley - Swansea HUB

8. Blackburn - Peterborough H

9. Bristol City - Stoke HUB

10. Fulham - Derby H

11. Millwall - Bournemouth UB

12. Queens Park Rangers - Huddersfield HB