(Nettavisen)

Det er tre kamper fra Premier League, fem kamper fra italiensk Serie A, to kamper fra tysk Bundesliga og til slutt to kamper fra spansk La Liga på søndagskupongen denne uken. Bonuspotten er nå oppe i 2,0 millioner kroner og innleveringsfristen er klokka 14.55.

Onsdag er det ca 167 millioner kroner i Vikinglotto-potten.


1. West Ham - Leicester
De tre første kampene er hentet fra Premier League. Nummer fire mot nummer tre. West Ham har levert en fantastisk flott sesong så langt og ligger helt oppe på 4. plass i Premier League med 52 poeng når åtte runder nå gjenstår å spille. 2. påskedag slo de Wolverhampton 3-2 borte i en kamp de ledet 3-0 tidlig. Fire poeng skiller opp til gjestene, mens det er ett ned til Chelsea på plassen bak (spiller lørdag kveld etter at disse linjer er skrevet). Småpene 8-4-3 hjemme i hovedstaden, nest best i hele ligaen. 2-1-2 siste fem. Randolph, Yarmolenko, Ogbonna og sentrale Rice er helt sikkert ute. Det samme er også spissen Antonio.

Leicester måtte til slutt gi tapt i hjemmekampen mot den suverene serieleder Manchester City påskeaften i en kamp de røk 0-2. De innehar 3. plassen med 56 poeng og står med solide 10-4-1 på utebane før denne. Kun Manchester United har tatt flere poeng på bortebane enn Brendans Rodgers sitt mannskap. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 1-2 i romjula 2019, mens det ble 3-0 seier til West Ham i det omvendte møtet mellom lagene tilbake i oktober i fjor. 2-1-2 siste fem. Morgan, Justin, Barnes og Soyuncu er fortsatt ute, mens Under er tvilsom. Sentrale Maddison er dog tilbake igjen og det er naturligvis gode nyheter.

Vi ser ingen annen utvei enn å helgardere toppkampen i London søndag. HUB i kamp 1.

2. Tottenham - Manchester United
Storkamp nummer to i Premier League i London søndag. Tilsvarende oppgjør endte 1-1 sist sesong i en kamp som ble spilt i fjor sommer, mens Tottenham slo til og vant hele 6-1 på Old Trafford i det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen. Tottenham måtte nøye seg med 2-2 borte mot nedrykkstruede Newcastle 1. påskedag og ligger nå på 6. plass med 49 poeng - tre poeng bak West Ham på 4. plass før denne runden. Etter tre strake seire i månedsskiftet februar/mars har det nå blitt 1-1-1 på de siste tre og exit i Europaligaen borte mot Dinamo Zagreb i 8-delsfinalen før påske. Om to uker venter også finalen i ligacupen mot serieleder Manchester City. 7-3-4 hjemme. Doherty og Davies er begge ute, mens Aurier og Alderweireld trolig er tilbake.

Manchester United slo Granada 2-0 borte i Spania i den første kvartfinalen i Europaligaen torsdag kveld og er dermed så godt som klare for semifinalen i turneringen. I ligaen snudde de 0-1 til seier 2-1 hjemme mot Brighton 2. påskedag og styrket med det 2. plassen i Premier League med sine 60 poeng. Det skiller dog hele 14 poeng opp til serieleder og byrival Manchester City, mens det er fire ned til Leicester på plassen bak. Imponerende 11-3-1 borte, best i hele ligaen. Bailly, Jones og Martial mangler.

Har mest tro på bortesterke Manchester United, men det blir UB på 96-rekkeren. På det største kupongforslaget helgarderer vi oppgjøret - HUB.

3. Sheffield United - Arsenal
Sheffield United er helt sist i Premier League med fattige 14 poeng på 30 kamper (4-2-24) og på god vei ned til Championship igjen etter to sesonger oppe på øverste nivå. I den første kampen etter landslagsoppholdet tapte de 1-2 borte mot Leeds påskeaften. De har 15 poeng opp til Newcastle på trygg grunn med åtte runder igjen å spille. 3-1-11 hjemme på Bramall Lane. Det har blitt tre strake tap og 2-0-8 på de siste ti. Berge, Sharp, Basham, Robinson, Rodwell og O'Connell skal fortsatt være ute, mens duoen Baldock og Bogle håper å rekke oppgjøret.

Arsenal måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Slavia Praha i den første kvartfinalen i Europaligaen torsdag kveld og står nå ovenfor en tøff oppgave i den tsjekkiske hovedstaden kommende uke. I Premier League ligger de på en noe skuffende 10. plass med 42 poeng etter 0-3 tapet hjemme mot Liverpool i påsken. Ti poeng skiller nå opp til West Ham på 4. plassen. 6-3-6 borte. Luiz og Tierney er begge på skadelista, mens Martin Ødegaard sto over torsdag og meldes usikker til denne.

Vi spiller mot tabelljumboen, selv om det kan være skummelt å stole helt på et Arsenal-lag som nå har fullt fokus på Europaligaen og ikke har så mye å spille for i ligaen. De må nok mer eller mindre vinne resten for å melde seg på i kampen om en plass i Europa kommende sesong. B.

4. Juventus - Genoa
Over til Serie A i Italia. Juventus vant den viktige hengekampen hjemme mot Napoli onsdag (2-1) og har nå festet grepet om en plass blant de fire i Serie A. De ligger på 3. plass med 59 poeng før denne runden, men det skiller hele tolv poeng opp til serieleder Inter for den regjerende mester. 3-1-1 på de siste fem for ligaens nest beste hjemmelag: 11-2-2. Det endte 3-2 i cupen her tilbake i januar, mens Juventus vant 3-1 i det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen. Bonucci og Bernardeschi har begge testet positivt på koronaviruset og er ikke aktuelle her.

Genoa er på 13. plass med 32 poeng og har så godt som berget plassen på øverste nivå allerede med ni runder igjen å spille. De kommer fra 1-1 hjemme mot Fiorentina påskeaften og har med det 1-3-1 på de siste fem. Bortefasiten viser 3-5-6. De har tapt de fire siste innbyrdes oppgjørene i serie og cup mot dagens motstander. Strootman soner og er ikke med til Torino i dag.

Juventus blir et av holdepunktene på søndagskupongen. H.

5. Sampdoria - Napoli
Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 2-4, mens det ble 2-1 seier til Napoli tilbake i desember i det omvendte møtet inneværende sesong. Sampdoria ledet lenge borte mot Milan påskeaften, men måtte til slutt nøye seg med 1-1 i oppgjøret der Jens Petter Hauge kom inn og reddet hjemmelaget. De ligger dermed på 10. plass med 36 poeng og har stort sett bare æren og en best mulig tabellplassering å spille for utover våren slik det ser ut nå. 6-2-6 hjemme i Genova før denne. Ekdal og Torregrossa er begge på skadelista, mens Silva soner karantene.

Etter fire strake seire og 5-1-0 på de seks foregående, tapte Napoli 1-2 borte mot tabelltreer Juventus i hengekampen onsdag. Det plasserer de lyseblå på 5. plass med 56 poeng i øyeblikket, to poeng bak Atalanta på 4. plass som Champions League til høsten. De har 8-1-6 borte og vant 4-2 her i februar i fjor. Ghoulam mangler, ellers ser det greit ut hos gjestene.

Napoli skal være favoritter, men vi halvgarderer med UB på begge de to kupongforslagene på søndagskupongen.

6. Hellas Verona - Lazio
Verona er på 8. plass med 41 poeng, men det skiller hele ti poeng opp til Roma på plassen foran så det virker som en umulig oppgave med ni runder igjen å spille av sesongen. De snudde den vonde trenden med tre strake tap da de slo svakt plasserte Cagliari 2-0 borte påskehelgen. Hjemme har de 6-3-5 til nå. Tilsvarende møte forrige sesong endte 1-5, mens Verona slo tilbake og vant 2-1 i Roma da de gjestet Lazio tidligere denne sesongen. Vieira er skadet, mens Lovato soner.

Lazio er nummer seks med 52 poeng og har tre strake seire etter sist rundes 2-1 seier hjemme over Spezia. Det skiller seks poeng opp til Atalanta på 4. plass som innebærer spill i Champions League fra høsten av. 7-2-5 borte. Felipe og Patric er ute med skade, mens duoen Correa og Lazzari må sone.

UB bør normalt holde i kamp seks.

7. Roma - Bologna
Roma snudde 0-1 til seier 2-1 borte over Ajax i den første kvartfinalen i Europaligaen torsdag kveld og har nå et glimrende utgangspunkt foran returen hjemme kommende uke. De er på 7. plass med 51 poeng i ligaen, ett poeng bak byrival Lazio på 6. plass, mens det skiller sju poeng opp til Atalanta som er nummer fire. Ett poeng på de siste tre (0-1-2) etter at de spilte 2-2 borte mot Sassuolo i påsken. Småpene 10-3-2 hjemme i hovedstaden, kun Inter og Juventus har tatt flere poeng på eget gress. 2-3 her sist sesong, før de slo tilbake og vant hele 5-1 i det omvendte møtet mellom lagene inneværende sesong. Cristante må sone, mens Smalling, Zaniolo, Spinazzola, Mkhitaryan og Kumbulla er ute med skade.

Bologna innehar 11. plassen på tabellen i Serie A med sine 34 poeng og har to seire og tre tap på de siste fem. Etter to trepoengere på rappen, røk de 0-1 hjemme mot serieleder Inter påskeaften. Det skiller tolv poeng ned til Cagliari under streken, så mye skal gå galt dersom de ikke spiller i Serie A også kommende sesong. 3-4-8 borte. Hickey, Medel og Santander mangler.

Roma trenger en trepoenger i serien igjen dersom laget ikke skal bli hektet av i kampen om en plass i Europa også kommende sesong. H.

8. Fiorentina - Atalanta
Det endte 1-2 her forrige sesong, mens det ble 3-0 seier til Atalanta i det motsatte oppgjøret mellom lagene tidligere i sesongen i en kamp som ble spilt like før jul. Fiorentina er nummer 14 med 30 poeng og trenger fortsatt noen poeng til for å være helt trygge. Ni runder gjenstår og åtte poeng skiller ned til Cagliari under nedrykksstreken. 5-5-5 hjemme. Påskeaften spilte de 1-1 borte mot tabellnabo Genoa. Det betyr 1-2-2 på de fem siste for fiolette. Igor er på skadelista, mens både Ribery og Pulgar soner karantene søndag.

Atalanta innehar i øyeblikket den viktige 4. plassen i Serie A som gir spill i Champions League igjen også fra høsten av. De har pene 7-0-1 på de siste åtte og kommer fra 3-2 hjemme over Udinese påskehelgen - lagets tredje strake seier. Borte har de solide 8-4-2. Hateboer er fortsatt skadet og ikke aktuell. I tillegg så har Pessina testet positivt på korona og er ute av troppen her.

Atalanta er i storform og har nå kun serien å tenke på fram til de skal møte Juventus i den italienske cupfinalen i midten av neste måned. Vi går for B og garderer ikke.

9. Schalke 04 - Augsburg
De to neste kampene er hentet fra tysk Bundesliga. Schalke ser fortapte ut der de ligger desidert sist på tabellen i Bundesliga med kun ti poeng etter 27 runder. Det har kun blitt én seier så langt (1-7-19) og med sju runder igjen å spille skiller det nå 15 poeng opp til Mainz på sikker mark før denne runden. 0-3-7 siste ti der de tre siste alle har endt med tap. 1-3-10 hjemme i Gelsenkirchen. Påskeaften tapte de 1-2 borte mot Bayer Leverkusen. 0-3 her sist sesong, mens det ble 2-2 da lagene møttes i Augsburg tilbake i desember i fjor inneværende sesong. Pacienca, Uth og Sane skal være usikre. Fra før er Nastasic, Bentaleb, Ludewig, Skrzybski og Boujellab alle ute for de blå.

Augsburg slo Hoffenheim 2-1 hjemme sist runde og ligger nå på 11. plass med 32 poeng. De trenger nok fortsatt noen poeng til for å være helt sikre på at de spiller på øverste nivå også neste sesong. 3-0-2 siste fem. Borte har de 4-2-7 før møtet med tabelljumboen. Jensen, Pedersen, Finnbogason, Moravek og Niederlechner sliter alle med skade og er usikre til søndagens oppgjør.

Det ser håpløst ut for Schalke med sju runder igjen å spille, men vi spanderer på oss en halvgardering i kamp ni. De har ihverfall litt moral igjen i troppen virker det som. UB.

10. Köln - Mainz
Livsviktige poeng på spill i de nedre regioner. Köln er på 16. plass (kvalik), to poeng bak gjestene på trygg grunn. Det betyr at de klatrer forbi Mainz og opp på sikker mark med full pott her. For ordens skyld så skiller det kun målforskjellen ned til Arminia Bielefeld på direkte nedrykk, som allerede har spilt sin kamp når disse skal i aksjon. Det har blitt sju kamper siden forrige seier og kun to poeng (0-2-5) og påskeaften røk de 0-1 borte mot tabelltreer Wolfsburg. 1-5-7 hjemme. Kun fortapte Schalke er svakere på eget gress. Andersson, Kainz og Bornauw er alle på vei tilbake fra skade, men det er usikkert om de rekker denne.

Mainz er på riktig side av nedrykksstrekene der de ligger på 15. plass med 25 poeng og med seier i Köln søndag vil de ta et stort skritt mot fornyet kontrakt. Formen siste fem viser langt mer positive tendenser enn hos hjemmelaget: 2-2-1, der de har unngått tap i de fire siste. Sist helg spilte de 1-1 hjemme mot Arminia Bielefeld, som før denne runden ligger på direkte nedrykk. 3-4-6 borte. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 2-2, mens det ble 1-0 seier til Köln da de gjestet Mainz tilbake desember. Kilian er skadet, mens duoen Brosinski og Costa skal være tvilsomme til nøkkelkampen.

Her utelukker vi ingenting. På 96-rekkeren blir det UB, men på det største kupongforslaget helgarderer vi det viktige bunnoppgjøret - HUB.

11. Valencia - Real Sociedad
De to siste kampene kommer fra La Liga i Spania. Tilsvarende møte sist sesong endte 1-1, mens Valencia vant 1-0 i det omvendte møtet mellom lagene i Sociedad tidligere denne sesongen. Hjemmelaget er på 12. plass med 33 poeng og trenger faktisk fortsatt noen poeng til for å være helt trygge med tanke på fornyet kontrakt når ni runder gjenstår å spille. På de sju siste kampene har det blitt tre seire og fire tap, der de faktisk har vunnet og tapt annen hver gang...En tydelig trend. Hjemmefasiten viser 6-5-3. 1. påskedag tapte de 1-2 borte mot Cadiz. Cillessen er fortsatt ute. I tillegg så er det usikkert om Piccini, Mangala og Gomez blir klare i tide.

Real Sociedad ble nylig cupmestere for forrige sesong i cupfinalen som ble spilt sist helg mot Athletic Bilbao. De spilte 1-1 hjemme mot samme motstander i ligaen onsdag og ligger med det på en finfin 5. plass i La Liga med 46 poeng. Det skiller dog hele tolv poeng opp til Sevilla på plassen foran. 6-4-4 borte. Formen siste fem: 1-2-2. David Silva, Munoz, Sangalli og Illarramendi skal alle være ute med skade til dette oppgjøret. I tillegg så er trioen Guridi, Zaldua og Merino usikre.

Gambler litt på U 96-rekkeren, men på 432-rekkeren går vi for HU i Valencia. Gjestene er svekket her.

12. Real Betis - Atletico Madrid
Real Betis er på 7. plass med sine 46 poeng, men de er på samme poengsum som Real Sociedad og Villarreal som begge ligger foran så en plass blant de fem beste er absolutt innen rekkevidde for Sevilla-klubben med ni runder igjen av La Liga. 3-1-1 på de siste fem og hjemme har de 8-2-4 å skilte med før møtet med serielederen. Det endte 1-2 her sist sesong, mens Atletico Madrid vant 2-0 hjemme i Madrid i det omvendte møtet mellom lagene tidligere inneværende sesong. Martin og Camarasa mangler fortsatt, mens Ruiz må sone her. Duoen Iglesias og Guradado er begge usikre.

Atletico Madrid hadde en periode en solid luke på Barcelona og Real Madrid på toppen av tabellen i Spania, men etter 2-2-1 på de siste fem og 0-1 tapet i Sevilla 1. påskedag er nå avstanden krympet til ett poeng (Barcelona) og tre poeng (Real Madrid) før disse to gigantene møtes i El Classico lørdag kveld etter at dette er skrevet. De har 9-3-2 borte og vant 2-1 her forrige sesong. Sentrale fravær ettersom trioen Suarez, Llorente og Kondogbia alle er ute med karantene, mens både Dembele og Vitolo er usikre.

Vi må gamble litt også i kamp tolv og satser på at problemene fortsetter for et redusert Atletico-lag. Prøver derfor en frekk H i jakten på fine penger søndag.

Sportspills 96-rekker:
1. West Ham - Leicester HUB

2. Tottenham - Manchester United UB

3. Sheffield United - Arsenal B

4. Juventus - Genoa H

5. Sampdoria - Napoli UB

6. Hellas Verona - Lazio UB

7. Roma - Bologna H

8. Fiorentina - Atalanta B

9. Schalke - Augsburg UB

10. Köln - Mainz UB

11. Valencia - Real Sociedad U

12. Real Betis - Atletico Madrid H


Sportspills 432-rekker:
1. West Ham - Leicester HUB

2. Tottenham - Manchester United HUB

3. Sheffield United - Arsenal B

4. Juventus - Genoa H

5. Sampdoria - Napoli UB

6. Hellas Verona - Lazio UB

7. Roma - Bologna H

8. Fiorentina - Atalanta B

9. Schalke - Augsburg UB

10. Köln - Mainz HUB

11. Valencia - Real Sociedad HU

12. Real Betis - Atletico Madrid H