(Nettavisen)

Søndagens tippekupong byr på tre kamper fra Premier League, fem kamper fra italiensk Serie A, tre kamper fra La Liga og avsluttes med toppkampen Monaco - Lyon fra Ligue 1. Bonuspotten er på ca 900 000 kr. Innleveringsfristen er kl 14.55.

Onsdag er det ca 229 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

1. Newcastle - Arsenal
Med åtte poeng på de fire siste seriekampene (2-2-0) er Newcastle kommet opp i 36 poeng og har ni poeng ned til Fulham under streken, når begge har fem kamper igjen å spille. Utlignet fem minutter på overtid borte mot Liverpool sist helg, det var ikke veldig fortjent, men dog. Ubeseiret på de fem siste hjemmekampene (2-3-0) og sterk 3-2 seier mot West Ham i forrige hjemmekamp. Joe Willock på lån fra Arsenal, får ikke spille dagens kamp. Isaac Hayden, Jamaal Lascelles og Ryan Fraser er skadet.

Arsenal er hektet av i Premier League og har trolig fullt fokus mot torsdagens returkamp hjemme mot Villarreal i Europa League. Tapte 1-2 i bortekampen og har således et bra utgangspunkt foran hjemmereturen. Helt nede på 10. plass i Premier League og står med svake 1-2-2 på de fem siste seriekampene. Alexandre Lacazette og Kieran Tierney er usikre, mens David Luiz er friskmeldt. Så gjenstår det å se hvordan Mikel Arteta prioriterer dagens kamp med tanke på den mye viktigere hjemmekampen mot Villarreal torsdag.

Arsenal har vunnet på St. James Park de to foregående sesongene. Søndag tror vi klart mest på hjemmeseier. H.

2. Manchester United - Liverpool
Søndagens store godbit fra England. Manchester United snudde 1-2 til en overbevisende 6-2 seier hjemme mot Roma i torsdagens første semifinale i Europa League og har dermed et strålende utgangspunkt foran hjemmereturen torsdag. Er ubeseiret på de 13 siste seriekampene og står med 5-1-0 på de seks siste. Ingen nye skader eller karantener for Ole Gunnar Solskjær. Anthony Martial og Phil Jones er som tidligere eneste fravær.

Liverpool med oppsiktsvekkende svake 1-2-6 på sine ti siste hjemmekamper i Premier League og forrige lørdags hjemmekamp mot Newcastle var således symptomatisk. Tidlig foran med 1-0 og hadde godt med sjanser til å utøke ledelsen, men endte opp med utligning seks minutter på overtid. Fem serierunde før slutt ligger Liverpool på 6. plass med sju poeng opp til Chelsea på 4. plass (en kamp mer spilt). Midtstopper Nat Phillips er ute for tredje kamp på rad, det betyr nok at Fabinho og Ozan Kabak danner midtstopperpar.

Det står 10-4-1 på de 15 siste møtene mellom lagene på Old Trafford alle turneringer medregnet. Det har endt uavgjort i Premier League tre av de fire siste sesongene. Ikke lett å argumentere for Liverpool-seier med slik statistikk å forholde seg til, men likevel er det farlig å avskrive Liverpool. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Tottenham - Sheffield United
Ryan Mason fikk en fin start som midlertidig Tottenham-manager med 2-1 seier hjemme mot Southampton onsdag for halvannen uke siden. Men var stort sett sjanseløse mot Manchester City i forrige søndags semifinale i FA-cupen på Wembley, som City vant 1-0. Ligger på 7. plass med 53 poeng og er ikke helt avhengt i kampen om 4. plassen med tanke på at det er åtte poeng opp til Chelsea (en kamp mer spilt). Ikke bedre enn 8-3-5 hjemme på Tottenham Hotspur Stadium. Ben Davies er eneste fravær for Tottenham.

Allerede nedrykksklare Sheffield United med en sjelden seier da det ble 1-0 hjemme mot et svært ineffektivt Brighton forrige søndag. Borte er 14 av lagets 16 kamper tapt og kun fire poeng tatt. Sander Berge er endelig friskmeldt og klar til å gjøre comeback i kveld.

Tottenham blir blant søndagskupongens største favoritter og vinner normalt denne veldig greit. H.

4. Sassuolo - Atalanta
De fem neste kampene er alle hentet fra italiensk Serie A. Her gjenstår det fem serierunder.

Etter en downperiode i mars, har Sassuolo kommet seg tilbake på vinnersporet. Tok sin fjerde strake seier da det ble 1-0 hjemme mot Sampdoria sist lørdag og tre dager før, snudde Sassuolo 0-1 til 2-1 seier borte mot Milan. Ligger på en flott 8. plass med 52 poeng, men har for langt opp til Europacup-plassene. Ikke bedre enn 6-7-3 på hjemmebane. Caputo er fortsatt ute med skade.

Atalanta på en strålende 2. plass med 68 poeng, men likevel ikke mer enn to poeng ned til Milan på 5. plass, så ikke i nærheten av å ha sikret topp fire. Kan glede seg over helt skadefritt mannskap. Solide 9-5-2 på bortebane.

0-3, 0-3, 2-6 og 1-4 i de fire siste tilsvarende. Formsterke Atalanta sees med gode vinnersjanser også denne gang. B.

5. Napoli - Cagliari
Bunnsolide 7-2-1 på de ti siste seriekampene for Napoli som har avansert til 3. plass. Står med 66 poeng, det er samme poengsum som Juventus på 4. plass og Milan på 5. plass. Overbevisende 5-2 seier hjemme mot Lazio nest sist og fulgte opp med en sterk 2-0 seier borte mot nedrykkstruede Torino mandg kveld. Kostas Manolas er tilbake etter karantene.

Tre seire på rad for Cagliari som dermed har kommet seg over nedrykksstreken. Men det er kun målforskjellen som holder laget foran Benevento som ligger tredje sist. Svært moderate 3-4-9 på bortebane. Razvan Marin soner karantene, ellers ser det ikke så verst ut med mannskapet.

Etter tre strake Napoli-seire, vant faktisk Cagliari 1-0 i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Napoli må være en sterk favoritt i dag. H.

6. Bologna - Fiorentina
Bortesvake Bologna (3-4-10) tapte hele 0-5 mot Atalanta forrige helg, men klarer seg mye bedre hjemme i Bologna (7-4-5). Står med totalt 38 poeng og ligger på 12. plass, det er sju poeng ned til Benevento under streken når det gjenstår fem serierunder. Jerdy Schouten ble utvist mot Atalanta og soner følgelig karantene søndag.

Fiorentina ligger mer utsatt til på 14. plass med 34 poeng og har kun tre poeng ned til Benevento under streken. Sterkt uansett med 1-1 hjemme mot Juventus sist helg og 2-1 seier borte mot Verona nest sist. Borja Valero og Kokorin mangler.

Det står faktisk 0-2-2 på de fire siste tilsvarende. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Udinese - Juventus
Udinese med viktig 4-2-seier borte mot Benevento søndag og kan dermed forberede seg på Serie A-spill også neste sesong. Oppe på 39 poeng og har åtte poeng ned til Benevento under streken. Men har ikke bedre enn 5-3-8 hjemme i Udine.

Juventus fortsetter å rote bort poeng og måtte nøye seg med 1-1 borte mot Fiorentina sist helg. Ligger på 4. plass med 66 poeng, Milan på 5.plass har samme poengsum. Ergo er topp fire-plassen langt fra sikker. Manager Andrea Pirlo kan uansett glede seg over tilnærmet skadefritt mannskap. Juve har faktisk ikke bedre enn 6-7-3 på bortebane denne sesongen.

Udinese vant faktisk 2-1 i tilsvarende kamp forrige sesong, men et presset Juventus trenger tre poeng søndag og får naturlig nok tipset. UB.

8. Sampdoria - Roma
Litt ustabile takter av Sampdoria den siste tiden, men de ligger uansett trygt plassert på 9. plass med 42 poeng. De fire siste har gitt hjemmetap mot formsterke Napoli og bortetap mot formsterke Sassuolo, men mellom disse er det blitt 3-1 seier hjemme mot Verona og 1-0 seier borte mot Crotone.

Roma med svake 3-2-5 på sine ti siste seriekamper og er hektet av i kampen om Europa. Nede på 7. plass med 55 poeng og røk også 2-6 borte mot Manchester United i første semifinale i Europa League torsdag kveld. Svake 5-3-8 på bortebane i Serie A. Har i tillegg en god del skader å hanskes med.

1-2-1 på de fire siste tilsvarende i Genova. Sampdoria skal stå som favoritt nå. H.

9. Villarreal - Getafe
De tre neste kampene på søndagskupongen er alle hentet fra La Liga. Her gjenstår det fem serierunder.

Villarreal med 2-1 seier hjemme mot Arsenal i første semifinale hjemme torsdag kveld og returkampen på Emirates går førstkommende torsdag. Ligger på 7. plass med 49 poeng og har fire poeng opp til Real Sociedad på 5. plassen som gir Europa League. Har vist nedadgående form i det siste og tapt tre av sine fire siste seriekamper. Manu Trigueros ble utvist mot Barcelona sist helg og soner karantene.

Getafe med en særdeles viktig 2-0 seier borte mot Huesca sist søndag og er dermed oppe på 34 poeng på sin 15. plass. Det er kun fire poeng ned til Elche under streken. Totalt svake 3-4-9 på bortebane, men kan glede seg over få skader i troppen.

1-0 og 1-2 i de to siste tilsvarende. Villarreal har en kanonviktig bortekamp mot Arsenal til uken og Getafe trenger flere poeng. Vi værer en overraskelse i denne. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

10. Granada - Cadiz
Granada endte på en meget flott 7. plass forrige sesong og kvalifiserte seg med det til Europa League. Tok seg helt til kvartfinalen, men måtte gi tapt for Manchester United der. Ligger på en flott 8.plass etter å snudd 0-1 til 2-1 seier borte mot Barcelona onsdag. Fortjent var det ikke, men effektive Granada vant lell. Meget solide 9-3-4 på hjemmebane denne sesongen.

Cadiz på 13. plass med 37 poeng og har sju poeng ned til Elche under streken når det gjenstår sju serierunder. Brukbare 2-2-2 på de seks siste seriekampene og anstendige 5-5-6 på bortebane. Alfonso Espino soner karantene, mens Jens Jonsson er tilbake etter karantene.

Hjemmesterke Granada må finne seg i et klart favorittstempel i denne. Vi nøyer oss med HU.

11. Valencia - Barcelona
Det var ventet at Valencia kunne få en tøff sesong, ettersom laget solgte flere av nøkkelspillerne sine før sesongen. Fem serierunder før slutt ligger laget på 14. plass med 36 poeng og har dermed ikke mer enn seks poeng ned til Elche under streken. Har vært svake borte, men er ubeseiret i sine åtte siste hjemmekamper (4-4-0).

Barcelona innledet sesongen med fire tap på de ti første seriekampene, og stod med formidable 18-3-1 på de 22 siste seriekampene før onsdagens hengekamp hjemme mot Granada. Tok oppskriftsmessig ledelsen 1-0 i den kampen, men endte opp med et sensasjonelt 1-2 tap. Dermed er det fem poeng opp til serieleder Atletico Madrid og tre poeng opp til serietoer Real Madrid, men de to har spilt en kamp mer. Innbyrdes oppgjør teller i La Liga så til tross for bedre målforskjell enn Real Madrid er Barcelona bak på tabellen. Philippe Coutinho og Ansu Fati er ute med langtidsskader, ellers ingen nye skader eller karantener for Barcelona.

Det står faktisk 1-2-0 på de tre siste tilsvarende i Valencia. UB.

12. Monaco - Lyon
Med formidable 15-3-1 på de 19 siste seriekampene, har Monaco for alvor meldt seg på i gullkampen i Ligue 1. Ligger på 3. plass med 71 poeng og opp til serieleder Lille er det fem poeng, mens det er fire poeng opp til PSG på 2. plass. Begge disse har spilt en kamp mer. 1-0 seieren borte mot Angers sist søndag var Monacos femte seier på rad, og de er uten baklengsmål på sine seks siste seriekamper. Gelson Martins og Aleksandr Golovin er begge uaktuelle etter å ha testet positivt for corona, mens Stevan Jovetic er skadet.

Lyon med 2-0 ledelse hjemme mot serieleder Lille i søndagens toppkamp, men endte opp med å tape kampen 2-3. Er nok ute av gullkampen med det tapet. Det gjenstår fire serierunder og det er seks poeng opp til Lille for Lyon som ligger på 4. plass. Kun ett bortetap hittil (9-7-1).

Formsterke Monaco sees med best vinnersjanser. HU.

96-rekker:
1. Newcastle - Arsenal H

2. Manchester United - Liverpool HU

3. Tottenham - Sheffield United H

4. Sassuolo - Atalanta B

5. Napoli - Cagliari H

6. Bologna - Fiorentina U

7. Udinese - Juventus UB

8. Sampdoria - Roma H

9. Villarreal - Getafe HUB

10. Granada - Cadiz HU

11. Valencia - Barcelona UB

12. Monaco - Lyon HU

432-rekker:
1. Newcastle - Arsenal H

2. Manchester United - Liverpool HUB

3. Tottenham - Sheffield United H

4. Sassuolo - Atalanta B

5. Napoli - Cagliari H

6. Bologna - Fiorentina HUB

7. Udinese - Juventus UB

8. Sampdoria - Roma H

9. Villarreal - Getafe HUB

10. Granada - Cadiz HU

11. Valencia - Barcelona UB

12. Monaco - Lyon HU