(Nettavisen)

World Cup Utfor Kitzbühel Østerrike

Søndag 23. januar - Rennstart kl 13.30

Live odds etter rennstart

Søndagens renn vises på NRK1

Oddsen på konkurransene kommer fortløpende og det spiller du på her

For fartsløperne er Kitzbühel årets siste rennhelg før det braker løs med vinter-OL i Beijing, og for en generalprøve det blir.

-Når du står ved start, kikker ut, og løypa går rett ned som et stup. Og langt der nede i dalen ser du sykehuset som lyser opp. Da kjenner man dødsangsten. Den som ikke er redd da, er en fare for seg selv. Da er man ikke modig, men idiot...

Dette sier Lasse Kjus om løypen som har skapt legender, men også lagt karrierer i grus.

Aleksander Aamodt Kilde tok en overlegen seier fredag. Søndag får du 2,60 i vinnerodds på at han vinner igjen. Klikk på denne lenken for å sette et vinnerspill på Aamodt Kilde

Die Streif – utforløypa i Kitzbühel – er idrettens tøffeste test.

Mausefalle, Steilhang, Alte Schneise, Seidlalmsprung, Lärchenschuss, Hausbergkanten og Zielschuss er alle kjente punkter i denne brutale løypen som ble åpnet i 1937.

Løypen ligger i fjellet som heter Hahnenkamm, og starten er på 1665 meter over havet. Den totale lengden er 3312 meter og når de suser i mål er de 805 meter over havet. Dette gir et vertikalt drop på 860 meter.

Løyperekorden ble satt i 1997 av Fritz Strobl fra Østerrike, på tiden er 1,51,58. Dette gir en gjennomsnittsfart på 106,9 km/t.

Her finner du potten i Vikinglotto. Spillefrist onsdag kl 18

Det første verdenscuprennet gikk her i 1967 og ble vunnet av franske Jean-Claude Killy. Så kom Franz Klammer fra Østerrike og vant tre ganger på rad fra 1975-77 før han igjen vant i 1984.

Den største utforløperen i Kitzbühels historie er Didier Cuche fra Sveits. Han vant fem ganger(1998, 2008, 2010,2011 og 2012), og siste gangen var han 37 år. Erfaring og rutine er garantert en stor fordel i denne traseen.

Norge har hatt blandet suksess i Die Streif. Atle Skårdal har en seier fra 1990, Lasse Kjus vant to ganger(1999 og 2004), og Kjetil Jansrud vant her i 2015 - med fredagens seier er også Kilde med i det gode selskap.

Felles for alle er at ingen av seirene har kommet i selve klassikeren på lørdag(som nå er flyttet til søndag på grunn av været).

Det er nok Kilde interessert i å rette opp i.

Favorittene

Aleksander Aamodt Kilde hadde en god helg i Wengen sist med andreplass i super G og seier i fredagens utforrenn. Lørdagens syvendeplass i utfor må nok settes på kontoen for slitasje etter to tøffe dager, og med fredagens overbevisende seier i det første rennet i Kitzbühel viste Kilde at han er mannen å slå.

Vi tror han feier alle av banen på søndag og vinner igjen.

Aleksander Aamodt Kilde tok en overlegen seier fredag. Søndag får du 2,60 i vinnerodds på at han vinner igjen. Klikk på denne lenken for å sette et vinnerspill på Aamodt Kilde

Beat Feuz dro mellomfornøyd fra Wengen etter en andre og en tredjeplass. Han vant begge rennene i Kitzbühel i fjor, og har rutine og erfaring i bøttevis. I tillegg er han motivert for sesongens første seier. Noen småfeil på fredag gjorde at Feuz endte på åttendeplass. Topp tre på Feuz er fortsatt et godt spill.

Det er nok vanskelig å få større selvtillit enn det Marco Odermatt har for øyeblikket. Han vinner storslalåm og super G, og i de to utforrennene i Wengen sist helg ble han nummer to og fire. Han kjører kattemykt på ski og er teknisk overlegen. Han viste med femteplassen på fredag at pallen er klart innenfor rekkevidde.

Matthias Mayer ble nummer fem og seks i Wengen. Han er på gang og liker seg i Kitzbühel. Seier i 2020 ble fulgt opp med en andre og en tredjeplass i fjor. Han hadde tredjeplassen langt ned i lomma på fredag, men måtte se at franske Gliezendanner snek seg foran fra startnummer 43.

Til slutt har vi tøffingen fra Italia, Dominik Paris. Han vant i Kitzbühel i 2017 og 2019, og har flere pallplasser i tillegg. Han er også rutinert og vet hvor mye gass han må gi i Die Streif. Både vinner og topp tre er gode spill på Paris.

Oddsen på konkurransene kommer fortløpende og det spill du på her