Joda, Sigrid holdt seiersfart i Blodslitet

Anne Margrethe Hausken Nordberg (t.v.), Sigrid Alexandersen og Andrine Benjaminsen tok de tre første plassene.

Anne Margrethe Hausken Nordberg (t.v.), Sigrid Alexandersen og Andrine Benjaminsen tok de tre første plassene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

På forhånd lurte vi på om Engelsviken-jenta Sigrid Alexandersen ville klare å følge de best til mål i Blodslitet. Hun løp fra alle!

DEL

Jublende, men skikkelig sliten, sjanglet hun over mål etter 2.04.33 timer i Onsøy-terrenget. Tre sekunder bak fulgte forhåndsfavoritt og veteran, Anne Margrethe Hausken Nordberg fra Nydalen SK.

Andrine Benjaminsen, Lillomarka, ble nummer tre, vel tre minutter bak.

Sigrid Alexandersen på vei mot seier i Blodslitet.

Sigrid Alexandersen på vei mot seier i Blodslitet.

Startlistens største favoritt, svenske Tove Alexandersson, ikke kom til start. Hun var ikke restituert etter noen stygge skrubbsår, pluss 3,5 timer og 2.500 meter stigning i ekstremløpet Limone Extreme Skytrace sist helg. Et løp hun vant klart.

Kjempefornøyd

- Klart jeg er kjempefornøyd. Både over seieren og løpsformen. Jeg var litt bakpå etter en dårlig andrerunde, der det ble noen bommer. Men på langrunden kom Bjørn Ekeberg, og dro meg med på farten opp til teten, forklarte Sigrid.

Mot slutten ble det Hausken Nordberg og Sigrid det sto mellom.

- Jeg presset skikkelig, og det ble en liten luke til Anne Margrethe, som jeg følte hun slet med å tette. Samtidig slet jeg med å skjønne hvor jeg skulle ta av jordekanten inn mot siste post. Tittet meg flere ganger over skulderen, og så lenge hun lå bak visste jeg at jeg hadde et lite overtak, fortalte hun.

Engelsviken-jenta, som studerer i Trondheim og løper for NTNUI, har hatt en knallsterk høst.

Marie vant klart

- Jeg brukte våren og sommeren til å trene veldig bra. Det har jeg fått igjen for. Klart det motiverer til full satsing foran neste sesong. Jeg har fått bekreftet at om jeg holder meg frisk, og går rent O-messig i løypa, ja så er jeg med der fremme, sa hun fornøyd.

Marie Olaussen løp stort sett alene i teten løpet gjennom.

Marie Olaussen løp stort sett alene i teten løpet gjennom.

I D 19-20 Elite, ble det ikke uventet en klar seier til Fredrikstads Marie Olaussen. I en litt "tynn klasse" manglet 2-3 av de vanligvis hardeste konkurrentene. Etter over to timer i skogen var Marie i mål hele 10 minutter foran nummer to, Askers Tilla Farnes Hansen, mens Stockholm-klubben Ravinens Rebecca Waldenfjord tok tredjeplass.

- Det gikk greit, men jeg bommet stygt på den første runden, og var vel på fjerdeplass, halvminuttet bak da. Men andrerunden og langrunden til slutt gikk greit, fortalte Marie.

Lundanes sprakk

I herrenes seniorklasse var verdensmester Olav Lundanes storfavoritt. Han gikk hardt ut, tok teten direkte, og ledet etter de tre korte rundene. Men ute på langrunden til slutt ble ledelsen spist opp.

Inn til mål ble det spurtoppgjør mellom den svenske landslagsløperen Emil Svensk, Store Tuna og Nydalens Anders Nordberg, mens Lundanes sprakk som en ballong, og brøt løpet.

Anders Nordberg (t.v.), Emil Svensk og Ralp Street tok de tre pallplassene i herreklassen.

Anders Nordberg (t.v.), Emil Svensk og Ralp Street tok de tre pallplassene i herreklassen.

Svensk avgjorde som ventet mot slutten, mens Nydalens Ralp Street tok tredjeplassen, og Fredrikstads Hans Petter Mathisen løp inn til en gledelig fjerdeplass.

- Emil la seg i rygg og hadde full kontroll på meg da halvannen kilometer gjensto. Han var nok sliten, og i hans situasjon hadde jeg gjort det samme. Alle vet at Nordberg ikke er noen spurter, og taper ni av ti spurtoppgjør, smilte en like blid Nordberg.

Svensks vinnertid ble 2.32.40 timer.

Fredrikstads Hans Petter Mathisen løp inn til en sterk fjerdeplass i herreklassen.

Fredrikstads Hans Petter Mathisen løp inn til en sterk fjerdeplass i herreklassen. Foto:

I H 19-20 ble det seier til Trollhättans Elias Backlund Ekvall. FSKs Herman Ryen Martinsen stilte til start, men valgte å gi seg. Han har slitt med et kne lenge, og i tillegg slo magen seg vrang.

Artikkeltags