Rønnild har nemlig fått tildelt delpris i «Get Rookie of the Year», skriver Hamar Arbeiderblad.

Årets unge nykommer

Det er fire spillere som nomineres i løpet av sesongen, og vinneren blir kåret under finalespillet. Prisen hedrer årets unge nykommer i Get-ligaen.

Fredrikstad-gutten er glad for å få tildelt delprisen, ifølge avisen.

– Det er morsomt. Det er egentlig bare en bonus. Det er morsomt at man blir lagt merke til og blir nominert, sier Martin Rønnild som er tidligere Stjernen-spiller.

– Jeg synes det har gått bra. Jeg prøver bare å jobbe på, jobbe hardest. Det flyter på bra nå, og det er deilig. Det føles bra nå, forklarer Rønnild iverfor avisen.

Etter årene i Stjernen spilte han tre år med juniorhockey i Brynäs. Så tok han turen til Hamar og Storhamar i fjor sommer.

– Jeg synes jeg har lært mye, jeg har fått inn forståelsen på forskjellen på senior- og juniorhockey, og jeg føler jeg lærer noe hver dag, forteller han til Hamar Arbeiderblad.

Spås en lys fremtid

Juryen består av Roy Johansen og Petter Salsten (Norges Ishockeyforbund), Håkan Södergren (Norsk Topphockey AS), Bjørn Erevik (TV 2) og Øyvind Husby (Get).

Om Martin Rønnild sier juryen dette:

Storhamar-spilleren Martin Rønnild er opprinnelig fra Fredrikstad, hvor han spilte ungdomshockey i Stjernen. Her utmerket han seg tidlig som en god skøyteløper med sterke offensiv egenskaper.

Han flyttet deretter til Brynäs i Sverige hvor han gikk på klubbens ishockeygymnas i 3 sesonger. Under denne perioden representerte han Norge på både U18- og U20-landslaget.

Rønnild er en moderne ishockeyspiller med stor kapasitet og meget godt utviklet fysikk. Han kombinerer dette med god teknikk, høy fart og en enorm vilje. Han har imponert i både Get-ligaen og Champions Hockey League denne sesongen.

Med ytterligere erfaring fra kamper på høyt nivå internasjonalt nivå vil Rønnild være moden for enda større oppgaver i fremtiden.