Tradisjonen tro fikk både små og store turnere vise seg frem for venner og familie med juleshow, og det ble vist frem akrobatikk og gode show hos alle de lokale turnforeningene.

«Verdensrekord»

Hos Nedre Glomma Turn så var det godt oppmøte av tilskuere, og de fikk også se et spektakulært verdensrekordforsøk fra 16 år gamle Anders Holt Iversen, som skulle prøve å hoppe over 16 personer. Med imponerende spenst ble også verdensrekordforsøket vellykket.

– Vi tenkte vi måtte lage litt show, jeg har gjort det på trening, men da med litt færre folk. Heldigvis gikk det bra, selv om det nok skal sies at den verdensrekorden som er oppført nok ble gjort på et litt annet underlag, legger Holt Iversen til.

– Var du nervøs for å mislykkes, og lande på magen til noen av dem som lå der?

– Nei, jeg var ganske trygg på at jeg skulle klare det, men selvfølgelig var det jo litt sommerfugler, svarer 16-åringen med et smil.

16-åringens spektakulære forsøk inspirerte tydelig også andre. I sine pauser øvet Martin Andersen (7) og Mathias Andersen (11).

– Det morsomste med turn er triks, sa guttene klart ifra, og Matthias la til at «triple backflip» på trampoline foreløpig er hans kuleste triks.

Turnglede på Borge

Borge Turnforening hadde sin avslutning på Sagabakken skole.

– Vi har en tradisjonell juleoppvisning, hvor vi har 160–170 turnere i aksjon, alt fra de helt minste på 2–3 år til seniorer, fortalte Kirsten Semb.

Blant de unge turnerne var det også mye glede.

– Vi skal danse og vise alt vi har lært oss på treningene, vi gleder oss kjempemasse, sa åtte av jentene rett før forestillingen.