Stjernens nye tsjekker på plass

Jan Snopek blir her flankert av Mats Stene (til venstre) og Agnar Stene fra Stene Stål Gjenvinning.

Jan Snopek blir her flankert av Mats Stene (til venstre) og Agnar Stene fra Stene Stål Gjenvinning. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Etter en 16 timer lang biltur er den tsjekkiske veteranen Jan Snopek (36) klar for å hjelpe Stjernen opp av sumpa.

DEL

Hvis alle papirer går i orden debuterer Stjernens nye back i kveldens lokaloppgjør mot Sparta i Amfi'n.

Håper på bred støtte

Stjernen hadde i utgangspunktet ikke midler til å hente spilleren, men fikk ekstern hjelp av Stene Stål Gjenvinning.
– Stjernen har over tid vist at de er ansvarsbevisste med tanke på sin økonomi. De henter ikke som andre klubber spillere  før de har penger. Derfor håper jeg at resten av byens næringsliv skjønner at de tenker langsiktig og har en plan frem til drømmehallen er på plass, sier Agnar Stene i Stene Stål Gjenvinning.

Snopek har en lang karrière å se tilbake på. Så tidlig som i 1995 ble han draftet av Edmonton Oilers og spilte senere i OHL-ligaen for Oshawa Generals. Etter flere år i tsjekkisk, svensk og finsk toppserie, endte han i høst opp i Beibarys Atıraw’n i Kasakhstan.

– Jeg tok kontakt med en norsk venn (Ole Christian Tangen Andersen) fra tidligere i karrieren. Noen dager senere var Stjernen på banen og nå ser jeg virkelig frem til å spille for dem. Gjerne mot Sparta, sier han til Fredriksstad Blad.

Kjørte 1.350 kilometer

Mandag tok han fly fra Kasakhstan til Tsjekkia, før han i går satte seg i bilen for å kjøre de 1.350 kilometerne til Plankebyen. I går ettermiddag fikk Snopek  hilst på sine nye lagkamerater, samt fikk et kort økt med juniorlaget.


– Det er deilig å være tilbake i en garderobe, hvor det er mulig å gjøre seg forstått. I  Kasakhstan var vi fire tsjekkere og ble på en måte et lag i laget, sier nykommeren som har fått drakt nummer 2.

Han vet at Stjernen ikke har sanket all verdens med poeng.

-  Men alle lag får en downperiode i løpet av en lang sesong. Dette vil snu, sier tsjekkeren som beskriver seg som en typisk lagspiller.
-  Jeg er en spiller som gir alt for laget og kan garantere at jeg skal gi 100 prosent i hver match, sier 36-åringen. Trener Magnus Sundquist er fornøyd med sin siste tilvekst.

-  Vi har jobbet iherdig i to døgn for å få alle papirer på plass. Forhåpentligvis lykkes vi, sier Sundquist som samtidig retter en stor takk til Stene Stål Gjennvinning.

- Uten dem hadde ikke dette vært mulig, slår han fast.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags