Gå til sidens hovedinnhold

– Sjokkert over straffen

Artikkelen er over 7 år gammel

Henrik Haukeland går trolig glipp av torsdagens kamp mot Frisk Asker etter at han pådro seg matchstraff i en U20-kamp i helgen.

Burvokteren fikk bare i underkant av én periode på isen da Stjernens U20-lag tapte 6–3 mot Vålerenga på Jordal i helgen. Mot slutten av 1. periode pådro 18-åringen seg en matchstraff, noe som automatisk betyr én kamps karantene.

– En helt komisk situasjon. Jeg ble sjokkert da dommeren dømte matchstraff, sier Haukeland.

Video: - De blir skuffet hvis de ikke blir kjørt hardt:

 

– Jeg slo ikke

Episoden oppsto da en Vålerenga-spiller falt over Haukeland mot slutten av 1. periode. Stjernen-målvakten hevder han bare forsøkte å dytte bort motstanderen, men dommeren oppfattet det som et slag.

– Jeg følte at spilleren låste armen og kneet mitt, så jeg forsøkte å dytte ham bort med spakhansken. Dommeren oppfattet det tydeligvis som et slag, men det var ikke det jeg gjorde, sier Haukeland.

Les også: Bittet tap mot VIF

– Bittert

18-åringen er bitter for at torsdagens seriekamp mot Frisk Asker etter all sannsynlighet ryker.

– Fryktelig surt. Jeg hadde selvfølgelig tatt straffen min om den hadde vært fortjent, men her føler jeg at matchstraff er altfor strengt. To minutter for roughing hadde vært greit, sier Haukeland.

Stjernen-målvakten har hatt en god utvikling denne sesongen etter en tøff start. Nå håper han at klubben anker straffen.

– Ja, jeg mener jo at jeg har fått en helt feil straff, så jeg synes at vi bør klage. Ellers får jeg bare ta straffen og bli ferdig med det, sier han.

Stjernen-leder Trond Magnussen hadde ikke fått kamprapporten fra forbundet mandag ettermiddag.

– Vi får se hva som står i rapporten, og bestemme oss for om vi skal sende inn en klage, sier Magnussen.

Les også: Stjernen har snudd skuta

Kommentarer til denne saken