Før siste runde i gruppespillet er Oilers bare ett poeng bak lederlaget i sin gruppe, og med for fullt i kampen om plass i åttedelsfinalen. Bern er motstander også i den siste kampen, da i Stavanger.

Stavanger ble satt under press i første periode i Bern, der hjemmelaget presset på og skapte flere store sjanser. Storspill av Ruben Smith i målet gjorde at kampen var målløs til første pause.

I midtperioden hevet Stavanger seg og skapte mange sjanser til å ta ledelsen. Likevel holdt begge keeperne nullen, og det fortsatte de med til siste periode var mer enn halvspilt.

Etter 53.04 var det Stavanger som omsider sprakk nullen, og det skjedde i ett av lagets overtallsspill. Christian Dahl-Andersen sendte i vei et skudd som keeper Buhrer ikke nådde med snapphansken, og pucken forsvant inn i krysset.

Hjemmelaget måtte ha seier for å henge med i kampen om avansement og presset desperat for utligning, men Smith og hans forsvarere holdt unna. 29 sekunder før slutt punkterte Dan Kissel spenningen med scoring i tomt bur framspilt av Tommy Kristiansen.

Tidligere tirsdag vant Tappara fra Tammerfors 2-1 borte mot tsjekkiske Ocelari Trinec, som dermed har bare ett poengs ledelse på Tappara og Stavanger før siste runde om to uker.

De 11 gruppevinnerne og fem beste toerne får spille åttedelsfinale i turneringen.

Stavanger møter Stjernen i en seriekamp i DNB Arena i Stavanger torsdag klokken 18.00.  (©NTB)