Gå til sidens hovedinnhold

Haukeland klar for to nye år

Artikkelen er over 8 år gammel

Det unge keepertalentet, Henrik Haukeland (18), har signert en to-års-kontrakt med Stjernen.

– Når jeg fikk høre klubbens planer for de neste to årene, og at de ville ha en to-års-kontrakt med meg, så var det klart jeg ville bli i Stjernen, sier Henrik Haukeland i en pressemelding fra Stjernen Hockey.

God debut

Haukeland spilte to kamper for Stjernens A-lag forrige sesong, han debuterte borte mot Frisk Asker da Pål Grotnes måtte kaste inn håndkleet. Og etter at han gjorde en kjempekamp i debuten, så fikk han også tillitt i den påfølgende kampen mot Storhamar i Hamar OL-amfi. Den kampen endte med braktap for Stjernens del, og Haukeland ble byttet ut etter 2.periode.

– Jeg er ambisiøs og vet hva som kreves. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å bli en førstekeeper i Get-ligaen så raskt som mulig. Og gjør jeg det godt, så vet jeg at sjansen kommer. Jeg er ung, men jeg kommer ikke til å vente av den grunn, jeg vil vise direkte at jeg kan stå i Get-ligaen allerede nå, men jeg er også ydmyk overfor oppgaven, sier Haukeland videre.

Les også: Henrik (18) drømmer om mer enn å stoppe pucker i Stjernehallen

Store ambisjoner

Haukeland spilte i den svenske klubben Björklöven fra 2010 til 2012, før han returnerte til moderklubben Stjernen.

Les også: Stjernen har signert ny svenske

– Henrik viste sist sesong, etter at han kom tilbake fra svensk hockey, at han hadde et talent og ambisjon. Derfor er det godt både for klubben og Henrik at vi har klart å tilknytte oss han for de neste to sesongene, forklarer Stjernen-trener, Magnus Sundquist.

Les også: Slik er spillerkabalen i Stjernen

– Han har både viljen, «attityden» og den mentale styrken som kreves for på sikt å ta en fast plass i Get-ligaen. Med en plan som er lenger enn en sesong, så har Henrik nå alle muligheter til å utvilke seg i ro fremover, og få god trening med to økter hver dag. Med god trening og tålmodighet kommer sjansen til å både spille for Stjernen og som U20-landslagets keeper i VM i Sverige i desember, avslutter Sundquist.

Les også: Han er den første brikken i puslespillet

Kommentarer til denne saken