VG-ekspert slakter Stjernen

Øystein Jarsbo har liten tro på Stjernen.

Øystein Jarsbo har liten tro på Stjernen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hockeyekspert Øystein Jarsbo oppfordrer Stavanger Oilers til å behandle Stjernen pent i kveldens kamp.

DEL

Følg Stavanger Oilers - Stjernen live her fra 18:00.

VGs hockeyekspert Øystein Jarlsbo er nådeløs i sin omtale av Stjernen i dagens innlegg i Hockeybloggen på VG Nett.

– Stavanger Oilers bør av hensyn til produktet norsk ishockey behandle gjesten Stjernen med omtanke under sesongens første hjemmefest i DNB Arena, åpner Jarlsbo blogginnlegget med.

LES OGSÅ: Vil unngå ny ydmykelse

– Som å tro på julenissen

Han peker spesielt til Stjernens to unge keepere, og mener det er uheldig at de ikke har en mer erfaren målvakt å støtte seg på.

– Det er som å tro på julenissen å forvente at to så unge keepere, to så ubeskrevne blad, skal kunne stå i mot trykket bak et dårlig forsvar, både bokstavelig talt og mentalt. Det er dårlig gjort mot dem, mener Jarlsbo.

Han mener steget er stort fra juniornivå til Eliteserien, landslagskeeper eller ei.

– Uansett hvor mye talent de to har, vil ikke selvtillitten være robust nok. Det er en klisjé å si, men for en hockeykeeper er det mentale 90%, og mister man selvtillitten går man raskt fra kjempebra til dårlig, forklarer han, og legger til:

– Den som reddet Stjernen i fjor var jo ofte Pål Grotnes, som nærmest sto på hodet i mål, og var årsaken til at Stjernen kom fra det med noen poeng.

Frykter slagside

Hockeyeksperten gir Stjernen all ære for å bruke årets sponsorpenger på å styrke det administrative, og satsingen på unge spillere, men stiller spørsmålstegn ved hvor lenge dette prinsippet kan opprethholdes sportslig.

– Hvor mange ganger kan Stjernen tape tosifret før optimismen knyttet til (Trond) Magnussens «Nye Stjernen» får en slagside? spør han i bloggen.

– Det er kjempebra at Stjernen ruster opp det administrative og satser på unggutter, men det vil ikke gi dem mye oppmerksomhet på kortsikt. Ingen vil komme for å se laget sitt tape 10-0 i hver kamp, mener han.

LES OGSÅ: – Vi visste starten kom til å bli tøff

Langsiktig tenkning

– Men er det så farlig? spør Jarlsbo.

– Jeg tenkte det samme om Manglerud/Star. Hadde det ikke vært like greit for Stjernen å være klare på at de neste ti årene så satser de på å gi unge istid, heller enn å hente inn middelmålige seniorer?

Hockeyeksperten mener en løsning for Stjernen kan være å tilby unge hockeytalenter best mulig treningsforhold frme til de er 20, for så å la dem gå dit de ønsker.

– På den måten kan Stjernen bygge seg opp et rykte og et renomè om å være den klubben i Norge som produserer flest spillere på toppnivå, foreslår han.

– Da kanskje de om ti år vil sitte igjen med et A-lag bygd opp av 18-og 19-åringer som faktisk kan hevde seg i Eliteserien, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags