Ekaas ferdig i Stjernen: - Hockeygleden har forsvunnet litt

GIR SEG: Jostein Ekaas fortsetter ikke i Stjernen.

GIR SEG: Jostein Ekaas fortsetter ikke i Stjernen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jostein Ekaas (21) velger studier fremfor å fortsette hockey-satsingen i Stjernen. - Det har vært to tunge sesonger og jeg føler gleden ved hockey har forsvunnet litt, sier Ekaas.

DEL

Det var tirsdag morgen at Stjernen meddelte at Ekaas ikke blir med klubben videre.

– Etter flere gode samtaler med Jostein Ekaas velger nå Jostein studier fremfor videre spill i Stjernen. Takk for innsatsen Jostein, skriver Stjernen på Twitter.

– Da var min tid i Stjernen over. Tusen takk for alt jeg har opplevd fra hockeyskolen til A-laget. Det har vært en fantastisk reise, skriver Ekaas selv på Twitter.

Overfor Fredriksstad Blad uttdyper Ekaas hvorfor han nå takker nei til Stjernen.

- Dette har ingenting med økonomi eller noe slikt å gjøre. Jeg har hatt gode samtaler med Rune (Gulliksen, sportssjef), og Leif (Strömberg, klubbens nye trener). Det har heller med at jeg ønsker å studere og da er det ikke så lett å kombinere det med topphockey i Fredrikstad.

- Er du rett og slett lei hockey?

- Jeg trenger å få tilbake hockeygleden. Jeg legger ikke skjul på at det har vært tungt å motivere seg de siste sesongene.

- Hva er årsaken til det?

- Jeg har kanskje savnet å få enda flere tilbakemeldinger. Samme om jeg har spilt bra eller dårlig har det vært spill i 3. rekka. De få gangene jeg har blitt flyttet opp har det nærmest vært som en nødløsning, og ofte har man blitt kastet inn i det dagen før. Jeg har følt at jeg ikke har fått ut mitt fulle potensial og da har det heller ikke vært så gøy som det burde. Jeg vil utvikle meg videre og da har jeg savnet litt tilbakemeldinger, sier Ekaas som har vært i tenkeboksen i flere uker.

Stort talent

21-åringen har vært et av de største talentene i Stjernen de siste årene. Han har fått mye spilletid på A-laget, men har slitt med å etablere seg i en av de to øverste rekkene. Centeren var også kanskje den viktigste spilleren da Stjernen U20 ble Norgesmestere for to år siden.

- Klarte heller ikke den nye treneren Leif Strömberg å overtale deg til å ta en ny sesong?

- Det virker veldig positivt det klubben har på gang. Som sagt har samtalene med han og Rune (Gulliksen) vært veldig gode og fine, men nå har jeg vært i klubben på A-lagte i tre sesonger uten å få den helt store tilliten. Kanskje er er det greit med et miljøskifte.

- Så du legger ikke opp?

- Vi får se. Dersom det lar seg kombinere topphockey med studier uten at det blir for mye pendling er det godt mulig det blir mer hockey, sier Ekaas som totalt har spilt 115 kamper for Stjernens A-lag, scoret 12 mål og slått for 29 assist.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags