– Vi er ett. Publikum, spillerne og styret utfyller Stjernen Hockey

Fornøyd: Nykommeren Victor Backman er fornøyd etter tirsdagens seier mot sparta.

Fornøyd: Nykommeren Victor Backman er fornøyd etter tirsdagens seier mot sparta. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

For en drøy uke siden skrev svenske Victor Backman under på en ettårskontrakt med Stjernen Hockey. Tirsdag var han med på å avgjøre den andre treningskampen mot Sparta, som endte 3-4 etter straffeslag.

DEL

På litt over én uke og to treningskamper har Backman allerede skrevet seg på poenglista og vist tillit til trenerteamet, i tirsdagens kamp mot Sparta Warriors var han nemlig kaptein.

– Det er klart det er kult å få muligheten til å være kaptein. Samtidig forandrer det ikke meg som spillertype. Jeg tar rollen som kaptein, men lar ikke det gå ut over spillestilen min. Jeg er mer opptatt av hvordan vi presterer som lag, sier den jordnære svensken.

God kjemi

Han beskriver sesongens to første treningskampene som litt rotete, men har klare tanker om laget.

– Jeg føler at vi har god kjemi, og det virker som vi kan få til noe bra som lag denne sesongen. Jeg har kommet til en helt ny gruppe og må lære hvordan de håndterer ulike situasjoner på isen. Men jeg har troen på at dette kan blir bra, sier han.

Backman håper han kan ta mye ansvar i laget, både på og utenfor isen. Men han legger ikke skjul på at hockey er et lagspill.

– Vi er et lag, alle må ta ansvar. Jeg kommer i hvert fall til å gjøre mitt beste for å vinner kamper, og det vet jeg at de andre på laget kommer til å gjøre også.

Tatt godt hånd om

Backman er svært fornøyd med mottagelsen i klubben, både av styret og spillergruppa, som han føler han har blitt godt kjent med både som spillere og kompiser.

– Jeg har blitt behandlet svært bra etter jeg kom hit. Gutta i laget har inkludert meg, og jeg føler meg fort velkommen på alle stadier, sier han.

Svensken trives godt i Fredrikstad og sammenlikner byen med sin egen hjemby.

– Fredrikstad er en fin by. Den minner meg om dmitt eget hjemsted - Öckerö. Jeg kjenner meg faktisk allerede halvt hjemme, ler han.

Overrasket over interessen

Allerede på første istrening var det flere ivrige tilskuerer i Stjernehallen. Det overrasket Backman.

– Det var kult å se at det var så mange der på første istrening. Det lover godt inn mot seriestart, slår han fast.

Backman avslutter med et flott utspill om Stjernen som klubb.

– Vi er ett. Stjernen, publikum, spillerne og styret er det som utfyller oss som klubb. Vi må jobbe sammen. Viser folk at de har troen på oss, så kan vi forhåpentligvis gi noe tilbake også.

VIDEO: Se hele treningskampen i opptak her:

    Treningskamp i Sparta Amfi

    Send inn tekst og bilder «

    Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

    Artikkeltags