Tommy Johansen reddet Stjernen fra stortap i Sparta Amfi

REDDET NESTEN ALT: Hadde det ikke vært Stjernen-keeper Tommy Johansen, så hadde Stjernen tapt stort i Sparta Amfi lørdag.

REDDET NESTEN ALT: Hadde det ikke vært Stjernen-keeper Tommy Johansen, så hadde Stjernen tapt stort i Sparta Amfi lørdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

(Sparta - Stjernen 3-0) Stjernen kan takke keeper Tommy Johansen for at det ikke ble stortap borte mot Sparta lørdag.

DEL

Til tross for et sterkt Sparta-press sto det uavgjort etter 1. periode, mye takket være en god Tommy Johansen bakerst i Stjernen-buret.

Men i midtperioden kunne selv ikke Stjernen-keeperen stoppe mer. Først satte Christopher Henriksen inn 1–0 på en retur i kampens første Sparta-overtall. Deretter sørget Kalle Eklund for 2–0 til sarpingene. 

I 3. periode var Sparta herjet tidvis Sparta med Stjernen. De fikk enorme sjanser, men Tommy Johansen reddet gang på gang, selv de gangene Sparta kom to alene med keeperen. Offensivt hadde Stjernen dessverre lite å by på. Isteden var det Sparta som satte 3–0 i åpent bur ved Greg Wolfie.

Dermed endte kampen 3–0 til Sparta. Stjernen har dermed tapt sine to siste kamper.

– Hjelper lite

Etter kampen presterte den lokale juryen å ikke kåre Tommy Johansen, banens soleklart beste spiller til Stjernens beste. Den tittelen fikk Mikael Resberg Mikalsen, som kjapt drepte den diskusjonen etter kampen.

– Det var jeg ikke, det var keeperen vår, så Mikalsen kontant.

– Jeg føler jeg står bra, og det er alltid gøy, men det hjelper dessverre lite når vi ikke får noe ut av det, sier Johansen.

– Hva synes du om deres prestasjon?

– Jeg synes vi er litt tafatte. Vi spiller ikke ut situasjonene, lar dem få rom og komme på returer. Det er ikke bra nok, vi må opp igjen, vi vinner ikke mange kamper med å spille slik, erkjenner keeperen, som dog ikke fikk like mye skryt av egen sjef som lagkamerater.

– Han gjør en bra match, men det er også det han er ansatt for, sa Leif Strömberg.

Mistet tålmodigheten

Stjernen-treneren var ikke like misfornøyd med prestasjonen til eget lag som mange andre var, og tok også til motmæle i intervju med Fredriksstad Blad, da det ble sagt at det var klasseforskjell mellom lagene.

– Vi visste hvordan det skulle bli da vi kom hit, og var godt forberedt. I 1. periode takler vi det bra. I 2. periode går vi på en utvisning etter en feilpasning, da mister vi litt tålmodigheten og posisjonene våre. Likevel hadde vi satt oss i en posisjon til å kunne få noe ut av før 3. periode, og jeg synes vi gjør et ærlig forsøk, oppsummerer Strumpan, etter kampen hvor Stjernen tapte skuddstatistikken 41–20.

Et Stjernen-lag som også måtte klare seg uten fem sentrale spillere (Magnus Eikrem Haugen, Didrik Tollefsen, Karel Slavata, Anders Pedersen og Petter Røste Fossen). Treneren tviler på at noen av dem er tilbake før den viktige kampen mot Manglerud Star torsdag.

Kampfakta

Sparta - Stjernen 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Eliteserien

Sparta Amfi

Tilskuertall: 2 540

Mål:

1. periode: ingen

2. periode:

1-0 (04:54) Christopher Henriksen (A: Joachim Nermark)

2-0 (11:17) Kalle Eklund (A: Greg Wolfie, Patrick Bovim)

3. periode:

3-0 (19:52) Greg Wolfie

Utvisninger:

Sparta: 2x2 min

Stjernen: 4x2 min

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags