Fire strake tap – Stjernen er ute av sluttspillet

Artikkelen er over 2 år gammel

(Stjernen - Stavanger 2-5) Stjernen er ute av sluttspillet etter fire strake tap mot Stavanger Oilers.

DEL

Som de tre foregående kampene gjorde Stjernen igjen en god kamp, men bakover greide de ikke å holde unna for et tungt og godt Stavanger-lag.

Pangstart

Stjernen skjøt ut av startblokkene i 1. periode. Etter de første 20 minuttene sto det 14–3 i skuddstatistikken til Stjernen.

Tross en rekke store sjanser var det kun Dan Nygård som greide å finne nettet. Nygård la en puck på mål fra hjørnet av blå, det så helt ufarlig ut, men på en merkverdig måte greide pucken å lure seg inn via Andreas Heier.

Stavanger snudde

Det var tydelig at Oilers var ute etter å heve seg i midtperioden, Stjernen sto lenge godt imot. Men åtte minutter ut i perioden fikk Stavanger som mange ganger tidligere i sluttspillet dominere foran Stjernens mål. En retur fra Tommy Johansen ble tatt hånd om av Mats Larsen Mostue som satte inn utligningen.

Dermed så det ut til å stå 1–1 foran den siste perioden, før det smalt kun ni sekunder. Tommy Kristiansen sørget for nok en kalddusj og en psykologisk viktig scoring for Stavanger, som dermed kunne gå inn i 3. periode i ledelsen.

I 3. periode gikk Stjernen offensivt til verks og viste tendenser, men åtte minutter ut i perioden ble de litt for ivrige. Joakim Hjelm bommet da han prøvde å stoppe en Stavanger-kontring i midtsonen, dermed fikk Markus Søberg fri vei til mål, og satte 3–1.

Få minutter senere sørget Stavangers eminente poengkonge, Marc van Guilder, inn 4–1 mellom bena på Tommy Johansen, og kampen var dermed nærmest kjørt. Selv om Phillip Rondahl reduserte til 4–2 takket være en kjempetabbe fra Oilers-keeper Henrik Holm.

Stjernen satte inn et lite press, men med to mål å ta igjen ble det for sent, og Tommy Kristiansen sørget for 5–2 i åpen kasse.

Kampfakta

Stjernen - Stavanger Oilers 2-5 (1-0, 0-2, 1-2)

NM-sluttspill, kvartfinale nummer 4, 0-4 i kamper

Stjernehallen

Tilskuertall: 815

Mål:

1. periode:

1-0 (16:00) Andreas Heier (A: Dan Nygård, Markus Karlsson)

2. periode:

1-1 (08:19) Mats Larsen Mostue (A: Markus Søberg)
1-2 (19:51) Tommy Kristiansen (A: Daniel Bøen Rokseth, Josh Soares)

3. periode:

1-3 (08:15) Markus Søberg (A: Henrik Medhus)
1-4 (11:15) Marc van Guilder
2-4 (15:29) Phillip Rondahl (A: Joakim Hjelm, Jesper Nipe)
2-5 (18:47) Tommy Kristiansen

Utvisninger:

Stjernen: 3x2 min + 1x2+2 min

Stavanger: 2x2 min + 2x2+2 min

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags