Gå til sidens hovedinnhold

Disse idrettsklubbene skal lage idrettsfest i marka

Artikkelen er over 3 år gammel

Stjernen Hockey og en rekke andre av byens idrettsklubber inviterer til aktiviteter i Fredrikstad-marka søndag. – En perfekt oppladning til sportssøndagen vi har vente, mener Dag Solheim og Sverre Jarild.

Duoen er to av primus motorene bak markadagen 2017 – en dag Stjernen Hockey er hovedarrangør av.

– Selve ideen til dette kom i kjølvannet av Winter Classic, der vi fikk til et flott samarbeid med en rekke andre idrettslag og organisasjoner. Vi bestemte oss derfor for å se om det var muligheter for å gjøre noe mer – og da spesielt rettet inn mot barn og barnefamilier. Resultatet har blitt markadagen 2017, sier Sverre Jarild.

Kajakkpadling på 3. dam

Med seg på laget, førstkommende søndag, har ishockeyklubben fått ni andre av byens idrettslag.

Fredrikstad Ballklubb, Fredrikstad Skiklubb, FIF, Rolvsøy IF, Gressvik BMX, Gresvik IF stisyklister, Fredrikstad Kajakklubb, Fredrikstad Skytterlag, Torp IF, Stjernen Ung vil alle være representert.

– Aktivitetene vil i hovedsak foregå rundt 2. og 3. dam i tillegg til Skihytta og Skytterhuset, sier Dag Solheim som blant annet kan lokke med kajakkpadling på 3. dam, stisykling, skyting på elektronisk skive på Skytterhuset og hinderløype i regi av FIF.

– Det er også åpning av Skihytta denne dagen og skiklubben har derfor lagt opp en løype med poster opp dit. I tillegg blir det stolpejakt, og massevis andre morsomme aktiviteter, fortsetter Solheim som oppfordrer publikum til å ta med sykkelen.

Solheim håper gratisarrangementet kan bli en årlig happening.

– Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle. Byens idrettslag får vist seg frem, samtidig som at dette er en fin måte for folk å bli kjent med den flotte marka vi har å by på, sier Solheim som også legger til at det også vil bli salg av mat og drikke.

Supersøndag

Det er i det hele tatt en solid sportssøndag Fredrikstad-publikummet har i vente.

Klokken 16.00 tar FBK imot Byåsen på hjemmebane. Klokken 17.00 er det duket for Stjernen-Kongsvinger, mens FFK tar turen til Gjemselund hvor Kongsvinger venter på bortebane. Avspark her er klokken 18.00.

Kommentarer til denne saken