Gå til sidens hovedinnhold

Vil løpe om SM-medalje

Artikkelen er over 7 år gammel

Etter en skadeskutt oppkjøring til sesongen tok svenske Josephine Ambjörnsson seieren hjem i årets første løp.

Det er første gang jeg er med i Fredrikstadløpet, men det var virkelig et fint løp, sier svenske Josephine Ambjörnsson.

Se stort bildegalleri fra løpet her


Hun løp i mål på tiden 1.21.36, ni minutter og 15 sekunder etter vinneren på herresiden Mads Johansen.

– Løypa var fin og det var egentlig perfekt vær. Det ble opphold og temperaturen var fin. Eneste negative var det litt harde underlaget periodevis, men alt i alt var dette et flott løp å være med på, sier hun videre.

4.46 bak persen

Ambjörnsson var plaget med sykdom og skader i vinter og fikk ikke den oppkjøringen på sesongen som hun hadde håpet. Og tiden hennes i Fredrikstadløpet var et stykke bak hennes personlige rekord.

– Jeg har en personlig rekord på 1.16.50, så i dag var ikke på langt nær like bra. Men selv om jeg ikke er fornøyd med tiden, så er jeg fornøyd med seier, sier hun og legger til:

– Det var godt å se at kroppen fungerte etter sykdommen og skaden i vinter. Nå er det bare å trene på videre og komme tilbake til toppformen.

Hadde EM-planer

Hun hadde egentlig som mål å kvalifisere seg til EM i halvmaraton, men tror ikke det kommer til å bli noe av etter den trøblete sesongoppkjøringen.

– Nå har jeg som mål å ta medalje i det Svenske Mesterskapet i Stockholm. Også får jeg se om det holder til gull, avslutter hun.

Hele 189 av de 192 løperne som startet, fullførte halvmaratonen. 34 fullførte trekilometeren, mens 165 var med på femkilometeren.

Ny trasé

Mads Johansen fra IK Tjalve løp i mål på tide 1.12.22, 20 sekunder raskere enn vinneren i fjorårets løp.

På grunn av gravearbeid i Fredrikstad sentrum, ble Fredrikstadløpet for første gang arrangert på Østsiden ved Kongstenhallen.

Eiolf Røed ble beste løper fra Fredrikstad IF, han løp i mål på tiden 1.18.59.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.