Dagfinn Enerly (41) hevder at han er et julemenneske og at han i så måte ikke ligger på latsiden.

– Jeg har allerede kjøpt inn to ribber. Det blir 14 rundt bordet på julaften. Da er det alltid god stemning, hvor du lever gjennom barna. Å se dem pakke opp sine gaver gjør noe med deg, sier han.

LES OGSÅ: – Når du er nær ved å miste den du er nærmest, er det godt å ha verdier i bunnen som gjør at kjærligheten bare vokser.

– Langt unna FFK nå

Den 9. desember fylte Dagfinn 41 år.

– Hvilke refleksjoner gjør du deg rundt det å bli eldre?

– Jeg har egentlig ikke merket noen stor forskjell. Men har innsett at jo eldre jeg blir, jo lengre unna er jeg en plass på FFKs A-lag, sier Dagfinn til Fredriksstad Blad.

Den tidligere FFK-profilen har fått med seg at hans gamle lagkamerat Simen Brenne (32) er aktuell for et comeback hos rødbuksene.

– Hva vil Simen bety dersom det går i orden?

– På et lag med mange unggutter, vil Simens rutine bety enormt. Brenne har fortsatt mange år foran seg, og FFK vil dra stor nytte av hans løpskapasitet, vurderer Enerly.

FBTV: Kjærligheten blomstrer for Mona og Dagfinn

 

Engasjert i FBK

Mer overraskende er det nok at den gamle fotballstjernen nå også engasjerer seg for Fredrikstad Ballklubb. Gjennom sitt vennskap til Ulf Berg så har Dagfinn gjort en lokal innsats for at klubbens klescontainere, som gir penger i FBK-kassa, settes opp i hans nærmiljø.

– Faktisk er det plassert en FBK-container hos Thorvaldsens Joker-butikk 50 meter fra huset mitt på Larkollen.

Å kunne gi til andre på denne måten er fantastisk

I løpet av året har FBK samlet inn 100 tonn klær. Firmaet Renotec i Svelvik resirkulerer klærne og sender de videre til de som trenger det mest.

– Å kunne gi til andre på denne måten er fantastisk, samtidig som Ballklubben tjener på sin dugnadsjobb, sier Dagfinn.

Nylig ble Dagfinn overrumplet av landslagets og Larviks stjerne Karoline Dyhre Breivang under NISO-gallaen.

– Du får oversende en «takk for hjelpen», sa hun og tenkte på FBKs seier over Byåsen, sier Dagfinn og forteller at håndballjentenes pågående VM-sluttspill er en viktig oppkjøring i julestriden.

– Selv tvillingene har blitt opplært til at dette er en tradisjon. Både Amanda og Mia Christine er benket foran tv-skjermen når Norge spiller.

– Mia Christine er forresten oppkalt etter de gamle stjernene Mia Hundvin og Kristine Duvholt.

Dagfinn forteller åpenhjertig at han stadig gjør fysiske fremskritt.

– Jeg vet jeg ikke kan ønske meg nye armer og ben til jul, men det viktigste er at de jeg har fungerer bedre for hver dag, sier han. Handikaputøveren Thomas Jacobsen fra Fredrikstad er til stor inspirasjon.

 


– Han har blitt lam to ganger, men kjører på for fullt ned skiløypa. Alt er mulig ...