Turnfest på Activ Center

I farta: Mia Hærum (16) imponerte stort og vant seniorklassen sammenlagt under Alpha Factor Trophy i helgen. Foto: Kent Inge Olsen.

I farta: Mia Hærum (16) imponerte stort og vant seniorklassen sammenlagt under Alpha Factor Trophy i helgen. Foto: Kent Inge Olsen.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Lørdag og søndag var turnere fra hele Skandinavia samlet i Fredrikstad.

DEL

I helgen ble det arrangert Aplha Factor Trophy på Activ Center for andre året på rad. Nedre Glomma Turnforening står bak arrangementet, og over 100 turnere fra Norge, Sverige og Danmark var på plass og konkurrerte. Marianne Aarum er en av de som har stått i spissen for prosjektet, og med stor drahjelp fra Nedre Glomma Turnforening har drømmen blitt en realitet. Konkurranseleder Birgit Vallestrand kan fortelle om et høyt nivå, og sier også at hun er veldig fornøyd med deltakelsen.

- Dette er en internasjonal konkurranse, så det er et veldig bra nivå på utøverene her. I tillegg er det hyggelig at så mange har tatt turen, og røper samtidig at nordmennene er i mindretall på hjemmebane.

- Det er et flertall av svensker her i helgen, men vi ønsker de hjertelig velommen, sier hun.

SE STORT BILDEGALLERI

Lokale vinnere

En som kunne være fornøyd etter helgen var Mia Hærum (16). Hærum representerer Nedre Glomma Turnforening, og vant alle sine klasser - nemlig hopp, skranke, bom og frittstående. Med det vant hun også seniorklassen sammenlagt, og tok gull på hjemmebane. Etter søndagens triumf kunne hun fortelle at hun er tilfreds med seieren, men at hun vil fortsette å jobbe videre. Hun ønsker nemlig å bli enda bedre i fremtiden.
- Jeg er veldig fornøyd med å vinne gull, men det er alltid muligheter for å forbedre seg, forteller hun beskjedent.

Også i juniorklassen tok Nedre Glomma Turnforening gull sammenlagt. Martine Magnussen (13) sørget for dagens andre sammenlagtseier, og var naturlivis fornøyd etter å ha kommet på førsteplass.

- Det gikk fint i dag, og jeg er glad for å vinne, sier hun.

- I tillegg er jo dette en internasjonal konkurranse, og det er ekstra morsomt, avslutter hun.

- Veldig kult

Tre jenter som koste seg under helgens arrangement var Kaja Westberg (13), Kristina Standal (12), og Elise Krogstad (13). Alle jentene deltok i fjor også, og skryter av årets stevne.

- Det er veldig artig, og vi har hatt det kjempemorsomt denne helgen. Dessuten har det faktisk gått enda bedre i år enn i fjor, noe som viser at vi har forbedret oss, forteller jentene.

Jentene røper samtidig at de skal delta neste år også, og at de allerede gleder seg.

- Vi ser frem til neste års konkurranse. Det blir jo nesten som en årlig tradisjon, mener de.

SE FLERE BILDER HER

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken