Stjernetråkken er rittet som «tråkker» i gang sesongen for syklistene på østlandet, og det tradisjonsrike rittet ble i år arrangert for 34. gang.

På toppen av vikanebakken var det spurtkonkurranse, og den spurten vant Arne Sæterbakken fra Ullevål sykkelklubb, og det med god margin. Han hadde mange meter ned til Martin Jarrett fra SK Rye som kom som nummer to opp «monsterbakken».

Se bildegalleri fra stevnet her.

Været var perfekt for syklistene, selv om det var surt i skyggepartiene. Med lite vind, så endte det med at de fleste syklet samlet mot mål. Men en liten utbrytergruppe på fire syklister knivet om den jeveste plasseringen. Per Eskeland fra Gjerstad Sykkel trakk det lengste strået i spurten i Veteranklassen og vant veteranklasse 30-39 på tiden 1.26.13.

I den åpne klassen som startet klokken 11, så var det Fredrikstad Sykkeklubb sin egen Håkon Renskoug som vant, med tiden 1.22.41. Det var 12 syklister som brøt ut av hovedfeltet og spurtet om seieren, da var Renskoug best – og han kunne kalle seg vinner av Stjernetråkken 2013.

I

Stjernetråkken

FORKLARER: Tommy Ødegård forklarer om løypeforholdene til syklistene
Eivind Pagander Tysnes, Sebastian Møklegård og Sverre Ingebrigsten.
FOTO: Christine Magelssen Bergby

 

Jonas og Filip Iversby Hvideberg (14) sier at det var deilig å endelig kunne delta i et ritt ute igjen.

– Det er dette rittet som starter sesongen, og selv om det var litt kaldt, så gjelder det bare å kle på seg, sier de tvillingene.

I skyggepartiene var det stedvis glatt, og tælen hadde laget hull og langsgående sprekker flere steder i løypa. Men det hindret ikke de ca 300 syklistene som hadde tatt turen til Hurrød barneskole, der det var start og mål.

– Der hvor det var størst sprekker var det godt markert, og vi måtte bare ta det litt pent der det var isete. Men en ting er sikkert, det var morsomt å komme i gang, avslutter de.

Alle resultatene fra Stjernetråkken kan ses på Fredrikstad Sykkelklubb sine sider.