Tony André Hansen tar spranget over til Borge

Populær: Henriette Brenna, Emma Brenna, Aleksandra Heier, Thea Emilie Mathisen og Alida Louise Sandvold synes det er flott at Tony André Hansen blir trener og rytter i Borge Rideklub. foto: are bye

Populær: Henriette Brenna, Emma Brenna, Aleksandra Heier, Thea Emilie Mathisen og Alida Louise Sandvold synes det er flott at Tony André Hansen blir trener og rytter i Borge Rideklub. foto: are bye

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jentene i Borge Rideklubb jublet da det ble kjent at klubbtrener Tony André Hansen melder permanent overgang også som rytter.

DEL

– En topprytter og trener som Tony vil bidra til å gjøre breddetilbudet for våre ryttere bedre. De får en å se opp til som de kan lære av, sier leder av Borge Rideklub Per Ivar Heier.
I lokalene til Fredriksborg Hestesportsenter ble Hansen presentert som nytt medlem av Borge Rideklub.
– Til nå har Tony bidratt på trenersiden, men med denne overgangen vil han også delta i konkurranser for Borge. Det synes vi selvfølgelig er veldig gøy, sier Heier.

Antidoping

Hansen selv synes det var en naturlig ting å gjøre.
– Det var et lett valg. Etter å ha vært trener i klubben her en stund er det naturlig for meg å bli medlem også som rytter. Her finnes det pådrivere som er opptatt av nytenkning, og jeg setter pris på å få dele av mine erfaringer.
Hansen ble kjent for hele Norge da han var med på OL-laget som tok bronse i Beijing i 2008. Da hesten hans senere testet positivt på en dopingprøve ble det et mediekjør av de sjeldne.
Fremdeles hevder Hansen sin uskyld, men kampen for medaljen, og eget rykte, ble tapt etter to års kamp.
– Jeg måtte til slutt godta at jeg ble dømt, og jeg har tatt straffen selv om jeg ikke har gjort noe ulovlig. Rettssikkerheten min i Hong Kong var lik null, sier Hansen.

– Gode holdninger

I ett år har han nå arbeidet tett med Antidoping Norge, og dette er en av årsakene til at Borge Rideklub svært gjerne ville ha ham med permanent.
– Tony er opptatt av gode holdninger og ren idrett. Det er vi også, sier Heier.
Rytteren utdyper selv dopingarbeidet på denne måten.
– Vi har med dyr å gjøre, og det er ikke en dårlig kultur når det kommer til doping i denne i idretten – men det er lite kunnskap. Hva er lov? Det er nulltoleranse, men en sårsalve eller en insektspray kan slå ut som doping, sier Hansen.

Fornøyde jenter

Han gjør et poeng av at han først og fremst skal heve ferdighetene til rytterne i klubben, og at han har ballast som kan komme mange til nytte.
– Jeg gleder meg til å fortsette arbeidet, sier han.
Jentene som var til stede under pressekonferansen kunne fortelle at de allerede har lært veldig mye av trener Hansen.
– Han er kjempeflink, og det er fint at han skal være her enda mer fremover, sa Fredrikstad-rytterne Henriette Brenna, Emma Brenna og Aleksandra Heier.
Tony a. Hansen
Født 23. februar 1979
Rytter/trener i Borge Rideklub
Ble landskjent for dopingsaken i OL i Beijing i 2008. Jobber nå med Antidoping Norge.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags