6–0 mot Lillehammer vekker oppsikt i Hockey-Norge.

Og måten seieren kom på vil automatisk gi troen tilbake på at det er mulig å karre seg til sluttspillet.

Stjernen ofret seg fra start, hvor de virkelig gikk ut med en fandenivoldsk innstilling. På forhånd varslet trenerteamet at feilene skulle minimeres, og denne gangen snakket de ikke for døve ører.

Mange skal hylles

Laget skal naturligvis hylles i sin helhet, men noen sto frem med ekstra hår på brystet.

Målvakten Henrik Haukland på 18 år har manglet tillit, men i går kveld sto jyplingen frem med fremragende keeperspill.

Ikke bare vartet unggutten opp med en rekke feberredninger da kampen i midtperioden sto og vippet. Gjentatte ganger brukte han også spaken som tryllestav, mens spillerne foran ofret seg for at han skulle få sin aller første smultring.

Delte æren

– Det her er litt uvirkelig for meg, men det er guttene rundt meg som skal ha en like stor del av æren for at jeg holdt nullen, sier Henrik Haukeland ydmykt.

– Hvordan skal du feire.
– Det blir vann og litt mat, men jeg frykter at jeg ikke får sovet særlig mye i natt, sier keeperhelten som i dag møter på jobb som elevassistent på Gudeberg Skole. 18-åringen medgir at det har vært tøft for ham å bli kastet til ulvene denne høsten. Fire kamper og fire tap har det blitt på ham. I kveld svarte han kritikerne.

– Jeg var revansjesugen, innrømmer han tydelig lettet.
– Det er godt å vise at også jeg kan stå gode kamper.

I drømmeland

Trener Magnus Sundquist røper at han onsdag kveld fikk en god følelse for å velge Haukland mellom stengene.

– Henrik har fått en tøff start, men vi vet alle at han er et stort talent. Utrolig artig er det likevel at han viser det foran vårt eget publikum, sier Sundquist som ikke hadde drømt om slike utklassingssifre.

– Vi hadde et spillermøte onsdag, hvor jeg sa det var på høy tid at vi begynte å krige til oss poeng. Denne seieren er likevel kortvarig glede, ettersom jeg fortsatt leser tabellen.

Herlig innstilling

18 åringen i mål leverte som sagt varene, men han var ikke alene.

Den 21 år eldre kapteinen Göran Hermansson (39) sendte etter 15 minutters spill Stjernen i ledelsen etter å ha kriget inn pucken. Målet kom i overtallsspill, og dette skulle vise seg å bli utslagsgivende. For da de røde fikk en ny mulighet til å spille power play i midtperioden, sa det på nytt pang bak gjestenes keeper, Gustav Thorell banket inn 2–0 nærmest fra droppepunktet.

Thorell tegnet seg til slutt for tre, mens Hermansson scoret to. Anders Pedersen scoret det siste.

Slik utviklet kampen seg. Se også Twitter-meldinger fra kampen.

Her kan du se FBTVs After Ice fra kampen

Se hvem som var på kamp.

Se hvem som så Stjernen-Lillehammer