Rekordmange løp maraton

Rekordmange deltok, men det ble ingen rekordtider i den trettende Fredrikstad-utgaven av den klassiske distansen. Av de 118 påmeldte møtte 107 til start. Av disse fullførte 101. Som betyr ny deltakerrekord for løpet som startet med 18 løpere i 2001. Her ser vi Kristian Qvenild, som vant klassen M45-49 og kom på andreplass totalt med tiden 02:54:51.

Rekordmange deltok, men det ble ingen rekordtider i den trettende Fredrikstad-utgaven av den klassiske distansen. Av de 118 påmeldte møtte 107 til start. Av disse fullførte 101. Som betyr ny deltakerrekord for løpet som startet med 18 løpere i 2001. Her ser vi Kristian Qvenild, som vant klassen M45-49 og kom på andreplass totalt med tiden 02:54:51. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Fredrikstad Maraton markerer slutten på løpssesongen i Fredrikstad. Rekordmange deltok, men det ble ingen rekordtider i den trettende Fredrikstad-utgaven av den klassiske distansen.

DEL

Av de 118 påmeldte møtte 107 til start. Av disse fullførte 101. Som betyr ny deltakerrekord for løpet som startet med 18 løpere i 2001.

SE STORT BILDEGALLERI FRA FREDRIKSTAD MARATON HER

Det var ikke mange tilskuere som hadde tatt turen for å heie. Men det var upåklagelig stemning blant de fremmøtte rundt klubbhuset til FIF.

SE KOMPLETTE REULTATLISTER HER (ekstern lenke)

Det var utøvere i alle aldre og på alle nivåer. Her bør nok svenske Lennart Skoog (M65-69) nevnes spesielt. Fredrikstad Maraton ble hans maraton nummer 856!

Løpet fulgte også i år den samme traséen som tidligere. Den består av tre runder på 14 km hver. Starten er satt 195 meter før FIF-huset, slik at løpet blir eksakt 42,195 meter totalt.

Det løpes Fra FIF-huset i Åsebråtveien i retning sentrum, før løypa snur ned mot Rolvsøyveien. Herfra løpes det på gang- og sykkelveien forbi Øsfoldhallen. Vender oppover Hatteveien ved Rema 1000, forbi Rolvsøyhallen og følger deretter grusveiene forbi Borredalsvannet, 3. og 2. Bjørndalsdam, før man er tilbake ved FIF-huset igjen.

Vinneren av herreklassen ble Torstein Bjerland (M30-39) med tiden 2:50:26 Raskest av damene var Silje Christoffersen (K17-29) med tiden 3:19:28

Raskest fra Fredrikstad var Kim Olsen med tiden 3:14:16. Raskeste Fredrikstad-kvinne ble Kristin Josefsen med tiden 4:07:13

Vinneren av herreklassen, Torstein Bjerland, sa etter løpet av han syntes forholdene var gode.

- Vi slapp regnet, temperaturen var omtrent ideel for et såpass langt løp som en maraton tross alt er. Jeg kom for å vinne - og vant, så jeg er selvfølgelig veldig godt fornøyd med det.

Arrangementsansvarlig Ulf Reffsgård står i spissen for de rundt 25 frivillige som kreves for å gjennomføre arrangementet.

- Her i FIF har vi valgt å holde den fulle maratonen i et løp for seg selv.
Årsaken er at vi som de færreste andre kan tilby dusj og badstu til alle løperne. Og vi har samling med ertesuppe, vørterøl, kaffe og kaker etter at folk har kommet seg i mål. Maraton er en spesial-distanse, så vi vil stelle litt ekstra med utøverne etter en slik bragd.

SE STORT BILDEGALLERI FRA FREDRIKSTAD MARATON HER
 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags