Oj, sand - volleyballfest på Fisketorvet

Stian Opsahl ønsker velkommen når norgeseliten i sandvolleyball kommer til Fisketorvet i helgen.

Stian Opsahl ønsker velkommen når norgeseliten i sandvolleyball kommer til Fisketorvet i helgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Denne helgen lover Stian Opsahl (26) at det vil bli et yrende folkeliv, når eliten innen beachvolleyball inntar Fisketorvet i sentrum.

DEL

Torsdag startet riggingen av anlegget, hvor nesten 100 kubikk med sand fra Mysen ble lesset utover torvet.

- Jeg er veldig stolt av at vi har fått et slikt arrangement til Fredrikstad. Sandvolleyball er virkelig i skuddet, så på sikt håper vi at dette blir et permanent arrangement i byen, sier Opsahl oppstemt.

Fredag går startskuddet for sandvolleyballfestivalen, hvor det blir skole for barn og ungdom på Fisketorvet og på Gudeberg. I tillegg skal det spilles en lokalturnering på ettermiddagen.

Les også: Julie (19) drømmer om proffkarriere

Lørdag og søndag gjør Norgeseliten sitt inntog.
- Volleyballforbundet ser et stort potensial i Fredrikstad som arrangørsted. Derfor håper jeg at Fredrikstad kommune i fremtiden vil bidra til at vi kan få avviklet enda større arrangement her, sier Opsahl. De ønsket i utgangspunktet å hente verdenseliten til Plankebyen, men fikk avslag fra kommunen om økonomisk støtte.

Les også: Åpner sandvolleybane ved Kongstenbadet

- Det kommer 150 deltagere hit, og det vil bli fullt trøkk. Det vil bli spilt kamper fra klokken 10 på lørdag, ,mens finalene blir avviklet klokken 14 på søndag. Da hadde det vært utrolig artig om ordfører Nygård tok seg en tur, slik at han fikk oppleve det jeg tror vil bli en skikkelig folkefest, sier Opsahl. Gresvik-gutten er selv profesjonell spiller og har denne sommeren blant annet konkurrert i Rio de Janeiro og Los Angeles.

Les også: Fredrikstad-gutt drømmer om spill i Norge

- Likevel er det en stor drøm at vi i Fredrikstad får arrangere et Norgescupstevne. Ettersom NM er nært forestående, så kommer alle de beste hit til byen for å delta. Det er stort, gjentar Opsahl.
 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken