Høye er normalt sett orienteringsløper og har en imponerende merittliste med kart og kompass.
Søndag kom han ut av skogen og inn i gatene under Oslo maraton. Der vant han en overbevisende seier til enorm jubel fra kameratgjengen i Slevik IL som heiet ham frem til gull i sitt første maratonløp.

Les også: Fra golf til maraton

New York neste?

– Jeg fikk rett og slett et kick da jeg løp over Rådhusplassen, sa orienteringsløperen fra Fredrikstad etter målgang.
Han tok teten ved rundt 28 kilometer.

– Gjorde det så vondt som du hadde blitt advart med på forhånd?
– Jeg visste det skulle gjøre vondt og jeg visste at den siste mila ville bli forferdelig vond. Begge deler stemte på en prikk!, bekreftet Høye overfor friidrett.no. Høye har tidligere vunnet klassikeren «Tiomila» to ganger, med Kristiansand. Han bor og studerer for tiden i sørlandsbyen, men er altså Fredrikstadgutt.

– Når bestemte du deg for denne starten i Oslo maraton?

– Jeg begynte å tenke på dette i april, mai. Og jeg synes det gikk greit, både å løpe på asfalt og uten kart og kompass. Kanskje jeg skal prøve meg i New York neste år?, spurte Høye overfor samme kilde.

Masse energi

– Du får mye energi av å løpe Oslo maraton, og jeg er godt fornøyd med tiden min. Målet var å komme meg under to og en halv time, sa Andreas til friidrett.no etter løpet søndag.
Tiden han fikk registrert som vinnertid er 2.29.21. Det var nesten minuttet foran andremann.
Sølvet gikk til John Henry Strupstad fra Ren-Eng, med 2.30.25. Bronsen havnet hos Jens Kristian Berg fra arrangørklubben SK Vidar, på tiden 2.32.12. Over 2.000 deltagere stilte til start i helmaraton-løpet søndag. Til sammen har 15.000 vært med i helgens maraton-stevne i hovedstaden.

Les også: Fra golf til maraton