Gå til sidens hovedinnhold

Nå går det oppover

Artikkelen er over 9 år gammel

Her er Thomas Jacobsen på vei opp bakken på Tryvann – sju uker etter at han var utsatt for sin store smell nummer to under kjelkehockeylandskamp i Canada

– Det kan trygt kalles opptur da jeg klarte å kjøre denne, sier Jacobsen om turen i sitski på Tryvann torsdag i forrige uke.

Smell nummer to

Det er snart gått åtte uker etter at han ble utsatt for sitt livs andre store smell: Første gang, i 2008, var han innebandyspiller og mistet førligheten i bena etter en takling i kamp.

Andre gangen, i begynnelsen av desember i fjor, ble han taklet i en kjelkehockeylandskamp og mistet også førligheten på overkroppen.

– Bedring i hele overkroppen

Nå er overkroppen i ferd med å fungere igjen.
– Jeg merker bedring i hele overkroppen. Armfunksjonene er blitt bedre, stabiliteten er blitt bedre, magemusklene begynner å komme, men jeg mangler litt finmotorikk i fingerfunksjonene. Generelt mangler jeg også styrke for å orke å trene. Jeg trener ikke tre-fire timer i strekk nå, sier Jacobsen.

Jeg merker bedring i hele overkroppen

Fremgangen har ikke kommet helt av seg selv. De siste ukene har stort sett dagene startet med trening på Olympiatoppens senter, som ligger en kort kjøretur unna boligen hans på Røa i Oslo. Han ble utskrevet fra Ullevål sykehus 3. januar.
– Dagen der starter med en time trening. Eller trening og trening; det er vel like mye rehabilitering, sier Jacobsen – som roser oppfølgingen han har fått fra Olympiatoppen.

Tror VM ryker

Jacobsen føler seg hundre prosent trygg på at han kommer til å komme tilbake i samme form som han var før ulykke nummer to skjedde i desember.
Nøyaktig når han kommer dit, er litt mer usikkert. I mars er det VM i kjelkehockey på Hamar. Jacobsen har ingen stor tro på at han kan bli en del av troppen så raskt.

Jeg har ikke spilt kamp siden 1. desember. Da sklir man ikke bare rett inn i landslagstroppen


– Det er klart at om landslagstreneren vil og om kroppen vil, så hadde det vært fint. Men jeg tror det ryker. Dessuten; Jeg har ikke spilt kamp siden 1. desember. Da sklir man ikke bare rett inn i landslagstroppen, sier Jacobsen.


 

Kommentarer til denne saken