Én konkurranse – to helt forskjellige mål

TAR UTFORDRINGEN: Thomas Andresen og Jenny Kristin Lure stiller begge til start når Fredrikstads første kommersielle triatlon går av stabelen 17. august. FB skal følge duoen frem til starten.ALLE FOTO: MAGNUS NYGREN Syversen

TAR UTFORDRINGEN: Thomas Andresen og Jenny Kristin Lure stiller begge til start når Fredrikstads første kommersielle triatlon går av stabelen 17. august. FB skal følge duoen frem til starten.ALLE FOTO: MAGNUS NYGREN Syversen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Når sommeren går mot slutten stiller 250 deltagere i Fredrikstads første kommersielle triatlon. To av dem har et helt ulikt utgangspunkt.

DEL

Lørdag 17. august går startskuddet for Intersport Fredrikstad Triathlon 2013. Nylig møttes 30 av de påmeldte for første gang på Nylende stadion for en gjennomgang av løypa.

– Det blir bare en visuell gjennomgang av svømmingen. Det er litt for kaldt for å svømme enda, sier arrangør og initiativtager Knut Egeland.

Han er godt fornøyd med at 30 personer hadde møtt opp på Nylende, til tross øsende regnvær.

– Vi hadde maks uflaks med været. Det er meldt at det skal regne fire timer i løpet av hele helga, og det er selvfølgelig akkurat nå, sa han i det deltagerne la ut på en gjennomgang av den 18,4 km lange sykkelløypa.

FB skal frem mot triatlonen i august følge to deltagere, med hvert sitt utgangspunkt, og forrige lørdag fikk vi møte dem i sitt rette element.

550 timer i året

– Denne løypa virker helt topp. Svømmingen er litt forkortet, fra 750 m til 500 m. Det er bra, for det kommer til å gjøre at flere stiller, tror Thomas Andresen (41).

Andresen har vært aktiv hele livet, og selv om han både har jobb og familie trener han så mye som 550 timer i året. De siste 10–12 årene før han begynte med triatlon var det sykling som tok opp mesteparten av tiden hans. Å ta opp triatlon var en naturlig utvikling for ham.

– Du må trene på det du vil bli god i. Etter å ha syklet i lang tid ga triatlon meg nye utfordringer, også savnet jeg å løpe, forklarer han. Svømmingen var det verre med.

– Svømme kunne jeg ikke. Etter ti meter med crawl holdt jeg på å drukne. Så jeg måtte dra på camp i Holmestrand for å lære meg å svømme, forteller han lattermildt.

– Fysisk brakk

– Det blir veldig bra å få prøve seg i elementene. Dette er en herlig måte å være sammen andre mennesker ute i naturen på, sier trebarnsmoren Jenny Kristin Lure (45).

Lure beskriver seg selv som en «allrounder» som har prøvd seg på mye forskjellig innen idrett og fysisk aktivitet, men som aldri var noen typisk ballspiller, eller utpreget god i én sportsgren.

– Jeg har grepet Fredrikstad Triathlon som et mosjonistmål, etter å ha ligget fysisk brakk etter barnefødsler og fokus på jobb siden slutten av 20-årene, forteller hun.

Gjennom jobben som psykologispesialist ved Volvat Medisinske Senter i Fredrikstad vet hun mye om den totale helsegevinsten ved et aktivt fysisk liv. Hun gleder seg derfor til å begynne å sette sammen øvelser og trene systematisk igjen.

– Man må ta tak og tøre å kaste seg ut i det. Hvis en setter små realistiske mål, og har det gøy samtidig, blir trening et positivt innslag i livet. Det å mosjonere frem mot et triatlon kan være en slik mulighet, sier Lure, som oppfordrer alle andre til å delta.

Målrettede

Lure og Andresen har begge satt seg klare mål for sommerens triatlon.

– Det er helga etter NM, så jeg håper å være i god form. Målet må være å fullføre på under timen, sier Andresen.
– Jeg satser på å være blant de tre første, men å gå for å vinne, det har jeg ikke vinnerinstinktet til, sier han.

Lures mål er veldig annerledes, men like spesifikt.
– Jeg er en sliter, og jeg liker å utfordre meg selv. Så dette er først og fremst en konkurranse med meg selv, og målet blir å fullføre uten å måtte krabbe over målstreken, sier hun.

Arrangøren selv, Knut Egeland, ser frem til å endelig kunne arrangere sitt første kommersielle triatlon.

Ekte lidenskap

– Her skal det gå på kvalitet og service hele veien. Jeg kommer nok til å gjøre litt ekstra som folk ikke er vant til, sier Egeland til FB.
Samme dag som triatlonen vil det også være barneduatlon for barn i alderen 6–12 år.
– Det er viktig for meg at barn er i bevegelse og blir utsatt for idrettsarrangementer, sier han.

Egelands lidenskap for å arrangere idrettseventer var bakgrunnen for at han forlot i Gresvig, der han jobbet i åtte år i Intersport, for å starte firmaet Steg To.

Den lidenskapen er også bakgrunnen for at han fire sommere på rad har brukt tre dager på å rigge opp og ned triatlon i Fredrikstadmarka, for kameratgjengen.

– Jeg bare elsker å arrangere! sier han med et smil.
Fredrikstad triatlon går av stabelen 17. august.

 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags