Kan bli triatlon-mekka

Triathlon-general: Knut Egeland er drivkraften bak triathlon-planene på Kirkeøy. ?foto: trond thorvaldsen

Triathlon-general: Knut Egeland er drivkraften bak triathlon-planene på Kirkeøy. ?foto: trond thorvaldsen Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Dersom Knut Egeland og firmaet StegTo får det som de vil kan triatlons svar på Birken eller Grenserittet bli lagt til Hvaler.

DEL

– Vi er sikre på at triatlon med mulighet for kortere løyper vil avløse sykkel og løp som den nye store mosjonsidretten. Dette sier daglig leder Knut Egeland (34) i selskapet StegTo As.

– Vi ønsker, sammen med kommunen, at Hvaler skal være i forkant av denne utviklingen og utvikle et virkelig stort arrangement med nasjonal appell. Noe som kan sette distriktet og øykommunen på kartet.

Les også: – Dataangrep mot Grenserittets påmelding.

Skal gå på Kirkeøy

De har blinket ut Kirkeøy og Skjærhalden-området som arena for den første konkurransen som etter planen skal gjennomføres i 2014. Et arrangement som skal henvende seg både til eliten og mosjonistene.

– De godt trente får en OL-distanse som består av 1500 meter svømming, 40 km sykkel og 10 km løp. Mosjonistene kan bryne seg på sprint med 500 meter svømming, 20 km sykkel og 5 km løp.

– I tillegg ser vi for oss barn triatlon. Dette blir et familiearrangement.

Knut Egeland sier at store idrettsevents som Ekstremsportveka i Voss, Birken og Grenserittet er mye mer enn bare sport.

– Spinoff-effektene er store. Vi ser for oss en stor helgeopplevelse på Hvaler med kultur, mat og overnatting. Dette vil gi en vinn-vinn situasjon for næringslivet.
Hvaler kommune har tatt prosjektet imot med åpne armer og rådmann Torleif Gjellebæk karakteriserer det som meget interessant.

Flere berørte grunneiere er kontaktet og har uttrykt positiv interesse.

Les også: Måtte avlyse sykkelritt.

– Planleggingen er godt i gang, men mye gjenstår. Logistikkutfordringene er store og det er mye som skal på plass før startskuddet går. Men dersom vi lykkes så kan dette virkelig profilere Hvaler.

Egeland er opprinnelig fra Sandnes og kommer fra salgssjefjobb i Intersport-systemet. Han har bodd i Fredrikstad i 12 år og har nå sluttet jobben for å vie all tid til triatlon.
– Jeg tror at de som deltar i tradisjonelle mosjons og turrenn nå vil ha noe mer. I forhold til langløp og sykkel gir triatlon mer variasjon og dynamikk. Dessuten må du trene mer allsidig for å hevde deg.

Kortbane triatlon

– Det med en såkalt sprint , eller «kortbane» utgave, vil også appellere til mange. Har du en gang gjennomført en triathlon så får du verdens beste mestringsfølelse, sier han.

Steg To vil gjennomføre sitt første triatlonstevne på Nylende i år. Første Hvaler Triatlon vil etter planen gå på sommeren 2014 med maksimalt 400 deltagere. – Vi begynner i det små, men tar sikte på inntil 2000 deltagere etter hvert. Og vi vil gjøre dette til en stor publikumsfest.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags