– Jeg løp som en maskin

Innbitt: Roy Freddy Andersen var beste løper fra Fredrikstad. Her i fint driv oppover riksvei 109, den tøffeste etappen i løpet på grunn av motvind. Alle foto: Johnny Leo Johansen

Innbitt: Roy Freddy Andersen var beste løper fra Fredrikstad. Her i fint driv oppover riksvei 109, den tøffeste etappen i løpet på grunn av motvind. Alle foto: Johnny Leo Johansen

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Badet i en strålende høstsol gikk årets Fredrikstad Maraton av stabelen på lørdag. Førstemann fra Fredrikstad i mål var godt fornøyd med løpet.

DEL

På tiden 03:16:32 løp nemlig Roy Freddy Andersen i mål. Med det ble han den beste lokale utøveren.

Bedre enn i fjor

– Dette var veldig moro, sier en sliten Andersen etter målgangen.

I fjor forsøkte han å holde tritt med en annen Fredrikstad-utøver, Lasse Lieberknecht, men da sprakk han. I år fungerte det mye bedre, og Andersen endte først av de to.

– Jeg er veldig fornøyd med meg selv. Jeg klarte å holde en jevn fart istedenfor å gå ut for hardt, og løp som en maskin, forteller den tidligere journalisten som nå er prosjektleder for Litteraturhuset i Fredrikstad.

Se stort bildegalleri her

Løp mot seg selv

Han innrømmer at det er morsomt å komme inn som beste løper fra Fredrikstad, men det viktigste for ham var å få en god tid.

– Jeg prøvde å løpe i mitt tempo, men jeg visste at jeg kunne klare ned mot 3.15. Og det var jo der jeg endte opp, så det er bra, sier han.

Mossing vant løpet

95 utøvere stilte på startstreken, og først i mål var Henning Pedersen (40) fra Moss. Han løp inn på tiden 02:49:21.

– Resultatet var ikke så verst, smiler han beskjedent.

Det er ikke Fredrikstad Maraton som er det store løpet for Pedersen, som har løpt over 50 maraton. Allikevel trives han godt med å løpe i Fredrikstad-marka.

– Det er et veldig fint løp, så jeg pleier å bråbestemme meg for å delta her, forteller han.

Strålende vær

Og i år lå forholdene godt til rette for maratonløperne på lørdag.
– Det var helt perfekt, noe av det beste jeg har vært med på. Litt motvind gjorde det kanskje litt tungt, men det gjorde ikke noe inne i marka, sier Pedersen.

Løperne startet ved FIF-huset, og løp langs riksvei 109 mot Rolvsøy kirke. Der løp de inn i marka, langs Borredaldammen og tilbake til start. Denne runden tok de tre ganger.

Også Roy Freddy Andersen mente det var deilig å løpe i den kjølige høstsolen.
– Det var helt fantastiske forhold i dag. Utrolig bra, avslutter han.

Se fullstendig resultatliste fra maratonløpet her.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags