Fredrikstad-gutten har vunnet det meste man kan vinne i fullkontaktkickboksing: Han er både profesjonell- og amatør-verdensmester, han har vunnet EM og en rekke NM-gull.

Karrieren har vært stor – og akkurat det var avgjørende for 28-åringen når valget skulle tas.

– Jeg har oppnådd alle målene jeg satte meg, alt jeg drømte om. Det har gjort det lettere å ta avgjørelsen om å legge opp nå, sier Lødrup til FB.

Se Lødrup bli profesjonell verdensmester

Ny legejobb

Parallelt med karrieren har Lødrup utdannet seg til lege. Nå har han fått jobb som turnuslege i Arendal. Og nylig giftet han seg med Nora Vennesland – også hun lege med jobb i Arendal.

– Hverdagen er ikke like fleksibel som før. Selv om legestudiene har vært krevende, så gikk det å kombinere med mye trening. Det hadde blitt vanskelig å kombinere satsing på toppnivå med full jobb som turnuslege. Det hadde latt seg gjøre, alt går, men jeg har jo lyst til å være litt hjemme hos konen også – ikke bare være borte, smiler Lødrup.

100 kamper

Han står bokført med 100 offisielle kamper i fullkontaktkickboksing. Og vant mellom 75 og 80 av kampene.

Karrieren startet som 14-åring på TX Kampsportsenter med Anders Blomberg som trener. De sju siste årene har Lødrup vært landslagsutøver.
– Jeg kommer fortsatt til å være i miljøet. Men i fremtiden kommer jeg ikke til å være i ringen, men kanskje på plass som stevnelege! ler Lødrup.

Definitivt slutt

– Vil du klare å la være å gå kamper i fremtiden?
– Man skal aldri si aldri, men det er definitivt slutt nå. Jeg kommer til å trene, men ikke på det nivået som kreves. Konkurransesiden av kickboksing er over for meg.