Innendørs triatlon i vinter

På sykkelsetet: Knut Egeland er arrangør av Fredrikstad Winter Games Triatlon. Sykkeldelen av triatlonen vil gå av stabelen i spinningsalen på Spenst Brygga. foto: Erik hagen

På sykkelsetet: Knut Egeland er arrangør av Fredrikstad Winter Games Triatlon. Sykkeldelen av triatlonen vil gå av stabelen i spinningsalen på Spenst Brygga. foto: Erik hagen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I sommer arrangerte Egeland for første gang triatlon i Fredrikstad. I februar prøver han noe helt nytt, nemlig Norges første triatlon innendørs.

DEL

Triatlon ute egner seg kun om sommeren, og da en utøver etter sommerens triatlon sa «huff, det er så lenge til neste gang». Da tenkte jeg at jeg måtte finne på noe mer, slik forklarer Knut Egeland hvordan han kom på ideen om å arrangere et innendørs triatlon.

Arrangementet går av stabelen søndagene 9. og 23. februar. Hver av dagene har plass til 84 deltagere.

Mye logistikk

– Svømmeetappen blir gjort inne i Kongstenhallen, deretter blir det sykkel inne på Spenst Brygga. Triatlonen avsluttes med løping på FIF sitt tartandekke inne i Apenesfjellet, forklarer Egeland.

Da han luftet tanken om arrangementet for venner og kjente innenfor triatlonmiljøet, samt deltagere fra sommerens konkurranse, har han fått positive tilbakemeldinger.

– De første jeg snakket med tente voldsomt på ideen. Folk er kjempeinteresserte, og det gjør det selvfølgelig gøy for meg, sier han videre.

For at det skal være mulig å gjennomføre innendørs er det mye logistikk som skal i orden. Deltagerne blir delt opp i heat, og det er en time pause mellom hver øvelse.

– Elementet med en sammenhengende konkurranse forsvinner jo, og det samme med skiftesone. Men selv med en time pause imellom øvelsene, så tror jeg det blir utfordrende.

Egeland forklarer at han tror alle vil slite seg like mye selv om det er en time pause mellom øvelsene.

– Jeg tror det gjør at man tar seg enda mer ut på hver enkelt øvelse, fordi man tenker at man har en time å hente seg inn på. Triatlon er utfordrende, men dette er et arrangement for alle, understreker han.

Triatlon for alle

Da Egeland skulle arrangere Fredrikstad Triatlon i sommer ble han møtt med et inntrykk av at Triatlon ikke er gjennomførbart for «den vanlige mann i gata».

– Triatlon er for alle, og denne innendørsvarianten er kanskje lettere for alle sånn sett. Så kommer det bare an på hvor mye man tar seg ut.

Med 168 plasser totalt på de to søndagene, håper Egeland på fulltegning.

– Tilbakemeldingene har vært positive, og jeg regner med at det blir rimelig fullt. Det er i alle fall ambisjonen, avslutter han.
Triatlon

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags