I dag runder Willy 100

NY MILEPÆL: Willy Fauskanger spiller i dag sin landskamp nummer 100.

NY MILEPÆL: Willy Fauskanger spiller i dag sin landskamp nummer 100.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ingen har scoret flere mål på landslaget enn Willy Fauskanger (37). I dag runder han også 100 A-landskamper som den andre norske spilleren i historien.

DEL

Fauskanger har deltatt i samtlige ni VM som Norge har spilt og har dermed for lengst skrevet seg inn i norsk innebandys historiebøker.

Om superveteranen blir med til VM i Göteborg i desember, og dermed spiller sitt tiende VM, vet han foreløpig ikke.

– Det vet jeg ikke. Sånn det ser ut nå blir jeg nok ikke med, men samtidig tør jeg ikke avskrive noe som helst lenger, ler Fauskanger vel vitende om at han har sagt nok er nok også ved en rekke anledninger tidligere.

LES OGSÅ: Fredrikstad IBK med storseier

Kjemper om opprykk

I dag settes det en ny milepæl i Fauskangers lange innebandykarrière. Med 100 A-landskamper er det kun Raymond Evensen som har spilt flere kamper. Han stoppet på 101.

– Det må vel være litt fristende å få trone øverst på denne listen også?

– Vi får se hva det blir til. Om jeg skal være med i et nytt VM føler jeg på mange måter at jeg må spille på øverste nivå igjen, sier Fauskanger som før denne sesongen valgte å trappe ned som spiller. I stedet ble han spillende trener i Fredrikstad – som nå kjemper om opprykk til eliteserien.

I kvalifiseringen til VM har det gått lekende lett for Norge. Mot Ungarn vant de norske herrene 24–3. Mot Italia stoppet det på 11–3. I går endte det med 6-4 mot Latvia. Det betyr at Norge er VM-klare.

Jakter 100 landslagsmål

På de tre kampene har Fauskanger notert seg for sju fulltreffere. Det betyr at han nå også kun mangler tre mål for å nå 100 landslagsmål.

– Om jeg skulle klare det før jeg legger opp vil det nesten være den bragden jeg er mest stolt av. Statistikk lyver sjelden og det betyr at jeg har gjort noe riktig i løpet av disse årene. Jeg føler jeg har levert varene i de seneste mesterskapene til tross for at jeg ikke akkurat blir yngre, avslutter Fauskanger som senere i kveld vil motta en bronsestatuett fra forbundet i forbindelse med kampjubileet.

VIDEO: Bli med bak kulissene med Slevik:

 
Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags